Dvojité zamykání

ferrycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferrycz » 13.02.2007 12:02

můj fofo má také dvojité zamykání rv 99, jsou tam jiné zámky trošku složitější a dražší první zamknutí zamkne klasicky auto a druhé překlopí na zámku páčku která vyřadí ovládání ze vnitř vozu takový bazmek s lankem. měl jsem to rozebryný 3x díky jednomu zámku který nechodil už vím proč a tak jsem to opravil sám servis chtěl 4500 za zámek a když jsem řekl že mám dvojité tak zvedli na 5400. je to jednoduchá oprava ale to je jiná pohádka
Focus II 1,8 TDCi,COMBI, GHIA Modrá (tonic)r.v.8/2006

mato
Nováček
Nováček

to ferrycz

Příspěvek od mato » 02.03.2007 22:17

Dobrý den, prosím Vás o radu. Mám taky Focus s dvojitým zamykáním a taky se mi nějak pokazilo centrální zamykání. Po přečtení vašeho příspěvku bych vás chtěl poprosit, jak jste vyřešil váš problém a zda by jste ho tady nemohl uvést. popř. napsat jakým způsobem prověřit, za je chyba v zámku nebo v jednotce centrálního zamykání. V knize Jak na to je napsáno, že by za to mohly opotřebené uhlíky elektromotoru? Děkuji předem za radu

ferrycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferrycz » 05.03.2007 08:50

to mato:-)
jde o to jak se ti ten problem projevuje. zkus se rozepsat a ja ti písnu jestli je toco jsem měl já. pokud ano tak ti napíšu postup.

ferrycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferrycz » 05.03.2007 09:09

návod jakvyndat zámek je na netu je to i s obrázkama tak to řešit nebudu jen je dobré odskoušet zda jde proud do zámku jednoduše do koncovky coi jde do zámku dám žárovku která když zmáčknu dálkou zamykání tak blikne když odemknu musí bliknout také. pokudtam jde proud, tak je problém s kontakty motorku uvnitř zámku. zámek lzerozebrat. jsou tam takové packy které ho drží pohromadě. ale také pozor pohromadě ho drží také kovová osa která je zalisovaná do víčka.
když odklapnu všechny packy okolo tělesa zámku, tak musím šroubovákem páčit u ocelové osy která to drží. jde to ztuha ale jde to (pozor na packy okolo rády zaskakují zpátky ) po chvíly snažení zámek rozdělíme na 2 části. ( neotáčet žádným ozubeným kolečkem které uvidíte po rozložení) v části kde jsou kontakty a motorek, uvidíteasi 9 šroubků které skrývají motorek. tyto odšroubujeme a pod krytem uvidíme motorek na 12v (obyč. elektromotorek) ten je nasazen na kontaktech jsou jako trny jen plošší. motorek vyjmeme tahem ven. Můžeme zkusit motorek zda funguje. a to tak že ho normálně připojíme na 12v zda se točí. pokud ano je vyhráno. Problémna 80% bývá práve ve spojení "trnů" a motorku. několikrát jsem to různě nahýbal a čistil a vydrželo to cca 8 dní. tak jsem se naštval a na trny jsem naletoval drátky, jejichž druhý konec jsem naletoval do motorku. potom složit, vyskoušet před montáží zpět zase 12v na kontakty zvenku zámku (přehazuje se polarita. Potom namontovat a pohoda už 3 měsíc. pokud se to někomu zdá složité tak to chce jen odvahu. po rozebrání a vyjmutí motorku se můžete podívat na mikrospínače alenictam neuvidíte jen zkustejestli lehce cvakají ale nestalose že by nefungovaly . pokudnáhodou tak jeden stojí nekřestanských 15 korun v GS elektroniku. jinak jsem na praze západ apokud někdo není moc zdatný (manuálně) tak to za mrzký peníz za cca 40 minut zvládnu na dvoře.

mato
Nováček
Nováček

to ferrycz

Příspěvek od mato » 07.03.2007 08:17

Děkuji za odpověď na můj dotaz. U mě se závada projevuje asi takto: Nejdříve mi mpřestal fungovat zámek u spolujezdce, ani necvakne. bohužel nemám zjištěno, zda prochází kabely proud. To zkusím provézt dle vašeho popisu pomocí žárovky. A pak se uvidí, zda budu muset rozebrat zámek nebo bude problém v krabici řídící jednotky. Jen se mi do toho zatím moc nechce, ale už se venku otepluje, tak to budu opravovat co nevidět. Bohužel jsem ze severní Moravy, tudíž nemohu využít vaši nabídky na provedení opravy, i když bych ji využio hrozně rád. Každopádně Vám mockrát děkuji. Napíšu Vám, jak jsem dopadl. :lol:
Ford Focus Combi Ghia 1999, 1,6 benzín

ferrycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferrycz » 07.03.2007 09:53

no jestli ani necvakne jen ten jeden a ostatní jo tak to je na 90% zámek.
s chutí do toho a montovat :-))

mato
Nováček
Nováček

Příspěvek od mato » 07.03.2007 15:33

To Ferrycz:
já už jsem ten zámek jednou vymontovaný měl, ale zděsil jsem se, jak je ten zámek smontován v celku a hledal jsem, jak se do něj dostat tak, abyh ho popřípadě dal ještě dohromady :lol: Ale když říkáš s chutí do toho, tak to nějak zvládnu.
Ford Focus Combi Ghia 1999, 1,6 benzín

ferrycz
Nováček
Nováček

Příspěvek od ferrycz » 08.03.2007 07:18

neboj se ničeho je tovlastně podélněrozdělený na mechanickou a elektrickou část a kolem dokola ty samozacvakávací packy. nejdýl trval ten kovovej čep ale pohoda držím palce :)

Bala30
Nováček
Nováček

Přestaly dvojitě blikat blinkry

Příspěvek od Bala30 » 13.07.2007 12:12

Mám dvojité zamykání a od jisté doby mi přestaly dvojitě blikat směrovky, když aktivuju dvojité zamykání, tzn při druhém zmáčknutí DO.

