Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)

Odpovědět
limberger
Nováček
Nováček

Re: Špatné starty VIDEO Z 99% VYŘEŠENÉ,ZBÝVA 1% problému.

Příspěvek od limberger » 15.02.2012 19:42

tak k tem startum.... bylo to ve fordu a diagnostika napsala spatnej tlak nafty... takze cerpadlo ko?
focus hatchback r.v.2003, 85kW TDCI 1.8

onysx
Nováček
Nováček

Příspěvek od onysx » 15.02.2012 19:47

čéče tak ti teda nějak nevím jak s tím mohl měřit tu moji bezúdržbovou? :D a na tom druhým bazmeku byl takovej měřák s rafikou a víc nic.ale budu rád když o wékendu v autodílně zjistím na jejich mašině že je vše tak jak má bejt.holt je nová doba a auta na léto jsou holt auta na léto :D
FF I kombi 1,8 Tdci 2003,85kw,šedá ghia v kůži,204tis km,5,3/100km

strop330
Nováček
Nováček

Příspěvek od strop330 » 15.02.2012 19:49

M.P píše:
strop330 píše: Asi to prijde levneji nez vzdy ujet 60-100km po startu kvuli baterce kdyz si vezmu ceny pohonych hmot. Ale jako kloboucek dolu nad tim jak si to dokazal vysvetlit :gott: :gott:
Možná by stálo za to pořídit si nabíječku , stačí nějakou za pár stovek , a jednou za měsíc baterku v zimě na ni připojit . No a i občas v létě , ono když auto stojí odstavený někde na slunku , tak z toho baterka není taky zrovna odvázaná .
A investice do nabíječky , není zas tak moc , vždyť ji budeš mít několik let ... a pokud koupíš nějakou echt dobrou , tak na furt .
To mas pravdu to je daleko lepsi jak zbytecne jezdit aby se dobila baterka. Takze nabijet cca mesic? Nebo teda aspon hodit kontrolu at se vi jakou ma kondici.
FOFO1 1,8tdci 74kw r.v 2004 185tkm

strop330
Nováček
Nováček

Příspěvek od strop330 » 15.02.2012 19:50

limberger píše:tak k tem startum.... bylo to ve fordu a diagnostika napsala spatnej tlak nafty... takze cerpadlo ko?
Soucitim stebou to je na hovno :( Ale zas to treba nebude tak spatny at ti to dobre dopadne

strop330
Nováček
Nováček

Příspěvek od strop330 » 15.02.2012 19:55

Yeshterr píše:
strop330 píše:...ale jelikoz jsem vyuceny reznik tak tomu zas az tak moc dobre nerozumim :D
No vidíš, to bys zase ty mohl dávat přednášky o tom, jak vypadá opravdický uzený proti těm namletým kůžím, spojeným emulgátorama co prodávaj v Tescu :puke_r:
Šidí nse dneska všude, člověk se nesmí dát.
Jinak se přikláním k tomu co píše M.P, pořiď nabíječku, vyplatí se to. Název "bezůdržbová" baterie je dnes často skloňovaný pojem, který si jeden výrobce propůjčí k baterii, u které se nemusí dolévat elektrolyt, jiný výrobce to bere tak, že baterie potřebuje údržbu jednou za čtvrt roku...ve finále ale platí to, že vybitý akumulátor v mrazech obrovsky trpí, protože v tu chvíli (když je vybitý) je většina kyseliny z elektrolytu "vsáklá" do desek článku a mezi deskami je z elektrolytu víceméně jen destilovaná voda. To krásně ukáže hustoměr. A tato voda kolem nuly už zamrzá, tudíž desky akumulátoru trpí a pak stačí jedna taková zima a akumulátor je k zahození. Tuhle zimu už jsem nabíjel podruhé - ne, že by mi to už nestartovalo, ale mám tam origo 43 Ah akumulátor od Fordu, který funguje už sedmým rokem. Příští zimu už asi nedá, ale léto se s ním ještě odjezdí :palec_nahoru:
No to si pis ze bych ti dal prednasku co se tice masa to je to nejlepsi na svete hlavne takovej dietni bucek to je parada :Dancer: A o uzenym ani nemluvim. No ted o vykendu jedu na zabijacku abych si to opakl :D
A stou nabijeckou mate recht pujdu do ni nebo se poptam po kamaradech. Takze hladina eletrolitu se musi kontrolovat i u tech"bezudrzbovych" beru to na vedomi. Takze co 3mesice kapota nahoru a kontrola baterky :D diky za rady :cooler:

