Focus II vs. Octavia II
Re: Focus II vs. Octavia II
zewl: a preco by malo byt odvazne poprosit o radu fokusakov aj o OII ? ved niekto ju mozno mal, jazdi na nej viac (v praci) ako s FF...
ja osobne nie som zaryty fordak resp. fokusak, mam ho preto (FFII) lebo uz FFI ma presvedcil o kvalite resp. splna moje poziadavky...OII osobne nemusim, staci ak sa v nej zveziem v praci...navyse je dost predrazena v porovnani s jej vybavou a vybavou ostatnych aut v rovnakej triede
ja osobne nie som zaryty fordak resp. fokusak, mam ho preto (FFII) lebo uz FFI ma presvedcil o kvalite resp. splna moje poziadavky...OII osobne nemusim, staci ak sa v nej zveziem v praci...navyse je dost predrazena v porovnani s jej vybavou a vybavou ostatnych aut v rovnakej triede
- yozefb
- Pokročilý
trochu starsi test s VW Golf IV co je vlastne technicky zhodny s OII.
http://magazin.auto.cz/testy/ford-focus ... match.html
OII je dost nedotacava hlavne koli velkym previsom, a v kombiku este viac.
http://magazin.auto.cz/testy/ford-focus ... match.html
OII je dost nedotacava hlavne koli velkym previsom, a v kombiku este viac.
Focus 1.6 16V HB 2003 silver
-
- Test driver
je kopa inych aut, ktore su lepšie ako fofo, ale budte kludní, octavka k nim nepatrí ani náhodou (ked chcem obrneny ,neforemný, nedotačavý)dopravný prostriedok tak si rovno kupim tank, nie toto
- The_Gladiator
- Nováček
hahaha ... taky jsem si říkal, že koupíme obě a bude!!
Mondeo nechci ...
1) Moc velké na mě
2) Kufr není priorita, než budeme mít děti, už budeme někde jinde ... a s jiným autem
3) Nejměnší je 2.0TDCi a to je na mě už moc velký hukot
Radši něco menšího a skladnějšího

Mondeo nechci ...
1) Moc velké na mě
2) Kufr není priorita, než budeme mít děti, už budeme někde jinde ... a s jiným autem

3) Nejměnší je 2.0TDCi a to je na mě už moc velký hukot

- ybuba
- Pokročilý
K FF II bych možná zcela nezaujatě přidal další +: ve své třídě velký rozvor a rozhodně bych neřekl, že na úkor velikosti kufru (u kombi je pro mé potřeby dostatečný)
Já jako téměř stálý řidič tuto vlastnost sice moc neocením, zato moji spolucestující vzadu ano. Všichni, které vozím vzadu, si pochvalují, kolik je v autě místa pro nohy
- tady musím podotknout, že přední sedačky nemám moc vpředu, spíše naopak, protože nesnáším při řízení moc pokrčené nohy. Když jsem jezdil ve Felicii, tak jsem měl sedačku úplně vzadu na doraz a pořád mi to nestatčilo
, teď ve FF II mám sedačku dle svých představ a pořád mám ještě možnost posunutí dozadu
Nevím, jak je na tom O II, ale myslím, že je to taky dost podstatné kritérium

Já jako téměř stálý řidič tuto vlastnost sice moc neocením, zato moji spolucestující vzadu ano. Všichni, které vozím vzadu, si pochvalují, kolik je v autě místa pro nohy

Nevím, jak je na tom O II, ale myslím, že je to taky dost podstatné kritérium

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ja som sa minule zviezol aj ked len symbolicky v O II a mal som z toho tieto poznatky :
- v O treba viac tocit volantom ako vo FF
- v O som netusil co robia kolesa pocas jazdy
- O sa v zatackach naklana ovela viac ako FF
- O ma maksie sedacky ako FF
- FF ma lepsie zakladne autoradio
- v O sa neda davkovat rucna brzda, neni citit kedy a ako zabera
- O ma maksi podvozok, ale diery je viac citit, proste FF ma nielen lepsi ale aj odolnejsi podvozok
- v O treba viac tocit volantom ako vo FF
- v O som netusil co robia kolesa pocas jazdy
- O sa v zatackach naklana ovela viac ako FF
- O ma maksie sedacky ako FF
- FF ma lepsie zakladne autoradio
- v O sa neda davkovat rucna brzda, neni citit kedy a ako zabera
- O ma maksi podvozok, ale diery je viac citit, proste FF ma nielen lepsi ale aj odolnejsi podvozok
- spigot
- Test driver
misoo: nabuduce Ti vybavim, aby jazda nebola len symbolicka
Co sa tyka toho co napisal misoo, tak je to pravda (ja som sa v nej viezol viac ako symbolicky), aj ked co sa tyka radia tak sa mi nezda, ze by bolo zakladne radio vo FF lepsie (ale mam hudobny hluch, takze moze byt
).

