Re: Pylovy (kabinovy) filtr bez pouziti naradi pokec a debat
- fplisek
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Známý říkal, že ti tam tou škvírou nemůže zatéct? Tak ten známý co dělá Fordy se v tom evidentně hodně vyzná 

Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie

- pkadecka
- Test driver
Kaja: tak podle mejch zkušeností ti do auta za nepříznivejch okolností zatéct může. Hlavně když bude pršet
Mně tam nateklo hodně vody, takže jsem na to přišel hned, ale když by vody bylo jen trochu, tak zůstane pod kobercem a poznáš to až podle toho, že ti jednou prorezne podlaha nebo auto začne smrdět, až tam vyroste plíseň.
Lepší řešení než to lepit (resp. přilepit to můžeš taky, tím nic nezkazíš, ale samotný lepidlo nebo nějaká oboustranná páska to tak dobře neudrží, nakonec jsou to dva odlišný materiály - sklo a plast), je vyhodit ty původní plastový čudlíky, do děr v plechu dát tyhle vkládací matky (nebo podobný, na obrázku jsou M6, já tam mám M5):

http://www.az-pocitace.cz/z/508779/rack ... m6-4ks-bal
Plast provrtat a přišroubovat nerezovými šroubky, to, co je na obrázku není nerez, ale maximálně pozink (i když pozink by taky asi stačil), ale hlavně to bude krátký. Taky ta hlava je velká, bude to jako pěst na voko.
Jo a ten plast nemusíš kupovat novej, pokud není jinak poškozenej. Kdybys ho chtěl kupovat, na vrakáči ho seženeš za 500.

Lepší řešení než to lepit (resp. přilepit to můžeš taky, tím nic nezkazíš, ale samotný lepidlo nebo nějaká oboustranná páska to tak dobře neudrží, nakonec jsou to dva odlišný materiály - sklo a plast), je vyhodit ty původní plastový čudlíky, do děr v plechu dát tyhle vkládací matky (nebo podobný, na obrázku jsou M6, já tam mám M5):
http://www.az-pocitace.cz/z/508779/rack ... m6-4ks-bal
Plast provrtat a přišroubovat nerezovými šroubky, to, co je na obrázku není nerez, ale maximálně pozink (i když pozink by taky asi stačil), ale hlavně to bude krátký. Taky ta hlava je velká, bude to jako pěst na voko.
Jo a ten plast nemusíš kupovat novej, pokud není jinak poškozenej. Kdybys ho chtěl kupovat, na vrakáči ho seženeš za 500.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
- boreček
- Nováček
Nejsem zrovna technicky nadaný, ale ten filtr je tam podle mě obráceně dle šipek na foto.
Já to dneska měnil a nechápu, proč podle návodu přímo na filtru demontují stěrače a kompletně celou plast. mřížku. Stěrač mi nešel sundat (zralé na stahovák), tak jsem to zkusil nějak jinak a vyšel mi stejný postup výměny , jak je popisováno tady. Takže výměna pyl.filtru trvá cca.5minut i s umytím rukou
Já to dneska měnil a nechápu, proč podle návodu přímo na filtru demontují stěrače a kompletně celou plast. mřížku. Stěrač mi nešel sundat (zralé na stahovák), tak jsem to zkusil nějak jinak a vyšel mi stejný postup výměny , jak je popisováno tady. Takže výměna pyl.filtru trvá cca.5minut i s umytím rukou

FF 2000,combi,Ghia,1,6 + LPG
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pkadecka: dobrý, ale existuje ještě řekl bych kapku lepší způsob jak torpédo přidělat a dá se koupit přímo ve Fordu. Mě to dali ve Ford Rašino Olomouc.
K tomu přilepení si tam dává kdekdo kdeco, ale mě se nejvíc osvědčilo právě to origo "medvědí hovno" co tam dává právě Ford, drahý to není, a funguje ....
K tomu přilepení si tam dává kdekdo kdeco, ale mě se nejvíc osvědčilo právě to origo "medvědí hovno" co tam dává právě Ford, drahý to není, a funguje ....
-
- Nováček
A co druhá půlka krytu před řidičem? Tam je spousta kulatých otvorů!? Tady nevadí že nateče? Zd.fplisek píše:Známý říkal, že ti tam tou škvírou nemůže zatéct? Tak ten známý co dělá Fordy se v tom evidentně hodně vyzná
FF 1,6i 74kW hatch. 5dv. 2001
- pkadecka
- Test driver
U řidiče to nevadí, voda nemá kam zatéct, prostě to proteče na zem. U spolujezdce to teče přímo do pylovýho filtru a tý roury, kterou se nasává vzduch do kabiny.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Mazda 6, 2.0i, 2004
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Mira: To na fotkach jsou primo objednaci cisla od Forda?
- miki21
- Test driver
ano tohle jsou finis kódy.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jarous350: áno, měl bych mít teď sadu plonkovní, páč jsem vyměnil oře. jen se musím kouknout. když by byl zájem pohledám. dej vědět.
miki21: dík za pohotovou reakci
miki21: dík za pohotovou reakci

- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Ja bych to kupoval asi rovnou na vsechny ty uchyty, takze bych tech sad potreboval asi ctyri nebo pet - ted presne nevim, kolik jich tam je.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
matně si vzpomínám, že na pravé straně budeš potřebovat max. 2x a levou jsem neměl nikdy demontovanou takže nevím. než budeš kupovat, tak si to ověř 

- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Tak hotovo, byla to hracka, dal jsem to na ty torpeda vsude, at se s tim priste uz nemusim rozcilovat. Jinak u Forda mi prodali i tesnici lepici prouzek mezi sklo a plast - slo to s tim bezvadne, rozhodne lepsi nez to patlat silikonem nebo necim podobnym - cena 84Kc.
- Bany121
- Junior
ak mam opacne vlozeny pelovy filter, moze sa mi stale zahmlievat celne okno ???
Ford KUGA 2018, 1,5 EcoBoost 110kW, frozen white
-
- Nováček
A kde se dají zakopit??Mira píše:pkadecka: dobrý, ale existuje ještě řekl bych kapku lepší způsob jak torpédo přidělat a dá se koupit přímo ve Fordu. Mě to dali ve Ford Rašino Olomouc.
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: