Baterie / autobaterie / nabijecka
- Nepér
- Zkušený
Re: Baterie
15 minut? Platí to i pro FoFo II? Že bych si udělal reset? Pojede to líp? 

Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Chvíli to možná pojede jinak než se zase vytvoří adaptace...
- jakub.sampon
- Pokročilý
V pohodě ještě jsem zapomněl napsal že pokud by se ti zrestartovala po 15minutách ŘJ motoru tak musíš naprogramovat dojezd okýnekNEEO píše:dík za radu a pomoc-v tomhle holt tápu-jakub.sampon píše:jaj v klidu stačí nejdřív odpojil konektro na mínusu pak na plusu vyndat baterku a pokud tam stihneš dát novou do 15minut a zapojit opět první mínus a až pak plus tak nic nemusíš dělat
Po 15minutách se ti zresetuje řídící jednotka,stačí pak ujet cca 8km a řídící jednotka se sama naprogramuje...

to:Nepér Po restartu ŘJ ,auto pojede stejně,restart řj slouží zejména k mazání chyb v řj,určitě po restartu řj ti to líp nepojede ale stejně...

Ale myslim že u benzínáku to ani dělat nemusíš já když jsem měl fiestu tak za tu dobu co byla v naší rodině nikdo nemusel restartovat řj ...takže bych to ani zbytečně u benzínáku nedělal.

Golfík III 1.9tdi 66kw
Ford Focus 1.8tdci 85kw SUPER KÁRA KTERÁ VÁLÍ JEHÁÁÁ

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Dalis
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
šampóne: tu baterku odpojuješ správně, ale připojit se má nejdřív + a pak až - 

focus combi mk3, 2013, 1.0 ecoboost 92kW, lunar sky (šedá:)
- NEEO
- Test driver
přesně tak -baterka dorazila i s návodem
a 1.-odpojit {-} a při zapojení je první{ +} 

- jakub.sampon
- Pokročilý
aha tak to se pak omlouvám klucíí
Já si fakt myslel že pokaždé se připojuje první mínus a až pak plus tak hlavně že dorazila!
a co sis objednal za baterii? 

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Taky chci preventivně pomoct baterce dobitím (krátké jízdy, velké mrazy) s tím, že bych ji nerad vyndaval z auta. Koukal jsem po netu a vybral CTEK Multi XS 5.0 12V 5A.
A teď jen nevim, kam připojit mínus z nabíječky. Ford v manuálu auta píše, že mínus nepřipojovat na mínus baterky, ale na kostru. V manuálu k nabíječce píšou:
Nabíjení akumulátoru instalovaného ve vozidle
1. Připojte červenou svorku ke kladnému pólu akumulátoru.
2. Připojte černou svorku k šasi vozidla, daleko od palivového potrubí a akumulátoru.
Přitom jako příslušenství nabíječky se dá dokoupit kabel s očky, přímo pro montáž na baterku (a někde to tady na fóru i někdo má a takto používá).
Takže kam s ním?
Kam připojit ten mínus kabel?
A věc druhá, nabijíte to někdo i venku, pod širým nebem?
A teď jen nevim, kam připojit mínus z nabíječky. Ford v manuálu auta píše, že mínus nepřipojovat na mínus baterky, ale na kostru. V manuálu k nabíječce píšou:
Nabíjení akumulátoru instalovaného ve vozidle
1. Připojte červenou svorku ke kladnému pólu akumulátoru.
2. Připojte černou svorku k šasi vozidla, daleko od palivového potrubí a akumulátoru.
Přitom jako příslušenství nabíječky se dá dokoupit kabel s očky, přímo pro montáž na baterku (a někde to tady na fóru i někdo má a takto používá).
Takže kam s ním?

