Já zázraky nečekám ani je nenabízím. D 66 je až na vyjímky držák. Jede pěkně odspodu a chybí mu vrch. Pokud jde o ,,normální,, cestování a jízdu zabere líp jak 1,6-1,8i nic víc jsem neuváděl.

Ale čte. Dával jsi tu topspeed jako argument, ale i ta blbá fábka s 1.4 50kW se dala rozjet přes 180, jen jí to chvíli trvalo. Jinými slovy, topspeed není zrovna klíčový parametr pro porovnávání.TomFocus píše:A zase nečte![]()
Pavle já tu fotku tam dal kvůli otáčkám né kvůli top speedu. Až když kolega diskutující zareagovalnapsal jsem, že mám i jinou fotku (+30).
Hlavně, že jsi něco napsal
Měl by ses léčit na psychiatrii, pokud reálně porovnáváš turbonaftu a atmosférický benzín. Je jasné, že u benzínu musíš řadit aby to trochu jelo, ale to je tak jediný rozdíl. Benzín si vytře s 66kW smradlavou mrdkou řiť kdykoliv si umane, jen se s tím musí umět zacházet, protože motor má úplně jinou charakteristiku. Chápu, že ty takové schopnosti nemáš, nebo neumíš řídit a jediné, co dovedeš je tupě mačkat plyn k podlaze, ale všichni nejsou takoví a zvládnou správně řadit. A pak takovým "borcům" ukazujou zadní světla a tobě zbydou oči pro pláč.TomFocus píše:mezi 835-1600ot se v provozu 66kw nepohybuje z důvodu ničení setrváku, takže se pohybuje ve výseči 1800-3000ot a tam je vždy ,,natlakováno,, a minimálně 200Nm .....ty si podřaď a utíkej pro cca 165Nm
speleo: cetl jsi tohle? Ja jako ten co ma tu 1,6 benzin jsem to pochopil a souhlasim s tim. Co je na tom k nepochopeni? Proste ja pri beznem provozu netocim 4000+ ot/min. Ja musim podradit a cekat na vytoceni motoru. Ropak polechta plyn a jede IHNED prave diky tomu kroutaku. Jde o tuhle prodlevu, kterou proste klasika ma a jak jsi napsal, je odstranena(nekdy) malym turbem u benzinu.TomFocus píše: mezi 835-1600ot se v provozu 66kw nepohybuje z důvodu ničení setrváku, takže se pohybuje ve výseči 1800-3000ot a tam je vždy ,,natlakováno,, a minimálně 200Nm .....ty si podřaď a utíkej pro cca 165Nm
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Bing [Bot] a 1 host