co vas v posledni dobe vytocilo

Moderátor:phofy
Odpovědět
pkadecka
Test driver
Test driver

Re: co vas v posledni dobe vytocilo

Příspěvek od pkadecka » 29.06.2023 12:05

No v každém případě se to musí opravit. Když už bych to chtěl prodat, tak s hotovou terasou a ne se staveništěm.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 29.06.2023 12:06

phofy píše: 29.06.2023 11:34 To sem si vzpomněl, když jsme před 5 lety řešili nový výtahy v paneláku :mrgreen: soused co bydlí v přízemí řekl, že ho nechce, protože bydlí v přízemí a nepoužívá ho :mrgreen:
Výtahy se tak někdy řeší, v přízemí se zamknou dveře, když to lidi z těch bytů nechtějí používat a neplatí za něj.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 29.06.2023 12:32

... a jak pak nastupuji do vytahu ti, kteri chteji jet nahoru? :D jdou do 1. patra?
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

ZAHRY
.
.

Příspěvek od ZAHRY » 29.06.2023 12:57

ZaQik: :palec_nahoru: :totlsmile:
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173+PS
Ford Focus combi ST170 r.v. 02 173PS
Ford Focus BAU!!!ST170 r.v. 02 173PS

Ford Focus combi 1,8 TDi Endura, r.v. 01, 90PS - aneb limitovaná série TDDi LPG by kozlow
Zahryho Focusek

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 29.06.2023 14:01

Teď jste mě i překvapili ... tady u nás přízemí samozřejmě výtah taky neřeší, nepřispívá na jeho opravy a ani neplatí jeho provoz, je to logický, nepoužívaj ho. Nebo by snad jezdili nahoru a dolu pro zábavu? 8O
Je to tak ve stanovách od první schůze a nikdo s tim víceméně neměl problém. Výtah fakt neni střecha, neni to nutnost.
EDIT:
Jo a na poslední schůzi se slušně hádalo 1. patro se 4., že platí na výtah stejně a přitom ho jeden využívá minimálně, má menší vliv na jeho brutální spotřebu a opotřebení a druhej naopak, do toho sporu jsem vůbec nezasahoval a dělal, že tam nejsem :mrgreen:
Wiki:
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 29.06.2023 14:13

Vytah, rovnako ako strecha, stupacky, fasada, atd sa plati normalne z fondu oprav. Je jedno, ci je byt pod strechou alebo na prizemi.

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 29.06.2023 14:24

Může být dohodnuto a bejvá to jinak.... Co si lidi dohodnou a odhlasujou, to maj.
V jiným baráku, kde si výtah nechali za relativně velký peníze dodělávat, se na tom taky podílelo jen 2 patro a vejš, výtah tušim v prvním ani nezastaví :mrgreen:
Wiki:
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího

Stastlivec
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Stastlivec » 29.06.2023 14:38

To by mě zajímalo, jak to prakticky funguje. Pokud je hrazeno z Fondu oprav, kam vlastníci přispívají částku podle svého podílu na společných částech, nedokážu si představit, jak z toho někoho vynechat. To si jako hradili vlastníci od druhého patra zvlášť?

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 29.06.2023 15:10

ZaQik píše: 29.06.2023 12:32 ... a jak pak nastupuji do vytahu ti, kteri chteji jet nahoru? :D jdou do 1. patra?
Předpokládal jsem, že se nastupuje tam, co žádné patro není. My jsme to tak v paneláku měli, v přízemí byl vchod, tam se nastupovalo do výtahu (resp. před rekonstrukcí výtahu jsi musel sejít po schodech do sklepa), v prvním patře (nebo přízemí, chcete-li) byly zamčené dveře a vystoupit se dalo až ve druhém.

Mezi vchodem a prvním patrem byly jedny schody.

EDIT: pokud se nastupuje na tom patře, co jsou spodní byty, tak se dveře nezamykaj a je logické, že ti, co bydlí v přízemí, výtah nepoužívají.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004

stano.
Člen klubu
Člen klubu

Příspěvek od stano. » 29.06.2023 15:39

Sentik píše: 29.06.2023 14:24 Může být dohodnuto a bejvá to jinak.... Co si lidi dohodnou a odhlasujou, to maj.
Myslim, ze to je tak zo zakona/vyhlasky, takze tam si mozu hlasovat, plati nadradene nariadenie.

