Ovládání klapek ventilátoru
- sakalnr
- Nováček
Re: Ovládání klapek ventilátoru
Ahojte mam rovnaky problem, pretrhnute lanko cize ovladac je zaseknuty v jednej polohe. Chcem sa spytat ci sa meni cela sustava (vid obrazok). Ak ano predava to niekto?
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
bol: Ford Focus ll kombi 1,6 16V 74 kw (9/2009)
bol: Ford Focus l kombi 1,6 16V 74 kw (6/2001)
- VH123
- Zkušený
Ahoj, mám čerstvě problém s klapkou ventilace - při přepnutí polohy z nohou na nohy + vršek nebo jen z vršku na nohy+vršek se mi občas zasekne klapka, takže z horních výdechů nefouká nic. Ovladač jde ale pořád poměrně lehce. Co v tomhle případě, mám řešit ohnutá lanka nebo do nějakých osvědčených míst máznout bílou vazelínu? Čeká mě výměna jedné žárovičky v podsvícení, tak ať jsem teoreticky připraven. Dík. 

Vojta
- sakalnr
- Nováček
nerozumiem vravis ze ovladac ide lahko ale klapka sa ti zasekava.
To nejak nejde dokopy.
Skus nastriekat WDcko na tuto cast (obr.) je to pod volantom na pravej strane ked odmontujes ten plast. Myslim, ze niekto tu aj pridaval obrazok kde to je, ak by si to nevedel najst.

Skus nastriekat WDcko na tuto cast (obr.) je to pod volantom na pravej strane ked odmontujes ten plast. Myslim, ze niekto tu aj pridaval obrazok kde to je, ak by si to nevedel najst.
je: Ford Focus lll kombi 1,6 TDCi 70 kw (11/2011)
- VH123
- Zkušený
Je to divné, ale je to tak. Přepínač jako takový je v pohodě, ale občas to nezačne vrchem foukat. Nenapadá mě nic jiného než neotevřená klapka. Dík za tip, tohle a zadní stabilizátory musím před zimou bezpodmínečně udělat. snad v neděli v garáži nezmrznu. Ještě mě napadl Fab sprej na vložky zámků, je to bílá vazelína v rozpouštědle. Možná trvanlivější než wdčko, to brzo vyschne a nemaže.
Vojta
- bypaul
- Nováček
Měl jsem stejný problém,sehnal jsem si druhy lanovod,vymenil 2krat to slo nadherne a potom se to pretrhlo znova,no nervy jsem mel jak svina
na dalsi den sem sehnal dalsi lanko a chyba totiz byla jinde,ten plast ktery je na fotu už víše zmíněný,tam je problem,byly tam v nem vydřené drážky,vzal jsem to smirkem 3000 pod vodou a vyhladil jsem to,koupil bílou vazelínu ve spreji a celé to dal do kupy promazal co slo a světe div se,už je to cele ok 

- Gabo015
- Nováček
Dá sa tá plastová vec na foto niekde kúpiť? A aká je asi cena? Dík.
Ford Focus II 1,6 Ti-VCT ,r.v.2006
-
Tak jsem si taky rozbil ovládání klapek ventilátoru.
Přikládám foto jak to vypadá, třeba to někomu pomůže.
Pro zjištění jestli jsou táhla v pořádku, stačí odšroubovat 5 kusů šroubku krytu pod volantem.
Horní šedé táhlo (zde vycvaknuto) je ovládání klapek, dolní černé teplota vzduchu.
Vím, že mi praskl drátek v šedém táhlu.
Zkusil jsem přehodit klapku z polohy foukání na okno na cokoliv abych mohl použít klimu pomocí táhla ovládání teploty. Bohužel pro mne je tam něco seknutého.

Chtěl jsem se vás zeptat. Kterým směrem by se měla otočit klapka v červeném rámečku ? Nejde mi to ani jedním směrem a to jsem zkusil i trošku síly do toho dát.
Děkuji za hint
Přikládám foto jak to vypadá, třeba to někomu pomůže.
Pro zjištění jestli jsou táhla v pořádku, stačí odšroubovat 5 kusů šroubku krytu pod volantem.
Horní šedé táhlo (zde vycvaknuto) je ovládání klapek, dolní černé teplota vzduchu.

Vím, že mi praskl drátek v šedém táhlu.
Zkusil jsem přehodit klapku z polohy foukání na okno na cokoliv abych mohl použít klimu pomocí táhla ovládání teploty. Bohužel pro mne je tam něco seknutého.

Chtěl jsem se vás zeptat. Kterým směrem by se měla otočit klapka v červeném rámečku ? Nejde mi to ani jedním směrem a to jsem zkusil i trošku síly do toho dát.
Děkuji za hint
- davka
- Nováček
momentálně řeším stejný problém, s klapkou nejde hnout.
Dokáže někdo poradit? nerad bych rozmontoval celou palubku.
Dokáže někdo poradit? nerad bych rozmontoval celou palubku.
-
- Nováček
Ovládání topení Focus 99 1,8 16V
Přesunuto, sloučeno. luck.jack Příště prosím trochu hledej.
Ahoj,tak jsme si pořídil tohohle fešáka a potřebuju poradit.NEjde mě regulace topení,stále fouká jen na přední okno a jinam ne.Klimatizace normálně beží,topení teplotu mění.jde mě jen o to rozdělení kam topit nebo jak to nazvat...poradíte někdo? díky
Ahoj,tak jsme si pořídil tohohle fešáka a potřebuju poradit.NEjde mě regulace topení,stále fouká jen na přední okno a jinam ne.Klimatizace normálně beží,topení teplotu mění.jde mě jen o to rozdělení kam topit nebo jak to nazvat...poradíte někdo? díky
-
- Nováček
Nemá někdo na prodej ten mechanismus s tím lankem na ovládání toho přepínání směru vzduchu? Fokimu jsem psal,protože to tady někomu posílal, ale neodpověděl.
Ford C-max 1.6i 74 kW Style
FF 1.6 16V 74kw r.v.1999- DEAD
FF 1.6 16V 74kw r.v.1999- DEAD
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak to vypadá, že máme odedneška stejný problém jako se popisuje v tématu. O víkendu se na to musím podívat, tak jsem na to zvědav 
edit 1.11.2013 tak jsem to teď taky rozebral a je špatné to lanko respektive ta struna
Vypadá, že se to v těch mechanizmech nějak seká,vyskakuje struna a i přeskakuje v kolečkách.
Neví někdo kde to sehnat??

edit 1.11.2013 tak jsem to teď taky rozebral a je špatné to lanko respektive ta struna

Neví někdo kde to sehnat??
-
- Nováček
Zdravím všetkých.
Vedel by niekto poradiť kde nájdem klapku vzduchu k fukárom na palubovke na FoFoII dvojzónová klíma.Keď dám fúkať stredným na ksicht,tak ide len odspodu k nohám.
Ďakujem
Vedel by niekto poradiť kde nájdem klapku vzduchu k fukárom na palubovke na FoFoII dvojzónová klíma.Keď dám fúkať stredným na ksicht,tak ide len odspodu k nohám.
Ďakujem
Ford Focus II 09/2005 combi 1,6TDCI Duratorq bez DPF tmavá zelená metalíza
-
- Nováček
Na zhodenie plastu napravo od volantu zrejme bude treba najprv zhodiť celú stredovú konzolu aj s ručnou brzdou.Potom sa k tomu motorčeku-dúfam- dostanem
Ford Focus II 09/2005 combi 1,6TDCI Duratorq bez DPF tmavá zelená metalíza
-
- Nováček
Nazdar, riešim problém že mi ide tažko prehadzovať polohu fukára , v istých chlíľach ide lahko ale pri fúkaní na tvár sa zasekuje a treba s tým trosku pohýbať a prejde to dalej.
Všimol som si zospodu od šoféra kam vedú lanká ale mám problém zhodiť pravú časť krytu pod volantom.
Zhodil som plast ako je OBD koncovka, pod ním je jedna skrutka ale neviem ako ďalej, či je potreba to rozobrať od radiacej páky alebo čo.
Vie niekto ako na to?
Všimol som si zospodu od šoféra kam vedú lanká ale mám problém zhodiť pravú časť krytu pod volantom.
Zhodil som plast ako je OBD koncovka, pod ním je jedna skrutka ale neviem ako ďalej, či je potreba to rozobrať od radiacej páky alebo čo.
Vie niekto ako na to?
Ford Focus combi II 2006, 1.8 TDCI 85 kW KKDA
- Johny181
- Junior
Zdravím, asi se mi přetrhlo lanko na ovládání klapek ventilátoru.Prostě tlačítko jde lehce otáčet a směr foukání se nemění.To by nebylo tak hrozný kdyby se to nezaseklo na foukání na nohy.Na čelní sklo to ani nefoukne.To se samozřejmě mlží a není nic vidět.Vyhřívání čelního skla mi funguje jen tak sporadicky, že když ho zapnu tak se mi vysuší pár pruhů a víc nic.Asi jsou přerušený drátky ve skle.No ale přímo před ksichtem to mám pořád zamlžený a musím se dívat vysušenou škvírou širouko asi 10 cm hned na kraji u sloupku(jak v tanku
).Newíte někdo jak by se to dalo dočasně přepnou ofuk jen na přední okno aby se to nemlžilo než seženu a vyměním to lanko?

FOFO 1.5 110kw
134kw Ecoboost - 2017 KOMBI TIANIUM - Modrá Deep Impact

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold
-byl
9let sloužil bez zaváhání

FOFO 1.6 16V 74kW - 1999 SEDAN Ghia - Med. harvest gold

9let sloužil bez zaváhání