Focus II vs. Octavia II

Moderátor:phofy
KUTY

Re: Focus II vs. Octavia II

Příspěvek od KUTY » 21.02.2009 16:17

zewl: a preco by malo byt odvazne poprosit o radu fokusakov aj o OII ? ved niekto ju mozno mal, jazdi na nej viac (v praci) ako s FF...
ja osobne nie som zaryty fordak resp. fokusak, mam ho preto (FFII) lebo uz FFI ma presvedcil o kvalite resp. splna moje poziadavky...OII osobne nemusim, staci ak sa v nej zveziem v praci...navyse je dost predrazena v porovnani s jej vybavou a vybavou ostatnych aut v rovnakej triede

yozefb
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od yozefb » 21.02.2009 16:17

trochu starsi test s VW Golf IV co je vlastne technicky zhodny s OII.
http://magazin.auto.cz/testy/ford-focus ... match.html

OII je dost nedotacava hlavne koli velkym previsom, a v kombiku este viac.
Focus 1.6 16V HB 2003 silver

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 21.02.2009 16:21

je kopa inych aut, ktore su lepšie ako fofo, ale budte kludní, octavka k nim nepatrí ani náhodou (ked chcem obrneny ,neforemný, nedotačavý)dopravný prostriedok tak si rovno kupim tank, nie toto

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 21.02.2009 16:28

hahaha ... taky jsem si říkal, že koupíme obě a bude!! :mrgreen: :mrgreen:
Mondeo nechci ...
1) Moc velké na mě
2) Kufr není priorita, než budeme mít děti, už budeme někde jinde ... a s jiným autem :)
3) Nejměnší je 2.0TDCi a to je na mě už moc velký hukot :) Radši něco menšího a skladnějšího

ybuba
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od ybuba » 21.02.2009 16:29

K FF II bych možná zcela nezaujatě přidal další +: ve své třídě velký rozvor a rozhodně bych neřekl, že na úkor velikosti kufru (u kombi je pro mé potřeby dostatečný) :!:
Já jako téměř stálý řidič tuto vlastnost sice moc neocením, zato moji spolucestující vzadu ano. Všichni, které vozím vzadu, si pochvalují, kolik je v autě místa pro nohy :wink: - tady musím podotknout, že přední sedačky nemám moc vpředu, spíše naopak, protože nesnáším při řízení moc pokrčené nohy. Když jsem jezdil ve Felicii, tak jsem měl sedačku úplně vzadu na doraz a pořád mi to nestatčilo :x , teď ve FF II mám sedačku dle svých představ a pořád mám ještě možnost posunutí dozadu :lol:
Nevím, jak je na tom O II, ale myslím, že je to taky dost podstatné kritérium :idea:
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic
Obrázek

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 21.02.2009 16:30

ja som sa minule zviezol aj ked len symbolicky v O II a mal som z toho tieto poznatky :
- v O treba viac tocit volantom ako vo FF
- v O som netusil co robia kolesa pocas jazdy
- O sa v zatackach naklana ovela viac ako FF
- O ma maksie sedacky ako FF
- FF ma lepsie zakladne autoradio
- v O sa neda davkovat rucna brzda, neni citit kedy a ako zabera
- O ma maksi podvozok, ale diery je viac citit, proste FF ma nielen lepsi ale aj odolnejsi podvozok

spigot
Test driver
Test driver

Příspěvek od spigot » 21.02.2009 16:46

misoo: nabuduce Ti vybavim, aby jazda nebola len symbolicka :P :wink:
Co sa tyka toho co napisal misoo, tak je to pravda (ja som sa v nej viezol viac ako symbolicky), aj ked co sa tyka radia tak sa mi nezda, ze by bolo zakladne radio vo FF lepsie (ale mam hudobny hluch, takze moze byt :) ).
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek

tomason
Test driver
Test driver

Příspěvek od tomason » 21.02.2009 16:58

Já jel v ní v zadu a připadlo mě ,že sedím na trestné lavici to samé v Passatu NEW neskutečně tvrdé a každý přejezd rána tvrdá fakt je že moooc vzadu nejezdim u mě rozhodla cena vozu FII vs OI pač loni OII byla cenově uplně výše a to že je jich vela vela :mrgreen:
byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 17:11

Ja by som to zrnul takto, resp. hlavne rozdiely:

Vyhodou focusu je to, ze ma velmi dobre jazdne vlastnosti, cloveka bavi to auto soferovat, proste ak clovek trochu naslucha vela mu povie (pocas jazdy). K tomu patri tiez dobre ovladanie, ergonimicke, intuitivne. Tymto vynika focus nad vsetkymi autami v triede.
V ostatnom (t.j. hlucnost, kvalita spracovania, pouzite materialy, je v podstate niekde na priemere, ci podpriemere triedy - ako v com).

