Pozor na motorkare

Moderátor:phofy
vykys
Junior
Junior

Re: Pozor na motorkare

Příspěvek od vykys » 18.04.2014 07:25

...presne jak pise anduril. nejezdim na motorce podle predpisu, ale naucil sem se koukat hodne dopredu a hlavne myslet dopredu, protoze pro vetsinu ridicu aut je motorka proste neviditelna. a tahle nezbytna predvidavost se mi uz kolikrat vyplatila i za volantem. a to, ze nejezdim podle predpisu neznamena, ze jezdim jako blazen. ale treba kdo zna prumyslovou v praze urcite mi da za pravdu, ze jet po ni 50 je nesmysl. dva pruhy v obou smerech, nikde zadny chodec, rovna a prehledna silnice. a kdyz je spicka je kazdy rad ze vubec jede. je to uz nejaky patek co sem na ni byl za rychlost 92 km/h postizen domluvou, protoze ten policajt mel rozum
fofo II HB 2006, 1,8 ffv, 92kW
felda diesel
citroen BX diesel

Infinter
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Infinter » 18.04.2014 07:43

vykys píše:...presne jak pise anduril. nejezdim na motorce podle predpisu, ale naucil sem se koukat hodne dopredu a hlavne myslet dopredu, protoze pro vetsinu ridicu aut je motorka proste neviditelna.
Já jezdím s reflexní vestou přes bundu a s dálkovýma.. Nepomáhá to :cry: Od té doby co mám rodinu, naštěstí už moc nejezdím..
FORD Focus kombi 1.6 74KW 2002 --> Fofík by INFINTER
Obrázek Obrázek Obrázek
Dodržuji stejný počet zanoření a vynoření!

Nonid
Test driver
Test driver

Příspěvek od Nonid » 18.04.2014 08:05

Xkrat uz se mi motorkar schoval do slepyho uhlu, coz bylo pekne na hovno... ale to neni vylozene jeho chyba a mam pocit, ze procentualne je stejnej pocet retardovanejch motorkaru jako kohokoli jinyho. Bezne mi najizdej auta do boku, predjizdej me, kdyz na to nemaj atd., porad to ale neznamena, ze je kazdej takovej.
Ford Focus ST170, 2002, 5dv, Panther Black, 2016-
Bylo:
Peugeot 205 1.4, bažiňák
Ford Focus 1.6 16V, hatchback, aquamarine blue
Ford Focus 1.8 16V, 2003, 5dv, Černá Panther, 2013-2017

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 18.04.2014 08:06

Motorkáři posraní :palec_dolu: Kolona aut, a dement to veme u středové čáry tak 40tkou :palec_dolu:

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 18.04.2014 08:15

:palec_nahoru: takova reakce je presne to, o cem jsem psal. Poukazuje to akorat na tve omezene chapani. Ale tak uz to tu chodi no.
Je: Ford Focus IV Active X 1.5 EcoBoost 110kW Metallic (galerie)
Byl: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 18.04.2014 08:18

Jasně woe, já sem omezenej :| Kolona pomalu jednoucích aut, 2 řady a on to veme 40tkou mezi 2ma autama. Stačí aby se někdo zamyslel a trochu cuknul volantem a motorkář je v něm :nunu:

enjoy
Test driver
Test driver

Příspěvek od enjoy » 18.04.2014 08:43

Motorkář je prostě člověk, který je pán na silnici a ty srandovní krabičky, kterým se říká autíčka, jsou tam pro něj pro zábavu jako slalomová dráha.
A to, že někdo v klidu veřejně řekne, že předpisy dodržovat nebude, protože jsou nesmyslný... a po mě by chtěl, abych to respektoval, jinak jsem hlupák.. kde to jsme?
Aby bylo jasno, mě je úplně jedno že jsou na silnicích motorkáři, taky jezdím na skůtru, ale když řídím auto, tak mám svých starostí dost a abych ještě hlídal nějakýho vola, který mě chce vzít myškou zleva, zprava, abych mu při jeho dementní jízdě nějak neublížil.. mě to prostě vadí.. já od lidí očekávám předvídalné chování a motorkáři ve většinovém počtu dělají přesný opak.
Vlastně by se dalo říct, že předvídatelní jsou.. můžu totiž předvídat, že udělají nějakou do nebe volající hovadinu.
Proč mají motorkáři takovou pověst? Protože opakovaně a de facto pořád něco porušují a lidi to vidí..
Ford Mondeo MK4 Kombi 2008, 2.0i
Ford Ranger, 2008, 2.5 TDCi

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 18.04.2014 08:48

+1 prostě předpisy jsou od toho, aby se dodržovali :!: I na motorce, i v autě, i v kamioně, všude! Tam kde je 50tka se nemá jet 70, ale 50! :!:

Pokud je kolona pomalu jedoucích aut, tak nemám problém uhnout ke straně, když toho motorkáře vidím, ale problém je, že většina jede 40+ a člověk se prostě lekne, protože nemůžu očekávat, že u středové čáry pojede nějakej bezmozek na motorce a bude si vynucovat přednost :roll:

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 18.04.2014 08:58

smoula píše:Motorkáři posraní :palec_dolu:
Omezeny, jak rikam..vsichni motorkari jsou spatni, ze :) Kdybys napsal, "vul nejakej", ale vsichni motorkari posrani, to je presne ono. Ja jsem taky motorkar. Znas me? Vis jak jezdim? Podle tebe jsem posranej? :)
A o predpisech se tu vasnive rozepisuje nekdo, kdo ma v avataru vyfoceno, jak jede 200km/h .. :D
Mozna by nebylo od veci si zamest pred vlastnim prahem, nez budes soudit ostatni.

