Prasklé lanko skla u okna

Karoserie, světla, lak ...
Moderátor:ZaQik
Kolibrik
Nováček
Nováček

Příspěvek od Kolibrik » 27.09.2007 22:47

Tak jsem dnes zajel na vrakoviste a stahovacku si koupil (prijemne odpoledne v prazskych zacpach, grrr). Meli bohuzel jen manualni, za 800. Plast drzici sklo vypada zdrave, takze jej sundam a pouziju. Nejvetsi problem bude s lankama. Jak nasadit to, co se nasazuje na kolecko navijaku ze strany ty plechovy listy, ze ktery nejde sundat. Snad to nejak zaimprovizuju.
Jinak jsem kupoval jeste tlacitko na stahovani okna, bylo uvnitr praskly. 300 Kc.

Jinak jsem spis nevedel jak sundat ten plast ze skla, na vrakaci mi rekli, ze ten dvojity valecek by mel jit vytlacit ven necim kulatym, treba vhodne velkym krizovym sroubovakem.

Ty Hodslavice jsem si spatne zapamatoval, ze to je vrakac, tak sorry :)

Jinak pokud je tohle nejvetsi zavada, co me s Fofo ceka, tak pohoda :) A fofo mi to vraci uz ten, paradni povozeni :)

Dik vsem za rady. Jirka.

Kolibrik
Nováček
Nováček

Hotovo

Příspěvek od Kolibrik » 28.09.2007 19:35

Tak jsem se k tomu dnes dostal a hotovo, opraveno. Z koupene manualni stahovacky jsem pouzil plast drzici okno a obe lanka. Trochu problem byl dostat praskle lanko z navijaku, kterej je prinytovanej, ale povedlo se. Jedno lanko jsem nasadil tak, jak je. Druhe neslo nasadit, zarazka neprosla mezi navijakem a plechem, tak jsem zarazku ustipnul a pomoci el. cokolady docasne nahradil a tim i nasponoval na akoratni delku. Potom jsem misto cokolady napajel trubicky z fastonu jako zarazku a bylo. Nejvetsi porod bylo dostat ven ten plastovy valecek, co jde skrz sklo. Vyhrala az vrtacka, kterou jsem odvrtaval ten vnitrni valecek. Po par milimetrech to vzdal a vylezl. Po namontovani stahovacky jsem tam ale uz dostal jen ten vnejsi valecek, na vnitrni jsem se po vselijakych pokusech narvat ho tam zezadu i zepredu vykaslal.

Tak doufam, ze to vydrzi a bude fungovat. Kdyby nekoho zajimaly detaily, udelal jsem si par fotek, tak muzu poslat.

nego
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od nego » 28.09.2007 20:14

sikulka
a fotky nejlip postni sem na forum
C-Max 1.6 TDCi, 80kW, Trend, Moondust, 6/05

santyr
Junior
Junior

Příspěvek od santyr » 28.09.2007 21:44

Foto určitě pošli. Pokud budeš chtít, tak se podívej jak to pěkně udělal Kota v příspěvku venkovní teploměr.
Ford Focus Combi 1,8 TDCI, 5/2OO4, 85kW, šedá magnum
Obrázek
Ford Focus HB 1,6 1998 aquamarine
Obrázek

Samantus
Junior
Junior

Příspěvek od Samantus » 28.09.2007 23:49

k nam prijel chlap se stejnym problemem a povedlo se mi to opravit.... snad mu to poslouzi dlouho... novou vzhledem k cene nechtel
Martin :-)

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

Kolibrik
Nováček
Nováček

Popis opravy

Příspěvek od Kolibrik » 03.10.2007 20:44

Tak prikladam slibene fotografie z opravy stahovani:

1. celkovy pohled na dil elektricke stahovacky

2. lanka v plastu, co drzi sklo

3+4. Kladka navijaku. Konec jednoho lanka je videt zalozeny shora. Druhe se zaklada zespodu, bohuzel kladka je zanytovana a zarazka lanka pod kladkou neprojde. Proto jsem zarazku ustipnul a docasne nahradil el. svorkovnici. Lanka jsem navinul a pomoci svorkovnice nastavil akoratni napnuti.

5. misto svorkovnice jsem napajel na lanko nahradni zarazku - trubicky ustipnute z fastonu. Lanko je potreba pred tim peclive do hloubky procinovat, aby to dobre drzelo.

6. Zbytek lanka a kus zarazky jsem ustipnul tak, aby se dala zapustit do kladky. Nesmi couhat, na kladku doliha motor.
Přílohy
2007_09_OpravaStahovani.jpg
(62.71 KiB) Staženo 460 x

Odpovědět

Zpět na „Karoserie“