A věc druhá, nabijíte to někdo i venku, pod širým nebem?
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
Bylo: Ford Focus combi II Style 2008 1.6 16V 74kw, Vision Blue, po FL
- matys
- Pokročilý
Medmen..............pokud nebydlíš na sídišti nebo neparkuješ na veřejné ulici , dá se nabíjet s CTEKem ve vozidle .
Nesmíš to ale zapomenout před jízdou odpojit !!!
Nesmíš to ale zapomenout před jízdou odpojit !!!
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST

- Nepér
- Zkušený
Jde o to, že FoFoII 1.6 má baterku zakrytovanou tak, že k mínusu se stejně nedostaneš. Nejbližší je kostřící bod na podběhu.Medmen píše:Takže kam s ním?Kam připojit ten mínus kabel?
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
matys: bydlim na sídlišti a parkuju na veřejné ulici
... mám sice garáž (mimo město), ale díky sousedovi tam není proud (to je jiná kapitola
).
Měl jsem asi blbou představu, že bych přivedl prodlužovák spodem k motoru, tam někde umístil nabíječku, zapojil kabely a pak kapotu zase zavřel.
Ovšem nejsem si úplně jistej bezpečností tohohle řešení, ať už třeba zkratu, odvodu plynů, nebo jen blbů, co se budou chtít podivat kam ta prodlužka vede
Nepér: o krytu vim, ten bych ale stejně musel sundat, tak jako tak, nebo ne? Zatim jsem to detailně nestudoval ...

Měl jsem asi blbou představu, že bych přivedl prodlužovák spodem k motoru, tam někde umístil nabíječku, zapojil kabely a pak kapotu zase zavřel.
Ovšem nejsem si úplně jistej bezpečností tohohle řešení, ať už třeba zkratu, odvodu plynů, nebo jen blbů, co se budou chtít podivat kam ta prodlužka vede

Nepér: o krytu vim, ten bych ale stejně musel sundat, tak jako tak, nebo ne? Zatim jsem to detailně nestudoval ...
Je: Ford Focus combi III Titanium 2018 1.5 16V 110kw, Caribou, po FL
- NEEO
- Test driver
http://www.pneuconex.cz/katalog-zbozi/a ... e-12v-44ahjakub.sampon píše:aha tak to se pak omlouvám klucííJá si fakt myslel že pokaždé se připojuje první mínus a až pak plus tak hlavně že dorazila!
a co sis objednal za baterii?
VARTA BLUE dynamic 44Ah, 12V
- jakub.sampon
- Pokročilý
ouu škoda no,na vartu řadu blue dynamic mám velmi špatné reference alespon mi to řekl mechanik že kdysi prodávali řadu blue dynamic a pořád měli samí reklamace, pro příště bych ti doporučil řadu silver od varty
Když tak napiš po půl roce jak jsi s řadou blue dynamic spokojený...

Když tak napiš po půl roce jak jsi s řadou blue dynamic spokojený...

Naposledy upravil(a) jakub.sampon dne 02.02.2012 21:34, celkem upraveno 1 x.

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
- Nepér
- Zkušený
O pár stránek dál ji zase všichni doporučovali, tak to máš jedno. Já ji mám taky, ale asi silnější.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- jakub.sampon
- Pokročilý
Nepére v pohodě
Jsem rád za napsání zkušenosti s řadou varty blue dynamic 
Já sem to sem napsal preventivně,jelikož muj mechanik který pracuje u nejmenované firmy,mi řekl že jeden čas prodávali blue dynamic a že byli na ní neustále reklamace. Tak nakonec s tímto dodavatelem skončily.
Určo máš pravdu je to jedno,jen jsem chtěl varovat,ale osobně jsem rád že né každá baterie blue dynamic od varty je špatná

Já sem to sem napsal preventivně,jelikož muj mechanik který pracuje u nejmenované firmy,mi řekl že jeden čas prodávali blue dynamic a že byli na ní neustále reklamace. Tak nakonec s tímto dodavatelem skončily.
Určo máš pravdu je to jedno,jen jsem chtěl varovat,ale osobně jsem rád že né každá baterie blue dynamic od varty je špatná

Golfík III 1.9tdi 66kw

+Ford Fiesta (1.4) 2004
-
- Zkušený
Konečně jsem se rozhoupal a objednal Varta silver dynamic 85Ah.Z konfigurátoru Varty vylezla pouze 74 Ah ,ale 85Ah rozměrově je totožná s origo 80Ah,takže by neměl být problém s rozměrem.Někde jsem četl,že při -20 C je kapacita plně nabité baterie sotva poloviční.Takže každá Ah navíc je v zimě dobrá.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar