Hezká diskuse!
No, ono se řekne dávat si pozor, ale občas holt lověk na nějaké potencionálně nebezpečné stránky narazí, kdo jste bez viny, hoďte kamenem!
A na tvářící se nevinně, ale napadenou stránku můžete narazit i přes veškerou opatrnost.
A v tom právě vidím potenionální problém, že nebudou záplaty na XP, a přes "díry" to jde pak snáze.
On ani firewall či antivir není 100% zárukou, že něco neprojde a čím děravější systém, tím větší možnost.
Mám zkušenost jak s antiviry a i s firewally, že se občas chovají poněkud přepičatěle a hlásí kdejakou blbost a co pak udělá průměrný uživatel? Začně vše odklikávat, nebo sníží úroveň nastavení.
Jistě uznáte, že většina problémů s počítači je soustředěna do prostoru mezi klávesnicí a židlí.
Jistě, svět se nehroutí s koncem podpory XP, ale MS mohl nabídnout upgrade legálních XP za rozumnou cenu, já bych byl ochoten jít s cenou do 500 Kč s ohledem na stále funkční staré železo a účel používání tohoto starého železa. Takže MS mohl mít ode mě 500, tak nemá nic, šel jsem na bezplatnou alternativu.