Stránka 2 z 2
Re: Jak se dělá dnešní chleba co splesnivý za tři dny :-(
Napsal: 24.05.2011 10:42
od losky
Jde o to jakou má člověk mouku, bohužel denska ani mouka není to co dřív .... s kolegy jsme se dost smáli když jsme četli složení nějaké české "mouky" .. bylo v ní zahušťovadlo

.
"nastartovat" kvasný proces se dá třeba i kefírem, nebo pivní pěnou, nebo třeba i burčákem

Re: Jak se dělá dnešní chleba co splesnivý za tři dny :-(
Napsal: 24.05.2011 13:07
od C-Maxis
Jj, kvasek se zaklada treba i svetlym pivem, ale vhodnejsi je lezak. S necim uplne obyc. to kolikrat pry nic neudela. Jinak tady je prave veliky rozdil v chutich a vunich chleba, z ceho je ten kvasek. Ale jinak domaci peceni chleba je relativne nakladne hobby. Urcite se neda usetrit na penezich v porovnani s nakupem v obchode. Ale ta radost z vlastorucne upeceneho chleba...
Davame prednost peceni v troube, domaci pekarnu nemame/ nechceme.
Re: Jak se dělá dnešní chleba co splesnivý za tři dny :-(
Napsal: 25.05.2011 07:08
od Eidž
Kvásek jsem založil jen z žitné mouky a vody. Nastartoval se úplně v pohodě, asi dobrá mouka či štěstí.
Jelikož jsme tehdy zas tak moc nepekly, tak jsem kvásek držel v lednici a krmil jej jen tak 2x týdně, ono se to totiž rozjede jako hrnečku vař
A pak mi v létě do kvásku skočila nějaká mrcha či vysoká teplota jej zabila - čert ví. A už jsem jej neobnovil.