Vyhodou octavky je podla mna to, ze ak beriem auto ako komplexnu vec, tak octavia je komplexnejsia, resp. vsetky parametre ma zhruba na rovnakej urovni, co sa o focuse povedat neda.

Ale hlavne sa skus previest oboma autami a vyber si to, ktore sa ti bude viac pacit, resp. budes mat z neho lepsi pocit. lebo v ani jednom pripade neurobis zle.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 17:13

tomason píše:Já jel v ní v zadu a připadlo mě ,že sedím na trestné lavici to samé v Passatu NEW neskutečně tvrdé a každý přejezd rána tvrdá fakt je že moooc vzadu nejezdim u mě rozhodla cena vozu FII vs OI pač loni OII byla cenově uplně výše a to že je jich vela vela :mrgreen:
hmm - z tohto pohladu je napr. kia ceed super - sam som bol prekvapeny ako pohodlne sa sedi na zadnych sedackach - voci focusu (ked som ich porovnaval). Mohlo to byt avsak tym, ze ceed ich mal polokozenne.

Inak s tym passatom mas pravdu, vzadu je neskutocne tvrdy na sedenie. Ale po pravde, kvalitne vezenie sa vzadu je az od vyssej strednej triedy.
Obrázek

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 21.02.2009 17:16

Díky za názory ... tak nějak jsem si to představoval - žádný flame :)
Jojo, rozhodně se to chce projet s oběma, souhlasím.
Kdyby mě to tak někdo půjčil na víkend :D a pak na druhý víkend Focuse. Bohužel většinou vedle vás sedí nějaký týpek, takže si to tak nezkusíte a neužijete jako kdybyste jeli sami ...

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 17:18

tak sa tvar, ze ides kupit nove a povoz sa s predvadzackami u predajcov. Nikto nemusi vediet, ze chces kupit jazdene :D.
Obrázek

The_Gladiator
Nováček
Nováček

Příspěvek od The_Gladiator » 21.02.2009 17:26

no pockej a z autosalonu ti to pujcej jen tak??? 8O
Tam s tebou tay bude někdo od nich sedět, ne?

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 21.02.2009 17:31

no tak samemu ti kluciky nedaju, ze tu mas a dojdi po vikende :D. Ale daju ti soferovat a mozes si to auto vyskusat, aj ked to bude len par km, ale neboj sa dozadovat dlhsej jazdy. Dokonca nemusi byt problem a najst blizko seba autosalony skody a fordu a z jednej jazdy ist do druhej.

Alebo prinajhorsom si pozicaj auto z pozicovne. nie je to zdarma, ale da sa to.
Obrázek

vevemafa
Nováček
Nováček

Příspěvek od vevemafa » 21.02.2009 18:52

Můj názor : Jednoznačně FoFo II . Nemám nic proti Škodovce O II, je to velmi povedené auto, ale ..... . To "ale" je to, že se Škodou O I i II občas jezdím, ale jízda s FoFo je zcela něco jiného, dle mého názoru jízdní vlastnosti FoFo jsou absolutní špička ve své třídě. FoFo je radost řídit a když přijde technický úsek cesty (zatáčky) je to opravdu potěšení. Design vnější tak vnitřní je věc názoru, každý jak Š O tak FoFo má něco do sebe. Jak napsal Anndy jdi se povozit k prodejci já to občas dělám i nyní, když se chci povozit s nějakou novinkou. I já jsem měl ve výběru Š O II Combi, ale u mne vyhrál FoFo II Combi. Co koupit je jen a jen na tobě a rodině.
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea

Odpovědět

Zpět na „Pokec“