Nikdo nevíte? Pokusil jsem se MAP trochu vyčistit, ale ani nebyl moc špinavej a navíc se k němu moc nejde dostat, tak jsem ho i trochu prostříknul WDčkem a namontoval zpátky. Změna skoro žádná, jen volnoběh už nepadá tak dolu, ale kolísá pořád.Tom787252 píše:Víte někdo v jakých hodnotách kPa by se měl senzor MAP pohybovat při volnověhu a při zatížení? Třeba bych mohl jeho správnou funkci vyčíst z hodnot při napojení na diagnostiku Scan Master, ať to nerozebírám zbytečně. Nějak jsem k MAP senzoru nic moc info nenašel.
Jestli tomu tedy dobře rozumim tak to u mě vypadá, že MAP senzor dává špatnou informaci říd.jednotce o množství vzduchu, říká jí, že je ho méně než ve skutečnosti, podle toho dává řídící jednotka méně paliva, ale lambda vyhodnotí chudou směs a začne přidávat palivo a když se dostane s přidáváním nad nějakou max.hodnotu po určitou dobu tak to vyhodnotí jako chudou směs. Je to tak nějak nebo mám špatnou představu.
Nevyčtete někdo správnou funkci z přiloženého grafu? Než ho koupim a zjistim, že je to stejný