limberger
Nováček
Nováček

Příspěvek od limberger » 15.02.2012 19:56

takze to bude cerpaldo nebo to muze byt neco jineho ?
focus hatchback r.v.2003, 85kW TDCI 1.8

strop330
Nováček
Nováček

Příspěvek od strop330 » 15.02.2012 19:59

limberger píše:takze to bude cerpaldo nebo to muze byt neco jineho ?
Ja se v tom tak moc neviznam zkus se poptat zkusenejsich. Urcite ti tady nekdo pomuze. Sou tady fofomachri

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 15.02.2012 20:48

strop330 píše: No to si pis ze bych ti dal prednasku co se tice masa to je to nejlepsi na svete hlavne takovej dietni bucek to je parada :Dancer: A o uzenym ani nemluvim. No ted o vykendu jedu na zabijacku abych si to opakl :D
A stou nabijeckou mate recht pujdu do ni nebo se poptam po kamaradech. Takze hladina eletrolitu se musi kontrolovat i u tech"bezudrzbovych" beru to na vedomi. Takze co 3mesice kapota nahoru a kontrola baterky :D diky za rady :cooler:
Jo, bůček light (bůček řezanej na tenký plátky) je orgasmus :twisted:
Sakra, teď jak tu debatíme o jídle, tak bych hned nějakou takovouhle perverznost polknul :gott:

Jinak k nabíječce - pořiď nějakou obyčejnou "inteligentní" (dají se s ní nabíjet i gelovky, které mají se stoupajícím stupněm nabití menší a menší vnitřní odpor a na obyč. trafonabíječce by hrozila exploze) kámoš má inteligentní nabíječku z lidlu za cca 350Kč už asi 5 let, půjčují si jí od něj všichni sousedi a furt funguje. vypadá podobně jako zdroj k notebooku. K tomu opět obyčejný multimetr třeba z obi za cca 100-200Kč, ten se Ti hodí na víc věcí a máš vystaráno. Pokud na jaře, po létě, na podzim a jednou v zimě mrkneš klidně bez vyndavání baterky na stav hladiny elektrolytu (pokud má šroubovací špunty) a změříš na ní napětí, budeš hned vědět, jak na tom je. A nezabere to víc jak 10 minut ;)
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 15.02.2012 21:01

onysx píše:čéče tak ti teda nějak nevím jak s tím mohl měřit tu moji bezúdržbovou? :D a na tom druhým bazmeku byl takovej měřák s rafikou a víc nic.ale budu rád když o wékendu v autodílně zjistím na jejich mašině že je vše tak jak má bejt.holt je nová doba a auta na léto jsou holt auta na léto :D
Jediný rozdíl mezi bezúdržbovou a údržbovou ve smyslu měření je ten, že se do bezůdržbovky nedostane hustoměrem, poněvadš nemá šroubovací víčka. Jinak se dá Tebou popisovanými měřícími přístroji měřit obojí. U totálních bezúdržbovek platí ještě další zákonitosti, např gelovky mají startovací proud o 30% nižší než shodná kyselinová a taky danou životnost 2 roky (proto už se většinou prodávají suché, s gelem v pytlíčku, nasypeš, zaliješ destilkou, zacvakneš špuntem a po dvou letech používání ať chceš nebo ne, musíš koupit novou). Ty se ale pokud vím v autech nepoužívají.
Obrázek
Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jakub.sampon » 18.02.2012 22:33