ZaQik
Admin
Admin

Příspěvek od ZaQik » 29.06.2023 16:54

pkadecka píše: 29.06.2023 15:10 ... je logické, že ti, co bydlí v přízemí, výtah nepoužívají.
pokud je dum podsklepen a jezdi do nej vytah, je nesmysl vyjimat obyvatele prizemi z jeho placeni
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 29.06.2023 20:33

U nás přízemí a 1. patro za výtah nic neplatí.

Letos jsem koupil zahradu s chatou v zahrádkářské kolonii a byl jsme na schůzi vlastníku cca 55 majitelů.
Musím uznat, že hloupější lidi jsem snad neviděl :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: 3/4 z toho byly důchodci a to je jako mazec, snažím se pochopit starší lidi i se k nim chovám slušně (sousedce vedle (65+) i ze své vlastní vůle posekám její část ze společných prostorů... , ale co je moc to je moc.
Sem si tam připadal jak v tom filmu vlastníci :mrgreen:
Např. řešili se brigády ve společných prostorách, že tam chodí pouze 2 důchodci... další důchodce řekl, že ten kdo nechodí na brigády, tak že je zaplatí, další důchodce dodal, ale že pouze mladý budou platit brigády, další důchodce že všichni budou platit brigády, ale mladý dvojnásobně :mrgreen: a takhle se to tam dohadovalo asi hodinu :mrgreen:

Sentik
Test driver
Test driver

Příspěvek od Sentik » 30.06.2023 09:03

Ten film Vlastníci byl fakt úplně přesnej, dostává mě i to, jak se třeba řeší nějaká zásadní věc, třeba investice/oprava za miliony a během tý diskuze začne nějakej důchodce řešit to, jestli ... já nevim, byla pořádně vytřená chodba ve 3. patře :mrgreen: a co se s tím jako bude dělat ... a diskuze na 15 min zabitá.

Plus ta nechuť starších do čehokoliv investovat s argumentem "já už to tu nějak dožiju..." :oops:

Ale ono si nevybereš, jednou mam "55 sousedů" a dohoda složitá, jinde mám sousedy jen dva a s jednim je to skoro jako popisuje P. Kadecka... dohoda skoro nulová.
Wiki:

pkadecka
Test driver
Test driver

Příspěvek od pkadecka » 30.06.2023 10:19

Kdysi jsem tu psal, jakého souseda mají moji rodiče. Někdo má prostě v hlavě nasráno a podle toho vypadá jednání s ním.

O co tehdy šlo: mám vedle rodičů pozemek, vedle je ten sousedův, kdysi tam postavil sloupky na plot, ale nedal žádné pletivo a tak to bylo 6 let... tak jsem mu nabídl, že pletivo zajistím na svoje náklady. A ten kokot místo aby podepsal mnou předpřipravený souhlas (že můžu natáhnout svoje pletivo na jeho sloupky, pro něj z toho neplynuly žádné povinnosti nebo náklady), tak se šel pohádat s mým tátou... Nicméně to dopadlo a plot je.

viewtopic.php?p=1181448#p1181448

----------
A úplně stejné hovno mají v hlavě moji sousedi:

Idiot číslo 2 (ten má v hlavě kombinaci pilin a hoven) má podepsat písemnou dohodu, ze které pro něj nevyplývají žadné další náklady na opravu betonu terasy. Přesto nesouhlasí a dohaduje se; to, že chci, aby podepsal i souhlas s financováním dalších oprav v budoucnu, je logické, podle práva a soud mi to jenom potvrdí.

