Víte co znamená zkratka HTP?

Moderátor:Quickie
georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Víte co znamená zkratka HTP?

Příspěvek od georgi » 18.07.2010 21:37

Hromada Technickych Problemu je asi najvystiznejsie ;-). Mnohi si utahuju zjavne z nizkeho vykonu, ale imho je to pre ludi, ktori jazdia hlavne po meste uplne do pohody. Ovela horsie je to so spolahlivostou tohto motora, ktora je "vskratek" popisana tu:

http://forum.tkoz.cz/viewtopic.php?f=21&t=315
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 18.07.2010 21:46

a co sa to anndy hanbil napisat ?? :mrgreen:

inac ten link je len zoznam poruch, to moze spisat hocikto o kazdom motore ak ma pristup do udajov z nejakeho servisu, ved kazdy motor sa niekedy pokazil.

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 18.07.2010 21:55

S Anndym sme sa o tom bavili davnejsie :).

@Zoznam poruch - nie nie nie... tatovi preskocila rozvodova retaz po 57000 a menil hlavu, oprava 2k euri, zacal som kusok patrat v okoli a nie je mozne, aby tolkym ludom zokolia na motore s par 10tisic km preskocila retaz (ano, aj Anndymu). Na fore je bazilion ludi a cital som tu o preskocenom remeni, ale skor po odflaknutom servise a tak. Takze 1 more time -> ten motor je fakt fraska ;(.
Naposledy upravil(a) georgi dne 18.07.2010 22:05, celkem upraveno 1 x.
FF II FL HB Titanium X 1.8TDCi Sea Grey, Galerka: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=11402 - predaný :'-(

Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 18.07.2010 21:58

tak ked mas taku realnu skusenost a este si aj studoval diskusie a tak, tak to je ine. ja o tom motore neviem zhola nic, tak preto...
inac bratranec ho mal vo fabii a mne sa tam celkom pacil ten zvuk, taky rapkavy, nieco ako v ST alebo RS :mrgreen:

georgi
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od georgi » 18.07.2010 22:03

Este k clanku - je to prepis clanku z tlaceneho casaku "autoojetiny". Onoho casu boli niektore stranky aj na nete /jeden chlapik skenoval odusu/, ale potom sa ozvali autori koli pravam a musel to stiahnut. Cital som odtial aj dalsie clanky napr. o duratekoch a ak su chlapici objektivni, co teda verim, ze su, tak HTPcku nalozili zdaleka najviac zo vsetkych motorov.

Mne na odpisanie toho motora stacilo, ze sa nie len ze moze stat, ale sa aj pravidelne stava, ze:

1) prepecie olej, pretoze ho brutalne prehrieva /katalizator blizko motora, absencia vymennika tepla olej-voda/
2) olej zhustne tak, ze v studenom stave nedokaze dostatocne rychlo kladkou napnut rozvodovu retaz
3) retaz pri startovani preskoci a v lepsom pripade staci vymena a nastavenie /anndy/, v horsom sa stretne ventil s piestom /moj tata/

To fakt nie je normalne. Vzdy som bol fanda toho motora a ked na neho niekto frflal, tak som ho roznosil v zuboch, pretoze jedinymi argumentami bolo, ze "je slaby" a "je nasmiech, lebo ma len 3 valce". Teraz je to v podstate rovnake - frflosov roznosim v zuboch, lebo ich argumentom stale je, ze ten motor je slaby/3valec, ale potom im vysvetlim, ze ten motor skutocne je nafigu - je to vsak z uplne ineho dovodu :-).

Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 18.07.2010 22:18

hmmm tak od teraz uz aj ja viem vo co go, dik ! :D :palec_nahoru:

luky.fofo
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od luky.fofo » 18.07.2010 23:29

Služební fóbie má zatím něco kolem 22000km. Na rozjezd je docela živá, ale jinak aby jela se fakt musí hodně točit. Na dálnici je to hrůza a děs, ale do města a jako služební to bohatě stačí. Zatím s ní nebyl nějaký problém, akorát teď v těch vedrech má problém po nastartování si drží otáčky vysoko na volnoběch, ale po chvilce jízdy klesnou.
Je: FF II 1.6TDCI 80kw Combi, r.v. 2005 NA PRODEJ Galerie
byl: FF Combi 1.8TDDI r.v.2000 Galerie
Obrázek
Obrázek

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 18.07.2010 23:48

Damon píše:Přijede pán do servisu s Fábií 1,2 HTP a ptá se přijímacího technika: Pane můžete mi s tím něco udělat? Jede mi to jenom na 3 válce...
Když jsem se byl před třemi lety u Fokiho podívat na fofo, co mi brzy na to začalo říkat "pane", měl jsem půjčenou kolegovo haťapku. Při odjezdu však motor ztratil zbytek sil a změnil se i jeho typický zvukový projev. Když jsme zvedli kapotu, našli jsme pod ní značně neklidný motor, který poletoval ze strany na stranu. Foki to okomentoval slovy: "Ti to jede na tři válce..."
Sice jsem tady tuto příhodu již kdysi dával k dobru, ale nešlo ji nepřipomenout :lol:

Na HTP mám nalítáno již přes sto tisíc km (firemní auto) a kromě dvou nepříjemností si nemohu stěžovat. První problém byla ta cívka při výletu do Lišova, podruhé mi u "nového" auta odešlo těsnění pod hlavou. Třetí problém, závada na řízení, neměl s motorem nic společného.
Do města je to velmi dobré, na státovky bez větších výhrad, na dálnici už slabší. S trochou trpělivosti se dá ale i na té dálnici s naloženým autem jet slušně. Jen se člověk nesmí dívat na tu spotřebu. S dlouhodobou spotřebou 1/2 město, 1/2 dálnice se držíme těsně pod 8 l/100km. :oops:
Když jsme se minulý víkend vraceli z akce (tři lidé, plný kufr, klima), musel jsem se trochu hlídat, abych to nehonil přes 150 km/h :wink:
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

risomas
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od risomas » 19.07.2010 08:49

misoo píše:inac bratranec ho mal vo fabii a mne sa tam celkom pacil ten zvuk, taky rapkavy, nieco ako v ST alebo RS :mrgreen:
Mozem potvrdit ked som mal fabku z pozicovne tak niekde pri 5-6000 otackach sa tam prebudi taky pekny chraplavy zvuk.
Pre mna velmi nevhodne auto/motor bo v mojom pripade som mal priemerku na 2000tis km 9.5l/100km a to som jazdil pomalsie ako so svojim.

Pre vacsinu ludi/zenusiek co si to kupia do mesta na poskakovanie a nikdy to nevytocia nad 3000 tis je to zrejme dostacujuce a v takto nizkej zatazi sa to asi ani nedosere.
Honda Shadow 130dB
toto uz len odpociva pred barakom - FoFo Combi 1,8Tddi 2003, strieborna Trend, kupene v 53t km. Teraz 98 000 km
Foto https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=96&t=10373
ObrázekObrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 19.07.2010 09:24

No k tem zavadam, zatim co sem tak slysel v okoli tak do 100tis km se na kazdem HTP vysere neco hodne draheho... At uz zapecene pistni kruhy vlivem prehrivani oleje, vymlacena vyvazovaci hridel, preskocene remeny - asi nejcastejsi zavada a nejlepsi zavada na tomto trivalci je civka :D Kamos ma HTPcko v ibize a hned po koupi mu prasklo gufero na klice vlivem vymlete vyvazovacky na coz prisli az pri druhe vymene tohoto gufera, pak se mu potkal motor vlivem preskoceneho remenu (retezu) a nakonec jezdil na dva valce kdyz mu prdla civka :D

JardaB
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JardaB » 19.07.2010 20:52

Mohu porovnat opravu (výměnu) cívky ve fábce s HTP a ve fofu I 1.6 ve značkových servisech.
- HTP, Porsche České Budějovice: 1500 Kč, 30 minut
- fofo, Autopalace Spořilov: 6000 Kč, 4 dny (přitom závada byla technikem určena již při příjmu)
Je to ale již tři roky, takže berte toleranci 10% na přesnost vzpomínek z mé děravé hlavy.
Možná tím, jak je to častá chyba, to mají lépe zmáknuté. Popravdě ale osobně o nikom dalším, kdo by také jezdil na dva válce, nevím...
Ford Focus Combi 1.6, 74kW, 02/2002, Moondust Silver
Obrázek

miki21
Test driver
Test driver

Příspěvek od miki21 » 19.07.2010 22:38

Nebude to tím,že na těch HTP tu cívku dělají tak často,že ve skladě jich mají kamión a ti kluci šikmoocí ji vyrobí za misku rýže? :ble2: :totlsmile:
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

mickielli15
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mickielli15 » 19.07.2010 23:33

Hraju Technický Poker
Hodně To Prudí
Hobluju Tu Pilu
Hej To Prdí
Hluk - Trápení - Puch
Hladový Technický Paskvil
Horda Trapného Plechu

je toho spousta :mrgreen: , ale zrovna s tímhle motorem jsem toho s kvartetem najel dost a jedinkrát nás někde ta Fábka kombi nechala, a navíc to nebylo motorem Hrr Traktor Polní, ale převodovkou...
Focus C-max 2004 2.0 TDCi 100kw DPF, stříbrná met., GHIA, vyhř. př.sklo, aut. klima, tempomat, ESP, dešť. senzor, zatím plecháče, ale mazel edition :-)
Obrázek

petulak
Test driver
Test driver

Příspěvek od petulak » 20.07.2010 18:19

JardaB píše:Mohu porovnat opravu (výměnu) cívky ve fábce s HTP a ve fofu I 1.6 ve značkových servisech.
- HTP, Porsche České Budějovice: 1500 Kč, 30 minut
- fofo, Autopalace Spořilov: 6000 Kč, 4 dny (přitom závada byla technikem určena již při příjmu)
Je to ale již tři roky, takže berte toleranci 10% na přesnost vzpomínek z mé děravé hlavy.
Možná tím, jak je to častá chyba, to mají lépe zmáknuté. Popravdě ale osobně o nikom dalším, kdo by také jezdil na dva válce, nevím...
Co HTP sjede z linky : jedno auto-3 cívky!

Co FF sjede z linky : jedno auto -1 cívka! :ble2: :ble2: :ble2:
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback

xmorfeuz
Junior
Junior

Příspěvek od xmorfeuz » 20.07.2010 19:23

Honím tři písty :hhura:
ObrázekObrázek

Ford Focus 1,4-16V-55kw Zetec, rv. 98 - hatchback

( 4x airbag, 4x kotouce, pruziny Einbach -35mm )

Odpovědět

Zpět na „.. aneb co nelze nikam zařadit“