Chci se vás zeptat našel jsem náhodně na youtube toto video,je možné aby takhle krásně fofík startoval?Jde mi o to že při startování mu vylítnou otáčky.... myslíte si že je to novým startérem,a nebo jen při startování podržel nohu na plynovém pedále??
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=zyA43DN6-rg[/youtube]
Vím že takto startuje mondeo tdci,že má takový startér že při startování vystřelí ručičiky otáčkoměru o něco výš a pak klesnou,ale u focuse jsem se s tím nesetkal....
děkuji za názory..!
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ :-) PRODÁNO
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

capibiker

Příspěvek od capibiker » 20.02.2012 17:25

Zdravím všechny, tak toto vlákno sleduju a měl jsem stejný problém. Hledal jsem zde inspiraci na opravu a začal jsem postupně rozebírat a vyměňovat. Začal jsem výměnou palivového filtru, ktará mě stejně čekala, neboť jsem neměnil 1,5 roku. Nepomohlo ani vyměnit žhavící svíčky. Původní byly OK, takže zbytečně. Po inspiraci z tohoto fóra jsem vyndal startér a rozebral. Byly totálně vyžvejkaný pouzdra. Dal jsem ho tedy na repas, namontoval zpět a ikdyž baterka už je těsně před smrtí, tak starty jsou zatím naprosto v pořádku. Takhle mi to nestartovalo ani když jsem auto před 4 lety koupil. Uvidíme co bude dál, ale zatím jsem naprosto spokojenej.

P.S. - můj názor je, že problém může dělat nadměrný odběr startéru a pokud se vymění baterka, tak zatím dokáže vadný startér řádně roztočit. Ale časem se problém opět objeví. Já jsem vadným startérem předčasně usmrtil dvě baterky. Každou po dvou letech.

P.S.2 - vůle v pouzdrech zřejmě byla taková, že při záběru starteru se uhlíky dostaly na jinou lamelu než měli, baterka šla do zkratu a i řídící jednotka z toho byla zmatená jak měla malé napětí. Chvílema i pozhasínala palubka.

Doufám, že to někomu pomůže, protože mě to stálo opravdu hodně nervů a doufám, že problém mám již vyřešen.
Ford Focus Combi 1,8 TDCi 85kW r.v. 2002

Yeshterr
Test driver
Test driver

Příspěvek od Yeshterr » 20.02.2012 20:04

Opravou (repasí) startéru akumulátoru hodně ulehčíš, sám píšeš, že tak netočil ani v době koupě auta. Pokud by byla ložiska tak vymačkaná, že by uhlíky nepřekrývaly vždy dvě protilehlé lamely, netočil by se. Nebyl by uzavřen el. obvod. Nicméně pokud jsou hodně vymačkaná, stator může dřít o rotor, případně se ve vyosené pozici může šprajcovat a zakusovat se ve vydřených ložiskách, netočí se v nich souose. A to je ten hlavní důvod zvýšeného proudového odběru. Samotný startér má co dělat s utočením motoru, natožpak sebe sama, pokud není v pořádku. A u dieselu to platí dvojnásob díky vysoké kompresi, kterou tam musí přemáhat. Tak ať startér slouží, jsem rád, že jsi tady našel co jsi potřeboval. Mě to v dohledné době čeká taky, auto má relativně malý nájezd (nyní 142tis.), nicméné to bylo původně firemní auto ježděné převážně po praze , tudíž velký počet startů.
Obrázek

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od jakub.sampon » 22.02.2012 21:18