Pokud stoji v kolone, mel bys automaticky uhnout ke strane, abys udelal pruh napr. pro zachranare.

enjoy: Maji takovou povest, protoze jsou neustale, kvuli tem par spatnym, rozmazavany jejich ciny. A taky tim, ze je to neco mene obvykleho. Stejne tak bych takhle mohl mluvit o vsech ridicich BMW nebo Audi .. ale taky nejsou vsichni spatni, dokonce ani vetsina ne. Tak nevim, proti cemu tady bojujes.
Zrovna posledne, kdyz jsem jel predpisove na sve motorce, me predjelo pres dvojitou plnou caru tesne pred krizovatkou auto, protoze se mu zrejme zdalo, ze jedu v 90 moc pomalu. Nasledne po predjeti to stocil v krizovatce doprava prede mnou. Takze me omezil i ohrozil. Nikdy se mi to nestalo od motorkare. To jak tu pises o nejakych slalomovych drahach, jako by se to delo v majoritnim poctu pripadu, to snad nemyslis vazne. Vypada to, ze mas proste nejaky osobni problem, ktery si vybijis na jinych, nezlob se na me :) Mne je to vlastne celkem fuk, co si kdo mysli o motorkari. Stve me to jen z toho duvodu, ze presn takove reakce akorat podnecuji preventivni nenavist a naschvaly, i kdyz jsem sam nic neudelal. A to je nebezpecne.
Naposledy upravil(a) Anduril dne 18.04.2014 09:03, celkem upraveno 2 x.

finsa
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od finsa » 18.04.2014 09:01

OMG, takovou snůšku předsudků a nesnášenlivosti jsem četl naposledy v diskuzi na novinkách.cz, tady bych ji teda nečekal. Je třeba brát v potaz že na motorce se jezdí pro zábavu, nikoliv z povinosti. A žádnej motorkář na to nesedá s myšlenkou "dneska je krásně na to se rozsekat". Neříkám že neexistujou bezmozci kteří jezděj bez ohledů na sebe či ostatní, rozhodně to ale nejsou všichni, stejně jako mezi řidiči aut / kamionů či pumpičkáři. A když už je někdo ve stavu že vidí motorkáře na vyjížďce a jediný co ho napadlne je že je to nemyslící hovado který chce zabít sebe a všechny kolem tak je něco špatně :palec_dolu:
FF II FL 1.6 16V kombi Panther Black
Fiesta MK5 1.4 16V Ghia nebo také nákupní taška na kolečkách.

Obrázek

Anduril
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anduril » 18.04.2014 09:02

Presne tak :palec_nahoru:

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 18.04.2014 09:09

Anduril: budeme slovíčkařit? Když tě naštve kamionák tka řekneš, kamionák v Mercedesu pos***? Prostě sem byl naštvanej, tak sem to hnedka napsal. Nemám nic proti těm, kteří jezdí slušně, ale těch je málo. Stejně jako nemám nic proti tobě. Když tě naštve někdo v octávce tak to řekneš obecně a ne přesně :wink:

JO a co se týče avataru http://www.need4speed.ws/speed-pics/for ... 0-220-km-h ;) Je to fotka z netu, nikoliv můj vlastní :)

vykys
Junior
Junior

Příspěvek od vykys » 18.04.2014 09:12

asi uz nema cenu to resit, uz bylo receno vse a nikdo od sveho nazoru nehodla ustoupit ani o kousek. ty, smoulo, nemas nekdy pocit, ze dopravni omezeni znackami, kruhove objezdy nebo semafory a prechody jsou proste na skodu bezpecnosti a plynulosti provozu, o ktere by melo jit predevsim? ja treba bydlim v ulici, ve ktere sou 3 skoly. sice tu je zona 30, ale jet tu 30 pred osmou ranni nebo mezi 2 a 4 odpoledne je daleko nebezpecnejsi, nez jet po prumyslove o pulnoci 90. a za tim si proste stojim! na druhou stranu tezko to vymyslet idealne, pro vsechny pripady. mozna vsechna omezeni zrusit a nechat na kazdem at jezdi jak uzna za vhodne a bezpecne, viz.
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci ... ni-znacky/
fofo II HB 2006, 1,8 ffv, 92kW
felda diesel
citroen BX diesel

smoula
Test driver
Test driver

Příspěvek od smoula » 18.04.2014 09:15

Ale ohledně mírného překročení rychlosti nemám nic, ale je rozdíl když jedeš po spojce 80 podle předpisů a veme tě motorkář při 160+ :roll: To je přece do nebevolající hrůza... Nebo když koukáš na videa motorek, jak ve 250 kličkují mezi autama, no co to je? Kde to sme? Je tohle normální?

Stejně mě naštvou i lidi v rychlých autech, který si myslej, že jezděj rychle ale bezpečně. Když ej prázdná dálnice/silnice at se jezdí rychleji, na dálnici klidně i ještě rychleji, ale at to proboha nedělaj v provozu :dih:

Sobull
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od Sobull » 18.04.2014 09:18

enjoy píše:když řídím auto, tak mám svých starostí dost a abych ještě hlídal nějakýho vola, ..
A on po tobě někdo chce abys ho hlídal? Když jedu na motorce, tak chci aby sis právě hleděl těch svých starostí tzn. dal přednost, umožnil předjetí, používal zrcátka, držel se na svý straně silnice... o ostatní se postarám sám.

smoula: a tyhle videa jsou jen s motorkama?
FFII kombi 2,0TDCI, 2006

Odpovědět

Zpět na „Pokec“