1.8 TDci 74 kW vstřiky, čerpadlo a špony...
-
- Nováček
1.8 TDci 74 kW vstřiky, čerpadlo a špony...
Zdravím, pročítal jsem to tu horem dolem a mám ještě dotaz před tím než pošlu focuse ze skaly, neřešil jste někdo ojniční ložiska? Respektive auto mělo repas vstřiků 2 a čištění vstřiků 2, z testu vyšlo že ve vstřicích bylo minimum nánosu, o těch šponách se nikdo nezmínil, takže bych řekl že byly jen zanešený dobou, ale po namontování zpět (vím mělo by se čistit celé auto při takovém problému i s čerpadlem repas kvůli šponám) a nastartování bylo ticho, ale po druhém nastartování byl "traktor" zpět ne tak jak před opravou vstřiků, ale nedá se s tím jezdit stejně (dým, nafta... z výfuku) ve starém filtru špony z čerpadla, logicky ty velké tím filtrem neprojdou od toho tam je, ale ty drobné..., filtr byl nový při testu, takže soustava předpokládám plná taky špon když v tom starém byly, čerpadlo asi ende, ale jde mi o to jestli je možný že by ten bordel ty vstřiky ucpal hned okamžitě po druhém startu přes nový filtr, nebo to můžou dělat i ty ojniční ložiska (zvuk cinkání a nespálená nafta a tudíž i dým z výfuku jak to nedotlačí ta ojnice) Vím řešení zbytečný, ale vzhledem k tomu že ceny za který mě to chtěli dělat všichni... tak to spropitný co mě chodí každej měsíc je na to málo. Díky
- Jardak
- Test driver
Re: 1.8 TDci 74 kW vstřiky, čerpadlo a špony...
Že by tady někdo u tohoto motoru řešil ojniční ložiska si nevybavuju. Ten motor je po mechanický stránce hodně odolnej. Pouze sporadicky odešlo ojniční pouzdro pístního čepu, ale to se týkalo TDDi. (Ze kterýho ale TDCi vychází.) Pokud v soustavě kolují kovový piliny, tak nový vstřiky odejdou rychleji, než starý zaběhnutý. A to z důvodu menších vůlí pohyblivých dílů.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Re: 1.8 TDci 74 kW vstřiky, čerpadlo a špony...
Tak to zkrátím páč už nemám nervy... po zkušenostech se servisy, kde mi každej "opravoval" vstřiky/čerpadlo a stále nejely, jeden tvrdil jedou, druhej nejedou a já platil... se namontovalo vše zpět s tím že snad to bude už ok at už se někam pohnem, ovšem po nastartování klepání/bouchání, dým bílej, nafta z výfuku bylo zpět tak jak když sem to odstavil. Takže s pravou rukou funkční páč ta levá už mě brní a pokouší se o mne infakrt za ten balík peněz a času a studování a dohadování co kde jak se chci zeptat pravděpodobně ten zvuk kovový jde z jednoho válce, takže ložiska, ojnice, vačka, píst, ventil? nevím co tam vše je, ale řešil jste to někdo, nebo mám fakt furt smůlu? diky. Mimochodem parádní auta "Fordem tam a vlakem zpět" .)