Tempomat
- jenda^^
- Nováček
Re: Tempomat
Takže, jak už jsem psal, mám GEM DC a kabel až k volantu.
Včera jsem dával auto do servisu Algon v KV na prohlídku, tak jsem jim rovnou řekl, ať zkusí zjistit, co by stálo dodělat tempomat, když mi tu ZaQik psal, že by to tam mohli umět.
Před chvilkou mi pán ze servisu volal a povídal, že na tempomat by se musela měnit jednotka atd a stálo by to mraky peněz.
Takže Varský Algon to neumí.
Včera jsem dával auto do servisu Algon v KV na prohlídku, tak jsem jim rovnou řekl, ať zkusí zjistit, co by stálo dodělat tempomat, když mi tu ZaQik psal, že by to tam mohli umět.
Před chvilkou mi pán ze servisu volal a povídal, že na tempomat by se musela měnit jednotka atd a stálo by to mraky peněz.
- Adow
- Člen klubu
U poFL je docela jedno, jaká je verze GEMu.. To jsou asi zase nějací znalci 

Je: Ford S-max II, 2.0 TDCi
Je: Ford B-max, 1.0 EB
Je: BMW i3, BEV 125 kW
Byl: Ford S-max I, 1.8 TDCi
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6i
- Nicco
- Zkušený
To ma zaujalo kde sa berie ten FW ktory je treba nahrat do PCM? Ak mam original IDSku tak vsetky tie FW su na disku tej IDSky a len sa poslu pri prehravani do patricnej jednotky? Ford dodava nove FW, takze sa cas od casu musi IDSka aktualizovat, aby si stiahla z Fordu nove FW? Ale odkial bezny clovek s ELMkom zozenie napriklad FW ktory dokaze te(m)povat do PCM? Z Ruskeho fora? Alebo je to vase interne know-howAdow píše:IDS není potřeba, jde to i ELMem.. Je ale potřeba přehrát FW v PCM - tak si musíš najít někoho, kdo si na to troufne.

Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
- Adow
- Člen klubu
Nic tajnýho to není, stačí navštívit ffclub.ru a příslušné téma o úpravě PCM pomocí ELMConfigu. Odkaz je přímo od autora programu a když víš ty kódy, dá se to stahovat přímo ze stránek Forda..
http://civil.iffc.ru/ELMConfig/pcm_frw.htm
Další možností je stáhnout FW z PCM, nastavit parametr VID bloku a nahrát zpět. To ale třeba ZaQik nerad dělá - já s tím problém nemám, funguje to. Ale stažený BIN soubor má trochu jiný obsah než originál PHF od Forda. Já to stahování FW dělám každopádně abych měl jistotu, že si jednotka s kabelem spolehlivě povídají.
Problém by byl jen v okamžiku, že tam někdo má upravený FW - chiptuning, DPF/EGR off a podobně. To pak ten FW většinou nejde stáhnout (mají to zabezpečeno) a tím pádem není možno ho nahrát zpět. Naštěstí třeba u nejrozšířeněješí 1.6 TDCi, kde se tyto úpravy často dělají, stačí změnit parametr - není nutné přepisovat FW v PCM.

Další možností je stáhnout FW z PCM, nastavit parametr VID bloku a nahrát zpět. To ale třeba ZaQik nerad dělá - já s tím problém nemám, funguje to. Ale stažený BIN soubor má trochu jiný obsah než originál PHF od Forda. Já to stahování FW dělám každopádně abych měl jistotu, že si jednotka s kabelem spolehlivě povídají.
Problém by byl jen v okamžiku, že tam někdo má upravený FW - chiptuning, DPF/EGR off a podobně. To pak ten FW většinou nejde stáhnout (mají to zabezpečeno) a tím pádem není možno ho nahrát zpět. Naštěstí třeba u nejrozšířeněješí 1.6 TDCi, kde se tyto úpravy často dělají, stačí změnit parametr - není nutné přepisovat FW v PCM.
- tikak1
- Junior
Ve Fordu v NJ mi tempomat nabídli za 12 tis materiál, plus práce a DPH. Takže 18 tis. Tady ho mám od kluků za pár peněz.jenda^^ píše:Takže, jak už jsem psal, mám GEM DC a kabel až k volantu.
Jako prase, přátelé, jako prase !
1.6 Tdci 80 kw s DPF po GO Smart Clean v ceně 6200 Kč,prd je každýmu po tom, kam leju naftu
1.6 Tdci 80 kw s DPF po GO Smart Clean v ceně 6200 Kč,prd je každýmu po tom, kam leju naftu