Co sa tyka toho co napisal misoo, tak je to pravda (ja som sa v nej viezol viac ako symbolicky), aj ked co sa tyka radia tak sa mi nezda, ze by bolo zakladne radio vo FF lepsie (ale mam hudobny hluch, takze moze byt

- tomason
- Test driver
Já jel v ní v zadu a připadlo mě ,že sedím na trestné lavici to samé v Passatu NEW neskutečně tvrdé a každý přejezd rána tvrdá fakt je že moooc vzadu nejezdim u mě rozhodla cena vozu FII vs OI pač loni OII byla cenově uplně výše a to že je jich vela vela 

byl focus 2005 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
je Focus 2008 1.8TDCI
- Anndy
- Test driver
Ja by som to zrnul takto, resp. hlavne rozdiely:
Vyhodou focusu je to, ze ma velmi dobre jazdne vlastnosti, cloveka bavi to auto soferovat, proste ak clovek trochu naslucha vela mu povie (pocas jazdy). K tomu patri tiez dobre ovladanie, ergonimicke, intuitivne. Tymto vynika focus nad vsetkymi autami v triede.
V ostatnom (t.j. hlucnost, kvalita spracovania, pouzite materialy, je v podstate niekde na priemere, ci podpriemere triedy - ako v com).
Vyhodou octavky je podla mna to, ze ak beriem auto ako komplexnu vec, tak octavia je komplexnejsia, resp. vsetky parametre ma zhruba na rovnakej urovni, co sa o focuse povedat neda.
Ale hlavne sa skus previest oboma autami a vyber si to, ktore sa ti bude viac pacit, resp. budes mat z neho lepsi pocit. lebo v ani jednom pripade neurobis zle.
Vyhodou focusu je to, ze ma velmi dobre jazdne vlastnosti, cloveka bavi to auto soferovat, proste ak clovek trochu naslucha vela mu povie (pocas jazdy). K tomu patri tiez dobre ovladanie, ergonimicke, intuitivne. Tymto vynika focus nad vsetkymi autami v triede.
V ostatnom (t.j. hlucnost, kvalita spracovania, pouzite materialy, je v podstate niekde na priemere, ci podpriemere triedy - ako v com).
Vyhodou octavky je podla mna to, ze ak beriem auto ako komplexnu vec, tak octavia je komplexnejsia, resp. vsetky parametre ma zhruba na rovnakej urovni, co sa o focuse povedat neda.
Ale hlavne sa skus previest oboma autami a vyber si to, ktore sa ti bude viac pacit, resp. budes mat z neho lepsi pocit. lebo v ani jednom pripade neurobis zle.
- Anndy
- Test driver
hmm - z tohto pohladu je napr. kia ceed super - sam som bol prekvapeny ako pohodlne sa sedi na zadnych sedackach - voci focusu (ked som ich porovnaval). Mohlo to byt avsak tym, ze ceed ich mal polokozenne.tomason píše:Já jel v ní v zadu a připadlo mě ,že sedím na trestné lavici to samé v Passatu NEW neskutečně tvrdé a každý přejezd rána tvrdá fakt je že moooc vzadu nejezdim u mě rozhodla cena vozu FII vs OI pač loni OII byla cenově uplně výše a to že je jich vela vela
Inak s tym passatom mas pravdu, vzadu je neskutocne tvrdy na sedenie. Ale po pravde, kvalitne vezenie sa vzadu je az od vyssej strednej triedy.
- The_Gladiator
- Nováček
Díky za názory ... tak nějak jsem si to představoval - žádný flame 
Jojo, rozhodně se to chce projet s oběma, souhlasím.
Kdyby mě to tak někdo půjčil na víkend
a pak na druhý víkend Focuse. Bohužel většinou vedle vás sedí nějaký týpek, takže si to tak nezkusíte a neužijete jako kdybyste jeli sami ...

Jojo, rozhodně se to chce projet s oběma, souhlasím.
Kdyby mě to tak někdo půjčil na víkend

- Anndy
- Test driver
tak sa tvar, ze ides kupit nove a povoz sa s predvadzackami u predajcov. Nikto nemusi vediet, ze chces kupit jazdene
.

- The_Gladiator
- Nováček
no pockej a z autosalonu ti to pujcej jen tak???
Tam s tebou tay bude někdo od nich sedět, ne?

Tam s tebou tay bude někdo od nich sedět, ne?
- Anndy
- Test driver
no tak samemu ti kluciky nedaju, ze tu mas a dojdi po vikende
. Ale daju ti soferovat a mozes si to auto vyskusat, aj ked to bude len par km, ale neboj sa dozadovat dlhsej jazdy. Dokonca nemusi byt problem a najst blizko seba autosalony skody a fordu a z jednej jazdy ist do druhej.
Alebo prinajhorsom si pozicaj auto z pozicovne. nie je to zdarma, ale da sa to.

Alebo prinajhorsom si pozicaj auto z pozicovne. nie je to zdarma, ale da sa to.
- vevemafa
- Nováček
Můj názor : Jednoznačně FoFo II . Nemám nic proti Škodovce O II, je to velmi povedené auto, ale ..... . To "ale" je to, že se Škodou O I i II občas jezdím, ale jízda s FoFo je zcela něco jiného, dle mého názoru jízdní vlastnosti FoFo jsou absolutní špička ve své třídě. FoFo je radost řídit a když přijde technický úsek cesty (zatáčky) je to opravdu potěšení. Design vnější tak vnitřní je věc názoru, každý jak Š O tak FoFo má něco do sebe. Jak napsal Anndy jdi se povozit k prodejci já to občas dělám i nyní, když se chci povozit s nějakou novinkou. I já jsem měl ve výběru Š O II Combi, ale u mne vyhrál FoFo II Combi. Co koupit je jen a jen na tobě a rodině.
Ford Focus II - kombi, 1.6 Duratec, 74 KW, šedá sea