Baterie / autobaterie / nabijecka
- Nepér
- Zkušený
Re: Baterie
Tak to jsi ještě viděl málo
Nezdá se mi, že by napětí nějak drasticky klesalo, protože to točí docela svižně. Spíš by mne zajímalo, jestli nemá někdo stejnou zkušenost.

Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Nepér
- Zkušený
Tak, dnes ráno jsem měřil napětí ze zásuvky zapalovače při startu. Pozapínal jsem různá světla, aby byla zátež co největší a nejnižší zaznamenaná hodnota napětí při startu byla 8,2V ale k resetu přistrojů nedošlo, budu to dál pozorovat. Po nastartování to dobíjí na 14,5V.
A další dotaz, vzhledem tomuhle dobíjecímu napětí tam patří obyč, nebo Ca-Ca akumulátor?
A další dotaz, vzhledem tomuhle dobíjecímu napětí tam patří obyč, nebo Ca-Ca akumulátor?
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- sid
- Zkušený
Re:
Taky si myslím , že ne ...omer píše:hmm,tak to jo,to abych mel radsi jednu nahradni v batužku´ja osobne bych chtel koupit bat. od bosche,mate s ni nekdo zkusenost,?

Ford focus II 1,8 HB 2007

- Black66
- Nováček
Mně ve Feldě odešla bez varování, pokud teda nebyl varováním její věk (přes 12 let). Asi uhnila destička.
Nepér: technická literatura i manuál praví calciová.
Nepér: technická literatura i manuál praví calciová.
- petulak
- Test driver
Hoši,--baterka a manželka, ti nikdy nedaj dopředu vědět,kdy odejdou!!!

FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
- Nepér
- Zkušený
Tak jsem měřil dál...
Když napětí během startování kleslo pod 7,77V, došlo k resetu přístrojů. Při 7,96V to ještě prošlo. Ale pak jsem povypínal vyhřívání a světla, napětí nekleslo pod 8,16V a k resetu došlo. Jednoznačně se dá ale říct, že to opravdu souvisí s poklesem napětí, tedy stavem akumulátoru.
Když napětí během startování kleslo pod 7,77V, došlo k resetu přístrojů. Při 7,96V to ještě prošlo. Ale pak jsem povypínal vyhřívání a světla, napětí nekleslo pod 8,16V a k resetu došlo. Jednoznačně se dá ale říct, že to opravdu souvisí s poklesem napětí, tedy stavem akumulátoru.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
-
- Nováček
Ahoj,nějak mi nejde napsat samotný příspěvek tak se vtírám sem.Mám asi problém s baterkou.Mám Fodd focus 1.8 D combi.Mám tam baterku Motocraft 70 Ah.To je asi originál od Fordu,nebo ne?Chtěl jsem nastartovat,lehce to točilo,budíky lítaly,vynuloval se mi dení tachometr a začalo to nějak pípat,jako když mám zapnutá světla a otvírám dveře,když mám vyplý motor.Tak jsme baterku oživili a nic.Chytla až asi na 3 pokus a musel jsem sešlápnout asi 5 krát plyn.Tak jsme to přes noc nabili adruhý den v poho.Další den už zase nic.Tak se chci zeptat,jestli je to baterkou,nebo něčím jiným.A když baterkou,tak jakou můžu koupit.Vejde se mi tam třeba Varta bleu dynamic,nebo Varta black dynamic 70 Ah.Jestli jsem to dobře změřil,tak teď jí mám velkou 172 mm.V popiskách u baterií,je většinou výška 190mm a zřídka 175 mm.Tak jestli to dobře chápu tak musím koupit 175mm,nebo jezdit bez toho plastovýho krytu.Nemám z koupí baterie žádné zkušenosti.Dík za pomoc.
- Nepér
- Zkušený
Podle toho, co se tu píše je ideální koupit u Forda opět "originál" Motorcraft, že prej vydrží dlouho. Jinak by asi nebylo od věci překontrolovat nabíjecí soustavu. Varta Blue dynamic je údajně "Calcium-Silver" tak by to mělo bejt OK.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
pajka, ja jezdim bez plastoveho krytu.
-
- Nováček
Tak máš větší baterku jo?Nebo jiný důvod?A na kolik asi vyjde ta originál baterka Motocraft u Forda?
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
dnes že idem vybrať auto z garáže a umyť ho
a ako otočím klúčikom a idem žhaviť tak kontrolky začali blikať a ručičky vystrelovať takže baterka je asi v hajzlu
. DNes ju ideme dať nabíjať. Treba ju odpojiť pri nabíjaní či nie? lebo kamarát na focuse dobíjava baterku bez odpájania a nemal s tým problém zatial. Dík za odpovede

Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
- Twisster
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
S kludom ju možeš odpojiť ja ju tiež pri naíjaní odpájam a vyberiem z auta. No prolém.
Focus 1.6 16v 2008 hatchback Panter black

- Fako sk
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
jj no ja som ju s kludom neodpojil
. nemalo by sa nič stať zistil som že to týpci robia bežne 

Ford Focus Hatchback 1.8 TDDi Trend, 66 kW, r.v. 2001, Made in Germany
Fooookus
..lešti focusa kým sa dá lebo nikdy nevieš čo sa ti môže stať a potom ho nebude mať kto leštiť..
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud pouzijes inteligentni nabijecku, tak nemusis ani povolit zatky pro unik plynu.