No taky mne nenapadá k čemu by to bylo dobré, ale taky mi je divný, že při vypnutém klíčku nesvítí. U všech aut co jsem měl to svítilo i bez klíčku, škodovka, golf, jetta, a dokonce i moje avia v práci. Ale je fakt, že všechna tato auta teoreticky mohla jezdit bez motoru, když pominu jen dočasnou funkci brzdového posilovače, kdežto Focus kvůli posilovači řízení a jiným věcem bez motoru jet nemůže, takže to opravdu postrádá smysl.gumik píše:Takhle jsem to nemyslel, ale proč asi je dobré, aby brzdové světla svítila při vypnutém zapalování?
Brzdová světla
- Hurvajs
- Pokročilý
Ford Focus 1,8i 16V Zetec 115PS Combi Ghia r.v. 1999 Tempomat

- Ahmed
- Test driver
- madbugie
- Zkušený
Re: Brzdová světla
nechcem zakladat nove vlakne sak tyka sa to brzd... nesvieti mi prave brzdove svetlo
povodne som myslel ze odisla ziarovka, ale ked som to rozobral tak som zistil ze tam je len jedna ziarovka na blinker a druha na svetlo a brzdu sucasne... kua??? volako ma to zacina one... nove auto a uz problemy...
vcera som to mal vymontovane lebo sa tam dostala nejaka vlhost, tak som to vysusil na radiatore... ale zarazila ma ina vec... Fofo II FL 2008 ako to vlastne funguje ked je tam len jedna brzdova ziarovka... idu tam 3 kable cize zem a asi na jednom kabli nizsi prud pre svetlo a na druhom vyssi prud pre brzdu???
povodne som myslel ze odisla ziarovka, ale ked som to rozobral tak som zistil ze tam je len jedna ziarovka na blinker a druha na svetlo a brzdu sucasne... kua??? volako ma to zacina one... nove auto a uz problemy...
vcera som to mal vymontovane lebo sa tam dostala nejaka vlhost, tak som to vysusil na radiatore... ale zarazila ma ina vec... Fofo II FL 2008 ako to vlastne funguje ked je tam len jedna brzdova ziarovka... idu tam 3 kable cize zem a asi na jednom kabli nizsi prud pre svetlo a na druhom vyssi prud pre brzdu???
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta
+ 100 fordích koníkov

-
- Test driver
ziarovka je dvojvlaknova.jedno svieti stale,druhe iba pri brzdeni 

- madbugie
- Zkušený
hmmm zeby zhorelo len jedno vlakenko...
holt musim to rozobrat znova (ono ja som to zistil ze nesvieti az pri skusani ked som to zlozil a uz sme boli na odchode domov... sak ale keby ma zastavila hliadka tak ja o tom neeeeevieeeeeeeeem...)
holt musim to rozobrat znova (ono ja som to zistil ze nesvieti az pri skusani ked som to zlozil a uz sme boli na odchode domov... sak ale keby ma zastavila hliadka tak ja o tom neeeeevieeeeeeeeem...)
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
+ 100 fordích koníkov

- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Určitě, vždycky shoří jen jedno vlákno, ale většinou shoří koncové světlo, než brzda.madbugie píše:hmmm zeby zhorelo len jedno vlakenko...
- ybuba
- Pokročilý
Re:
Nejen ve 120-kách, ale i předchozích 100-kách, ve Favoritech, Feliciích a možná že i v novějších autech ...Ahmed píše:Pri vytazenem klicku musi byt vsechno vyple a nejdou rozsvitit ani potkavaci svetla, jenom parkovacky. Ze by svitili brzdove bez klicku, to snad nejde ani ve 120kach.

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Jemar
- Zkušený
Jo to je pravda škodovkám svítí brzdový světla i bez klíčku. Teda těm co píše ybuba. Před focusem jsem měl feldu a bral jsem to jako standart. Když jsem přivezl focuse domů, všechno jsem zkoušel a zkraje jsem si myslel, že brzdový světla nesvítí vůbec, že mám první poruchu. Chvilku mi to dalo než jsem na to přišel. 

- ybuba
- Pokročilý
Re:
Jedinná věc, co mě napadá a kde by to mohlo mít smysl, je nouzový odtah s nefunkčním motorem při odjištěném volantu řízení (nevím ale, která je to teď poloha klíčku, snad I). Otázkou ovšem je, zda lze v této poloze bez funkčního posilovače vůbec točit volantem (pouze doměnka), pokud ne, tak je to opravdu asi k ničemu ...Hurvajs píše:No taky mne nenapadá k čemu by to bylo dobré, ale taky mi je divný, že při vypnutém klíčku nesvítí. U všech aut co jsem měl to svítilo i bez klíčku, škodovka, golf, jetta, a dokonce i moje avia v práci. Ale je fakt, že všechna tato auta teoreticky mohla jezdit bez motoru, když pominu jen dočasnou funkci brzdového posilovače, kdežto Focus kvůli posilovači řízení a jiným věcem bez motoru jet nemůže, takže to opravdu postrádá smysl.gumik píše:Takhle jsem to nemyslel, ale proč asi je dobré, aby brzdové světla svítila při vypnutém zapalování?

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

-
- Nováček
Ahoj,
mám problém, že mi stále svítí brzdovky. Asi je zaseknutý koncový spínač. Nevíte někdo, kde bych ho našel? Nechce se mi s takovou banalitou do servisu.
Díky!!
mám problém, že mi stále svítí brzdovky. Asi je zaseknutý koncový spínač. Nevíte někdo, kde bych ho našel? Nechce se mi s takovou banalitou do servisu.
Díky!!
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Brzdovy spinac je na konzole nad pedalmy hned vedla spinaca spojky.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black