Příspěvek
od miruna » 21.06.2009 19:38
Zdravím všechny, vlastním Mondeo 14 dnů a dnes mě vypeklo. Mám motor 2.0 TDCI 96 kW r.v.2004 jel jsem z kopce a když jsem chtěl přidat plyn tak se nic nedělo,tedy dělo auto začalo škubat, tak jsem vyřadil a zkusil prošlápnout plyn na volnoběch a otáčky šly nahoru pouze pomalu a ručička na otáčkoměru poskakovala. Tak jsem zastavil vypnul motor a po chvilce znovu nasdtartoval a vše bylo v pohodě,motor šel tak jak předtím. Asi po 20 km to začalo dělat opět,ale tentokrát už nepomohlo vypnutí motoru, když jsem to zkoušel na neutrál protůrovat tak z výfuku šel černý kouř, když jsem se dostal postupným ubíráním a přidávaním plynu nad 3000 otáček tak se motor rozběhl bez škubání. Tak jsem pomalu doskákal domů. Nechal auto před barákem a asi po chodině ho šel znovu nastartovat a opět to zase fungovalo. Tak bych potřeboval od Vás odborníků poradit zda by to mohl být ten EGR ventil nebo něco jiného. Kolik asi stojí nový EGR ventil nemá někdo zkušenost. Může ten EGR mít vliv i na spotřebu? Ještě mě napadlo zda to němůže být pal.filtr to je ještě jediná věc kterou jsem neměnil.Auto má najeto 110 000 km poctivejch.Budu vděčný za každou pomoc. Doufám,že to bude první a poslední závada na mém Mondeu. Měl jsem před ním R.Laguna II r.v.2002 v benzínu najezdil jsem sní přes 60000 km a ani jednou mě nezklamala a to se o ní píše že je nespolehlivá, Mondeo jsem si vybral podle recenzí na spolehlivost tak doufám že mě nezklame.Jinak je to supr kára.