Engine system fault
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Re: "Engine Systems Fault"
Chlapi mne sa to stalo prvy krat v sobotu ta hlaska.ale ked som otocil klucom spat tak to bolo ok.potom za 3 dni som najazdil 600km a asi 7krat startoval a secko ok.az dnes rano zas napisalo.ale ked som otocil klucom tak zasa vsetko ok.inac ja mam ten bezklucovy start a ked som mal dnu kluc tak sa to nikdy nestalo.teraz ked ho nosim v puzdre tak za par dni 2krat.nemoze to mat nieco s tym spolocne?ci sa mam hned hnat na diagnostiku?
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
moze to znamenat vela veci, ale aj chybu samotnej kontrolky ktora svieti nahodne... kazdopadne by som to dal skontrolovat. ak mas auto v zaruke, neni o com !chillik píše:Chlapi mne sa to stalo prvy krat v sobotu ta hlaska.ale ked som otocil klucom spat tak to bolo ok.potom za 3 dni som najazdil 600km a asi 7krat startoval a secko ok.az dnes rano zas napisalo.ale ked som otocil klucom tak zasa vsetko ok.inac ja mam ten bezklucovy start a ked som mal dnu kluc tak sa to nikdy nestalo.teraz ked ho nosim v puzdre tak za par dni 2krat.nemoze to mat nieco s tym spolocne?ci sa mam hned hnat na diagnostiku?
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
eenemam v zaruke..z talianaks dovoz rok vyroby 2005.....((
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tak potom zajst na diagnostiku, bude to stat par penez, ale pre klud v dusi by som asi siel
- Jasný Sokol
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Čau pánové,
fofíka jsme dostali s přítelkyní cca 3 měsíce zpět. Je to 2006, TDCi 1.8 Duratorq, 85kW. Chybové hlášení "engine systems fault" se zezačátku zobrazovalo velice zřídka, poté častěji, až jsme si na to zvykli. V servisu byl na diagnostice - chyba v palubním počítači, kterou asi za cca 1500,- opravili. Takže to trvalo zhruba půl hodiny než se tato hláška objevila znovu. Tento týden máme dovolenou v budějicích, jezdíme denně. ESF se mi dneska zobrazilo 5 krát, a to vždy, když jsem měl vyřazeno a otáčky pod tisíc ... Skutečně je to tím plynovým pedálem?
fofíka jsme dostali s přítelkyní cca 3 měsíce zpět. Je to 2006, TDCi 1.8 Duratorq, 85kW. Chybové hlášení "engine systems fault" se zezačátku zobrazovalo velice zřídka, poté častěji, až jsme si na to zvykli. V servisu byl na diagnostice - chyba v palubním počítači, kterou asi za cca 1500,- opravili. Takže to trvalo zhruba půl hodiny než se tato hláška objevila znovu. Tento týden máme dovolenou v budějicích, jezdíme denně. ESF se mi dneska zobrazilo 5 krát, a to vždy, když jsem měl vyřazeno a otáčky pod tisíc ... Skutečně je to tím plynovým pedálem?
Ford Focus II Kombi Ghia, 1.8 TDCi 85kW Duratorq, r.v. 2006, Navy Blue
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
no ja mam bezjlucove stratovanie...a sem tam mi to vypise..ale ked tam strcim ten klucik tak uz je to ok...potom zas par dni tyzdnov pokoj..a ked to ukaze tak dalsie startovanie urobim s klucikom a potom za spokoj..neveim ci ja tu hlasku nemam spojenu nejak s tym bezklucovym startovanim ze sa ten kluc akoze neprihlasi...no neviem.-...inac nikdy mi to nevypisalo pocas jazdy...vzdy iba pri startovani....
- Jasný Sokol
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ja nemam bezklicove startovani. Hvizda mi to na neutral, nekdy mi to hvizda pri startovani, nekdy kdyz mam rucku ... Krome toho zadna jina kontrolka nesviti, treba jako motor nebo tak.
-
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
dnes som na to konecne prisiel kedy mi vypisuje tu hlasku.....ked stisnem spojku a otocim klucik do prvej resp druhej polohy..rosvietia sa kontrolky...niektore zhasnu a hend sa vypise engine sys fault.......ked otocim klucikom bez spojky tak to nevypisuje....to co??:o))
- Jasný Sokol
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz byl naposledy fofik v servisu (aby mu opravili zrcatko a strhlej zamek ), tak nam vymenili jakejsi blazinec kontrolujici emise nebo co - samozrejme, ze si pisknul uz pri ceste ze servisu domu. Posledni dobou jak procitam forum, tak prestavame vyrazovat a auto uz si moc nestezuje, pravda, sice jsem vypnul zvuky, ale uz to neni tak casto
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Ahojte,
měl bych dotaz.
Mám FoFo II 1.6 TDCi a dneska při jízdě mě překvapila hláška na displeji palubního počítače
Engine System Failure. Četl jsem velé vlákno a Vám se tato hláška ukazovala při startu. Já jel do mírného táhlého kopce na 3jku cca 2300ot. žádná divočina. Chvíli předtím jsem měl pocit, že slyším pravidelné pískání z radia jako nějaká chyba (netuším, jestli to nebylo v písničce co zrovna hráli, po přepnutí stanice pískání zmizelo) po cca 3s jsem kouknul na rychlost a vidím, že mi svítí červená LED a je vypsaná chyba Engine System Failure, která po cca 2s zmizela. Žádná jiná kontrolka (motor, dobíjení, mazání apod. ) nesvítila.
Setkal jste se s tím někdo?
Smoke
měl bych dotaz.
