Kontrolka zapnutí pásů
- KubaU
- Junior
Re: Kontrolka zapnutí pásů
Já mám Trend, z Německa, a rozhodně signalizaci jen pro řidiče. Varování se po nějaké době skutečně opakuje.
U spolujezdce signál ani kontrolka není - v neděli jsem vezl kámošku, a asi po pěti minutách jízdy po dálnici v Německu 160+ si vzpomněla, že není připoutaná... Nic to nesignalizovalo.
U spolujezdce signál ani kontrolka není - v neděli jsem vezl kámošku, a asi po pěti minutách jízdy po dálnici v Německu 160+ si vzpomněla, že není připoutaná... Nic to nesignalizovalo.
- panther7
- Test driver
Mám Trend 06/2008 a signalizace pouze u řidiče.
- Peter5
- Junior
vybava Trend X a tiez siganlizuje len u vodica. Ja som to aj tak deaktivoval.
Focus 2008 facelift, 1.6 TDCi 66KW, Trend X, siva sea
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,
Ford Kuga 2014, 2,0TDCi AWD, Powershift,
- Raada
- Test driver
Hmm zajimavy, ta sama verze Trend se lisi podle ceske a nemecke verze a take zrejme jeste rokem vyroby.
- killerhammer
- Test driver
musi to piskat a blikat kontrolka, piska to velmi silno
ak ti to nepiska, tak to nemas
jednorazovo sa to piskanie da vypnut aj tak, ze stlacis prstom 1-2 krat ten cerveny plast, kde sa zapaja pas. ono si to potom mysli, ze sa spolujazdec zapol a prestane to piskat

ak ti to nepiska, tak to nemas

jednorazovo sa to piskanie da vypnut aj tak, ze stlacis prstom 1-2 krat ten cerveny plast, kde sa zapaja pas. ono si to potom mysli, ze sa spolujazdec zapol a prestane to piskat

- Raada
- Test driver
Jo vim, co to ma delat
. Vyzkousel jsem si to parkrat, kdyz jsem vezl babicku, ktera se nestacila pripoutat a ja uz byl davno pripoutanej. Zacala svitit kontrolka a piskalo to. Mam taky zkusenost, ze to po case prestane, ale pak to zacne nanovo!

- autotiptop
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
F II 2005 Trend - španěl - mám řidič i spolujezdec. Měl jsem Santa Fe a tam stačilo zapnout/odepnout/zapnout/odepnout neboli 2x zapnout a odepnout a byl klid a ono to funguje i u Fofíka 

F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
Hyundai IX55 V6 3,0 CRDi 4x4 Style 176 kW r2009 - za tím tahám Fordíky
F Fusion Ebony 1,4i 58 kW r2009, Modrá Vision - kdo v rodině chce
Ked uz chcete jazdit bez pasu, staci ho mat zapnuty stale poza chrbat a vybavene, nie ?
Nic signalizovat nebude.
Nic signalizovat nebude.
- autotiptop
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
nebo si koupit na vrakáči samotnou sponu a zacvaknout ji.KUTAC píše:Ked uz chcete jazdit bez pasu, staci ho mat zapnuty stale poza chrbat a vybavene, nie ?
Nic signalizovat nebude.
A teď vážně: Focus mě naučil se připoutávat. Určitě to má význam i když při častém nasedaní a vysedání to otravuje
F Focus / Mondeo (co je zrovna po ruce) - moje maličkost
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
zaráží mě ty hodnoty.. začne při překročení rychlost 23km/h a ustane po 8minutách ... ;o))) kdo to vymyslel? Proč osm minut? je to nějak statisticky dáno, že po té době už není šance, že by si toho hluchý řidič všimnul??? ;o)) Docela bych bral, kdyby se dala přes řídící jednotku přenastavit ta rychlost, při který to zapíná. Je fakt, že nebezpečí číhá za každým rohem a nabourat můžete i když jedete jenom kousek, ale na druhou stranu, bydlím na vesnici a pokud přejíždím jen kousek ke známejm někoho nabrat a díky třídvéřku musím vylejzat z auta, tak by se mi hodil ten limit alespoň na 40. Každopádně poutat se je správný, ale třídvéřka by měli mít tyhle limity jiný ;o)) jenom natahovat se dozadu pro ten páás ;o)
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- Raada
- Test driver
U auta s airbagem je jezdeni bez pripoutani totalni blbost. Chapu, ze popojizdeni pred barakem po ulici nebo doma ve dvore je neco jineho, ale nevidim duvod se nepoutat. V dobe samonavijecich pasu uz snad nejsou argumenty pro nepoutani...
- Ahmed
- Test driver
Máš je nechat nasedat přes místo spolujezdce
40km/h na zabití úplně stačí a náhoda je blbec a ten kdo proti tobě vyletí nemusí tou 40kou jet a i kdyby, tak to máš při čelním 80km/h 

-
- Junior
Trend 2006- pro řidiče i spolujezdce!
- Maverick_cz
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
to Ahmed.. ;o)) jj.. jenže když to pípá i spolujezdci, kterej už vylejzat musí, tak to vychází na stejno. Poutám se sám od sebe a spíš než mě, tak to pípání přípomíná spolujezdcům. Naučil jsem se už dávno poutat a dneska, když nejsem připoutanej, tak mám pořád špatnej pocit, že mi něco chybí. Mám i lepší pocit ze řízení, když jsem pevnějc spoutanej s autem.
Jinak s tím sčítáním rychlostí to úplně tak přesně neni. Bylo by, kdyby jste proti sobě jeli stejnejma autama, ale pokud proti mě pojede auto, který má 2t a já jen 1t, tak to nebude stejný jako narazit čelně v 80, takže to může být ještě horší, protože trend je dneska takovej, že každá "žena", která při krizi sundavá ruce z volantu a přikrejvá si s nima oči, tak je vybavená dvoutunovym džípem ;o)
Jinak s tím sčítáním rychlostí to úplně tak přesně neni. Bylo by, kdyby jste proti sobě jeli stejnejma autama, ale pokud proti mě pojede auto, který má 2t a já jen 1t, tak to nebude stejný jako narazit čelně v 80, takže to může být ještě horší, protože trend je dneska takovej, že každá "žena", která při krizi sundavá ruce z volantu a přikrejvá si s nima oči, tak je vybavená dvoutunovym džípem ;o)
Focus II Titanium X 2005, 3dv, 2.0 TDCi

- vahala
- Nováček
U mého Trendu 10/2008 to signalizuje také jen pás u řidiče. Nechápu, ale proč to musí řvát i když couvám. To mně opravdu vytáčí, protože parkuji ve slepé ulici a pokaždé sem zacouvávám nějakých 100 m. Nějaký návod na deaktivaci zvuku by nebyl?
Ford Focus kombi II, Trend 1,6 Duratec, barva béžová Chill, 10/2008
Fotogalerie
Tandemové seskoky padákem
Relative Team
Fotogalerie
Tandemové seskoky padákem
Relative Team