Jinak dvojité zamykání jako takové mi funguje, což jsem si ověřoval tím, že jsem se zamknul a aktivoval ho dálkáčem. Přestaly jen dvojitě blikat ty směrovky, což mě trochu vadí, protože jsem věděl, když dvakrát blikly, že je dvojité zamykání aktivováno.

Nesetkali jste se někdo s tím?
Ford Focus Combi 1,8 TDCI 85kW 2/2OO4

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od silverwolf » 13.07.2007 12:17

Pokud se ti stalo jen párkrát, tak to může být v tom, že když nemáš pořádně zaklaplé víko kufru nebo dveře, tak se zamkne, ale nebliká. Ale to asi nebude tvůj případ.
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Bala30
Nováček
Nováček

Příspěvek od Bala30 » 13.07.2007 12:23

to silverwolf: tak jsi na to fakt kápl. :idea: Měl jsem špatně dovřenou kapotu vepředu, ale tak že to vůbec nebylo poznat a jezdil jsem s tím kdovíjak dlouho...

taková blbost 8O , díky
Ford Focus Combi 1,8 TDCI 85kW 2/2OO4

acoLaco
Nováček
Nováček

Re: Dvojité zamykání

Příspěvek od acoLaco » 06.02.2008 12:33

Zdravím. Já jsem si tu srandu k autu objednal, ale jak jsem to tady pročítal Vaše příspěvky, tak buď mě trochu v prodejně obelhali, nebo to přesně nevěděli a tak to řekli abych měl radost a udělal jsem jim byznys, ale co teda potřebuju vědět a co se tady nepíše (jestli je pravda):

1. Bylo mi řečeno, že když nechám stažené okna a psa (nebo dítě, to je jedno) v autě a zamknu jednou, tak se to zamkne, jde to (jak se tady píše) pak ze vnitř otevřít a pes mi nezaktivuje pohybem alarm (vnitřní čidla), neboť vnitřní čidlo se aktivuje až po druhém zamčení. Je to pravda, že se to čidlo aktivuje až po druhém zamčení?

2. Když to pak zmáčknu ještě jednou, tak se aktivujou veškeré obvodové a vnitřní alarmy, už v autě nikoho mít nemůžu, neboť by se ven nedostal a auto by houkalo (to už je tady napsáno), ALE navíc se mi zatáhnou ty stažené okna (pokud jsou v elektrice :evil: )

Chci to vědět, abych věděl při přebírání vozu, jak si to můžu operativně a jednoduše na místě vyzkoušet, abych auto nepřebral a pak se nedivil, že to tam nemám 8O , protože zamknout se v autě a spustit si na sebe alarm se mi moc nechce, tak jestli ten fígl s těma oknama funguje...

Pak jen detail. Nevěděl by někdo, jestli to lze nastavit tak (tak by se mi to líbilo), že by se dvojitý centrál aktivoval hned po prvním zamčení (vysvětlete ženské, že musí mačkat při zamykání 2x, aby ta sranda, za kterou jsem dal přes 10tis měla nějaký význam….). Obyčejné, to jednoduché zamykání, když tam nechám psa, bych si pak aktivoval jen zamčením mechanickým pomocí klíče. Takhle by se mi to zamlouvalo, i já někdy pak můžu zapomenout, že to musím mačkat 2x…

sidik
Nováček
Nováček

Příspěvek od sidik » 06.02.2008 15:00

Jo, takhle to funguje (pokud máš vše potřebné jako alarm a dovjité zamykání). Jinak na zatažení oken je potřeba mít všechna okna v elektrice (aspoň tak to je u FI), a potom se tato funkce spustí tak, že se zamykací tlačítko podrží cca 2s. Takže pro kompletní sekvenci je potřeba zmáčknout jednou krátce a jednou dlouze.
S tím nastavením něco možné je, ale nejsem si jistej, jestli jde, aby DO se chovalo jinak než klíč v zámku.
Focus Kombi Ambiente 1999-1.8 Zetec-E(85kW)
Obrázek
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 27.03.2008 21:02

presun z duplicitneho vlakna :idea:
carpe iugulum píše:Můtete mi někdo poradit, na mém FOFO r.v.2002 trend combi, nemám dvojité zamykání, chtěl bych si ho tam dodělat, ale nevím co všechno k tomu potřebuju. Zámky + něco víc? Nebo se to dá nějak aktivovat? Nemáte s tím někdo zkušenost. Díky

maniak.dj
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maniak.dj » 29.10.2008 21:56

Ja jsem z toho nejak jezibaba 8O . Sice se mi pri odemykani odemknou nejdriv dvere u ridice a na druhy klik zbytek auta ... ale to dvojity zamykani nejspis nemam, protoze i kdyz zmacknu 2x zamykani a sedim v aute tak se stejne zevnitr odemknu. Ale nemam alarm, to ma s tim nejakou spojitost? Kdyz zmacknu tlacitko zamceni jednou a pak znovu a podrzim tak stejne nic. Nebo se to musi nejak jinak programovat?
:?:
Moje:Ford Focus 1.8i Zetec 16V Combi 85kw, r.v. 1999
Přítelkyně:Ford Ka 1.3i 44kw, r.v. 1997 (Piškot)
Obrázek
Moje webové stránky: Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 1998-2004“