- greg366
- Nováček
To je ranec, já když se ptal v Liberci, nabídli mi ho za 5000,-... 

- Adow
- Člen klubu
12000 je cena za novej volant - měnili mi ho na záruku..
- _eXplorer_
- Nováček
- Andymaniac
- Junior
Chlapi, mám problém s tempomatem a nevím si s tím rady. Po upgrade FW na novější verzi (7M51-12A650-BCG) se mi vyřešily všechny problémy, ale objevil se jeden nový s kterým si nevím rady. Chová se to tak, že po zapnutí tempomatu tlačítkem ON tempomat funguje normálně a ihned reaguje na tlačítka SET a RESET. Toto se ale s dobou po kterou je spuštěn zhoršuje. Čím delší doba uběhne od spuštění tempomatu tlačítkem ON, tím déle reaguje na stisknutí tlačítek SET a RESET (a to až v řádu několika, třeba i 10 a více vteřin), kontrolka tempomatu se však rozsvěcí ihned. Poté pokud tempomat vypnu tlačítkem OFF a zapnu zase ON se uvede vše do normálu a opět se to postupně s časem zhoršuje. Napadá někoho něco ? Setkal se s tím někdo ?
Ford Focus II kombi po faceliftu (2008)
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA
Motor: 1,8 TDCi
Výbava: GHIA
- greg366
- Nováček
Aha, mě nabízeli, že do stávajícího volantu dají tlačítka a povolí to. samozřejmě tempomat mi povolil Zaqik a volant jsem sehnal dá se říct, že funglovku za 1500,- na vrakáči 

- _eXplorer_
- Nováček
- jenda^^
- Nováček
Dočetl jsem se, že bez připojených tlačítek nejde tempomat aktivovat v GEMu...
Když se aktivuje jen v PCM a v GEMu se nechá zakázaný, tak není žádný problém?
Jde mi o to, že bych se v blízké době mohl dostat k Adowovi nebo ZaQikovi, tak bych toho využil s tou úpravou PCM, i když zatím nemám tlačítka a ovládání pod volantem nemůžu vyměnit kvůli USB boxu.
HEC a GEM bych si dodatečně pak už snad mohl zaktivovat sám se svojí BT krabičkou s přepínačem sběrnic a ELMconfigem.
Když se aktivuje jen v PCM a v GEMu se nechá zakázaný, tak není žádný problém?
Jde mi o to, že bych se v blízké době mohl dostat k Adowovi nebo ZaQikovi, tak bych toho využil s tou úpravou PCM, i když zatím nemám tlačítka a ovládání pod volantem nemůžu vyměnit kvůli USB boxu.
HEC a GEM bych si dodatečně pak už snad mohl zaktivovat sám se svojí BT krabičkou s přepínačem sběrnic a ELMconfigem.

- smoula
- Test driver
Jde to...
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
ZaQik umí, Adow nevím... Každopádně pak PCM bude hlásit chybu, ale kontrolka se nerozsvítí...
- ZaQik
- Admin
to plati jen pro dealera s IDSkoujenda^^ píše:Dočetl jsem se, že bez připojených tlačítek nejde tempomat aktivovat v GEMu...
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.