Idiot číslo 1 (ten má v hlavě jen to hovno, ani na piliny už nezbylo):
A) Objednal před 3/4 rokem zedníky, kteří to odflákli, jejich práci si ani nezkontroloval ani ji nereklamoval i když jsem mu to říkal a místo toho mě poslal do prdele a to doslova.
B) Sám od sebe nevyvinul žádnou další činnost až do letošního dubna. Krom toho, že vyměnil jednu plachtu na střeše za jinou, protože jak na to X měsíců prší, sněží a fouká, tak se samozřejmě trhá a pak ožije, protože mu tem teče.
C) Chvástá se, že dělal na stavbách, pouští se sám do nějakých oprav, ale hovno tomu rozumí a zjevné vady odmítá uznat.
D) Potom, co ty opravil blbě, koupil v OBI nějakou stěrku za 1500 a že to nějak zbastlí s nějakým kámošem... což jsem odmítl. Měl jsem tu zedníka, co mi opravu betonu nacenil na 26 tisíc. Nebe a dudy.
E) Šikanuje mě: vypnul mi nejdřív bojler a pak i elektřinu. Od té doby mám na dvířkách k elektroměru visací zámek.
F) V garáži má zánovního mergla (6-letého, pořídil ho loni v únoru, cena v áčkách mohla být tak mega...), ale ignoruje, že mu teče střechou do ložnice. A teď je na pracáku.
G) Místo aby spolupracoval na řešení a uznal, že to posral, tak se staví na zadní => bude ho to stát jenom další peníze za soudní výlohy.
H) Jako bonus: ten materiál na hydroizolaci leží do teď v plechovkách a protože jsme ho skladovali přes zimu v nevytápěné místnosti, výrobce od toho dává ruce pryč = žádná záruka. A prej mu to mám zaplatit...? K tomu promrznutí došlo v důsledku jeho jednání.

To je přesně jak z Mazanýho Filipa: je to ten typ, co vám vrazí kudlu do zad a pak vás ještě obviní z nedovolenýho nošení zbraně.

Jako hele, celkově situace na hovno, ale už mě to začalo i bavit, s těma zmrdama bojovat. Právo je na mojí straně, mám X stránek whatsappové komunikace, každej soud si udělá obrázek, kdo je tu kokot.

Občas narazíte na hlupáka, ale pokud to někdo o sobě ví a chová se podle toho, dá se s ním vyjít, každej holt nemůže být Enstein... ale když narazíte na hlupáka a kokota, je to konečná.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004

phofy
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od phofy » 30.06.2023 10:25

Zase když máš víc lidí, tak těch pár přehlasuješ 8)

Tady v kolonii začali důchodci vzpomínat na to jak dřív když neoddělal povinný brigády, tak nesměl na svém pozemku kopnout do země a že by se to takhle mělo zavést znovu :mrgreen:
Nejlíp odvětila na to mladá paní v komisi, že za mladý nemá problém oddělat brigádu, ale že přes den je v práci, tak kdy na tu brigádu má jít :mrgreen:
Pak jeden důchodce vykřikoval, že mladý nechtějí na brigády a že je nechtějí ani platit :totlsmile:

Tady je zásadní problém s tím, že většina těchhle lidí pracovala v bývalém INTEXU (výroba koberců), je to asi 300m od zahrákářské kolonie, táta tam taky pracoval. Prostě klasická fabrika, kdy lidi byly ve 14:30 doma a potom měli čas, dneska se za prací dojíždí, já sám osobně dojíždím za prací a denně mi to udělá třeba 150km a vzhledem k tomu, že jsem servisní technik, tak prostě se vracím domů podle práce, ale dřív jak v 16h to prostě není, ale to bohužel tyhle lidi nepochopí, začnou vykřikovat, že chodili taky do práce.
Byla to hodně dlouhá debata :mrgreen:

A nejlepší byla paní důchodkyně, která si všechno nahrávala na diktafon, nejdřív jsem myslel, že si to nahrává kvůli zápisu, ale ona si to nahrávala pro vlastní potřebu :shocked: pak začala počítat náklady a výdaje a celkové hospodaření komise a to byla další sranda, nějak si to přepočítala a vyšli jí dost divný čísla, pak její argumenty totálně mimo mísu taky stály za to :mrgreen:

Odpovědět

Zpět na „Pokec“