Tak lidičky,dnes je to týden co mám ve fofíkovi nový (použitý startér) musim konstatovat že je problém VYŘEŠENÝ!!! :hhura: :hhura: :hhura: :Dancer: :Dancer: JUPÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍÍ,JEHÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ,JABADABADŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮŮ :hhura: :hhura: :hhura: :-)))
Jsem opravdu moc štastný :-)) :hhura:
Jak jsem psal tady v topicu,nejdříve jsem si myslel že je to autobaterií že autobaterie dává menší startovací proud než by měla,a také tím že mi autobaterie odešla do věčných lovišt.Po koupi nové autobaterie varta silver dnyamic 85ah,se problém vyřešil na 99% ,1% špatných startů dle mého názoru dělal startér ,ale co teď? říkal jsem si,díval jsem se kolik stojí repase startéru, psal jsem různým firmám poptávky,ale cena byla 3500kč za kompletní repas,a tuto částku si nemohu dovolit dát z finančních důvodu čili jsem si dal poptávku že koupim startér na focuse,ozval se mi týpek s nabídkou 1000kč + 2 týdny záruky na funkčnost,tak jsem jej koupil. Minulou středu jsem byl na montáži u mechanika,startér mi v cc 18:30 namontoval do fofíka. Den poté ve čtvrtek první start ve dni krásný,libově znějící zvuk startéru říkal jsem si no náhoda(byl jsem skeptický).V pátek ráno první ranní start při 6 stupních opět krásně nastartováno(to už jsem začal věřit tomu že opravdu startér zabral,ale pořád ve mě byl malý skeptik).V pátek večer jsem auto zaparkoval a v pondělí ráno nastartoval(2 dny stálo),a k mému překvapení opět krásný start. V pondělí večer jsem fofíka zaparkoval a opět stál dva dny dnes jsem ho cca v 19hod nastartoval a opět krásný start ,tak jsem po týdnu konstatoval že opravdu největší neplechu způsoboval špatný startér,čili po výměne startéru startuje fofík opět krásně!! :-)) Je to dneska týden co je tam nový (použitý)startér a krásně fofík startuje!
Ještě sem chci napsal že jsem fofíka s novým (použitým) startérem startoval v teplotách 0stupnů,6stupnů,5stupnů. Když jsem minulý rok startoval fofíka v těchto teplotách tak se motor převaloval pokaždé chytl cca na 2-3pokus.Tento rok se to razantně zhoršilo když bylo cca 9-10stupnů tak to startovalo zase špatně :wallbash: :dih: Uff jsem opravdu rád že jsem problém vyřešil(prozatím),prozatím píšu jelikož už nejsou bohužel mrazy abych startování otestoval v -15atd... Největší poděkování patří fokimu který mi hnedka ze začátku psal at nechám zrepasovat startér (ale vzhledem k finanční situaci nemožné),a také velké dík patří Tomášovi(vitut) který mi při špatných startech(vybitá baterie) napsal svuj názor že si myslí že je ve startéru zadřený pouzdro,nebral jsem to až moc v potaz jelikož odešla baterie tak jsem doufal že to bylo zapříčiněno baterii,následně když se problémy vrátily,tak jsem zjistil že až tolik ne,následně mi Tomáš napsal že si to s Láďou poslechli a že se oba schodli na tom,že mi neplechu dělá zadřené pouzdro ve startéru,s čímž jsem souhlasil jelikož ten zvuk startéru byl nic moc,tak jsem koupil použitý dal ho do fofíka a po týdnu píšu že je vše ok jak má být....!!! Ted se těším na příští zimu až otestuji startování v mrazech :-))) Takže vy co máte problém se startováním nechte zkontrolovat startér+autobaterii :D
Jinak sem přikládám startování před výměnou startéru:
Startování se starým startérem(katastrofa):
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iqA_gqq0fNE[/youtube]

Startování s novým(použitým) startérem(pohodička): 22.2.2012 19:00
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VPSDEbVDvPU[/youtube]
Jsem rád že založení tohoto topicu pomohlo spoustu lidem vyřešit problém se špatným startováním,a doufám že do budoucna pomůže dalším :-)
Naposledy upravil(a) jakub.sampon dne 22.02.2012 22:06, celkem upraveno 1 x.
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

Yeshterr
Test driver
Test driver

Re: Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)))))))))))))))))))

Příspěvek od Yeshterr » 22.02.2012 21:25

No tak sláva, konečně odstraněná příčina (startér) a ne důsledek (akumulátor). Tak užívej slastného ševelení namísto toho příšernýho zvuku "ŽÁ...Žá...žá...žááá" :mrgreen:
Obrázek

jakub.sampon
Pokročilý
Pokročilý

Re: Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)))))))))))))))))))

Příspěvek od jakub.sampon » 22.02.2012 21:35

To: Yeshterr Díky moc!!! :Dancer: :hhura: Konečně mohu po roce říct ,že si ranní starty užívám,a nemám depku z toho že mi fofík špatně startuje :mrgreen: :Dancer: :-)))
Určitě si budu užívat toho slastného ševeleníčka!! :-) Nikdy jsem si nemyslel že startér může mít tak lahodný zvuk,na který se budu po ránu těšit :D
Jo to mi říkej,ty zvuky typu "dadadáá" ty byli opravdu otravný a už sem přemýšlel že focuse prodám :dih: .
Ale naštěstí ne!!! :-)))) :Dancer: A budu si užívat jeho bezvadný svezeníčko :-)))
Děkuji všem i tobě za velmi užitečné rady :wink:
Obrázek
Golfík III 1.9tdi 66kw
Obrázek
+Ford Fiesta (1.4) 2004

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 1998 - 2004“