Mám FoFo II 1.6 TDCi a dneska při jízdě mě překvapila hláška na displeji palubního počítače
Engine System Failure. Četl jsem velé vlákno a Vám se tato hláška ukazovala při startu. Já jel do mírného táhlého kopce na 3jku cca 2300ot. žádná divočina. Chvíli předtím jsem měl pocit, že slyším pravidelné pískání z radia jako nějaká chyba (netuším, jestli to nebylo v písničce co zrovna hráli, po přepnutí stanice pískání zmizelo) po cca 3s jsem kouknul na rychlost a vidím, že mi svítí červená LED a je vypsaná chyba Engine System Failure, která po cca 2s zmizela. Žádná jiná kontrolka (motor, dobíjení, mazání apod. ) nesvítila.
Setkal jste se s tím někdo?
Smoke
Smoke_rs:
Ford Focus kombi, ZETEC SE 1.6i 16V, 2001, 126tis km
Ford Focus kombi, ZETEC SE 1.6i 16V, 2001, 126tis km
-
- Nováček
Zdravim vsechny,
jsem 14 dnu majitelem Forda Focuse C-Max. Je to 1,6 TDCi 80Kw, 2006 dovezeny z Nemecka. Najeto 107 000 Km. Upozornuji, ze pred koupi jsem auto nechal prohlednout v autorizovanem servisu (kontrola spodku, diagnostika pres pocitac), kde zadnou zavadu nenasli. Dnes se mi pri pokusu o nastartovani na palubnim pocitaci zobrazila zprava Engine Systems Failure a motor nenastartoval (predtim cca 10 min. jely vetraky, radio a tusim i svetla z autobaterie). Pri dalsich pokusech se na chvili zobrazily i kontrolky ABS a prokluzu, motor ale stale nenaskocil. Pomohlo nechat auto cca 15 min. v klidu, pak jsem bez problemu nastartoval. Od znameho jsem dostal kontakt na firmu, ktera vyrabi diagnosticke jednotky pro vsechny mozne auta a domluvil jsem s nim diagnostiku. Nakonec jsme prisli na to, ze problem byl ve skoro vybite baterii, kdyz se stejna situace opakovala i po te diagnostice (3 dny nazpatek jsem nechal cca 7h svitit parkovaci svetla). Pri pokusu o nastartovani baterie zkratka nedala potrebne napeti a ridici jednotka se dostala do nejakeho nedefinovaneho stavu. Cili jsem si docela oddechl, ze problem neni nekde v motoru. Proc to ale pisu... na te diagnostice jsme zjistili, ze ridici jednotka motoru ma o dva roky "mladsi datum softwaru". Vsechny ostatni jednotky maji sw z roku 2006, ridici jednotka motoru z brezna 2008. Moc nevim, co si o tom myslet a zda je to normalni. Dale take to, ze to nezjistili v autorizovanem servisu. Napadaji me veci jako je pretoceni km o nejaky ten tisic dolu, precipovani, ci zakryti nejake zavady. Auto bylo udajne pravidelne servisovano a je k nemu serviska. Dalo by se nejak zjistit, zda se jednalo o korektni zasah v servisu (napr. podle VIN). Co si o tom myslite, je nahrani sw bezny zakrok v servisu? Budu rad za kazdou reakci.
jsem 14 dnu majitelem Forda Focuse C-Max. Je to 1,6 TDCi 80Kw, 2006 dovezeny z Nemecka. Najeto 107 000 Km. Upozornuji, ze pred koupi jsem auto nechal prohlednout v autorizovanem servisu (kontrola spodku, diagnostika pres pocitac), kde zadnou zavadu nenasli. Dnes se mi pri pokusu o nastartovani na palubnim pocitaci zobrazila zprava Engine Systems Failure a motor nenastartoval (predtim cca 10 min. jely vetraky, radio a tusim i svetla z autobaterie). Pri dalsich pokusech se na chvili zobrazily i kontrolky ABS a prokluzu, motor ale stale nenaskocil. Pomohlo nechat auto cca 15 min. v klidu, pak jsem bez problemu nastartoval. Od znameho jsem dostal kontakt na firmu, ktera vyrabi diagnosticke jednotky pro vsechny mozne auta a domluvil jsem s nim diagnostiku. Nakonec jsme prisli na to, ze problem byl ve skoro vybite baterii, kdyz se stejna situace opakovala i po te diagnostice (3 dny nazpatek jsem nechal cca 7h svitit parkovaci svetla). Pri pokusu o nastartovani baterie zkratka nedala potrebne napeti a ridici jednotka se dostala do nejakeho nedefinovaneho stavu. Cili jsem si docela oddechl, ze problem neni nekde v motoru. Proc to ale pisu... na te diagnostice jsme zjistili, ze ridici jednotka motoru ma o dva roky "mladsi datum softwaru". Vsechny ostatni jednotky maji sw z roku 2006, ridici jednotka motoru z brezna 2008. Moc nevim, co si o tom myslet a zda je to normalni. Dale take to, ze to nezjistili v autorizovanem servisu. Napadaji me veci jako je pretoceni km o nejaky ten tisic dolu, precipovani, ci zakryti nejake zavady. Auto bylo udajne pravidelne servisovano a je k nemu serviska. Dalo by se nejak zjistit, zda se jednalo o korektni zasah v servisu (napr. podle VIN). Co si o tom myslite, je nahrani sw bezny zakrok v servisu? Budu rad za kazdou reakci.
- Dzefer
- Zkušený
SW riadiacej jednotky sa meni, a to ze mas novsi je len plus.