Problémek - první rozjezd - 2. rychlostní stupeň

Moderátor:foki
Odpovědět
Numero
Nováček
Nováček

Problémek - první rozjezd - 2. rychlostní stupeň

Příspěvek od Numero » 03.01.2014 13:09

Zdravím všechny!
Vůz: Ford Focus II kombi (12/2009), benzin 1,6 / 74kW
Problém: (omlouvám se, nejsem žádný odborník ani mechanik, takže to píši svými slovy tak jak jsem to zaregistroval.. :oops: )
Stává se mi pravidelně - ale pouze při prvním rozjezdu, až při přidání plynu - po zařazení 2. rychostního stupně - že se něco jakoby na milisekundu "zadrhne" - je to cítít v plynovém pedálu (takový krátký záškub, trhnutí - nevím jak správně to popsat..) - v případě že jedu rovně je to cítít méně, když přitom zatáčím je to cítít s větší intenzitou - zevnitř auta není slyšet nic.., pouze to jde cítít v noze na plynovém pedálu.. Z venku to vydá podobný (i když tlumenější) zvuk jako bych např. špatně zařadil zpátečku a šla převodovka přes zuby (to ovšem prý... slovy mé přítelkyně :) - zatím jsem to na vlastní uši neprověřoval)... auto mám nově 3 týdny...
Dělá to opravdu pouze a jen při prvním rozjezdu, na 2. rychl. stupeň.. pak už za celou jízdu vůbec nic...

Mám v plánu s tím zajet do autorizovaného servisu - poptat se co by to mohlo být, jelikož auto mám ještě stále v (prodloužené) záruce..

Chtěl jsem se Vás tu ale nejdříve zeptat, zda jste se s tím někdo náhodou již nesetkali, nebo nevíte co by to asi mohlo být, kde by mohla být chybička...?

Moc děkuji za odpověď!

lucky.jack
Test driver
Test driver

Re: Problémek - první rozjezd - 2. rychlostní stupeň

Příspěvek od lucky.jack » 03.01.2014 13:39

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

Numero
Nováček
Nováček

Příspěvek od Numero » 03.01.2014 13:51

lucky.jack - Děkuji - uvedený topic jsem si celý pročetl (při vyhledávání jsem na něj sám nenarazil), ovšem v mém případě nejde o zvuk.. V autě není nic slyšet.
Je to cítít pouze - jak jsem psal - že to cukne v plynovém pedálu. O žádný kovový zvuk v mém případě nejde, takže se trošku bojím, že půjde o něco jiného.. Všichni v uvedeném topicu to totiž označili jako nějaký zvuk.. Já když sedím vevnitř v autě neslyším nic, jen mi to klepne do plynového pedálu...

lucky.jack
Test driver
Test driver

Příspěvek od lucky.jack » 03.01.2014 14:28

Osobně si myslím, že je ten samý "problém" jako v odkazu.
Říkáš, že přítelka nějaký zvuk z venku zaznamenala, ačkoliv v autě to ten hluk neudělá...takže nějaký pazvuk to vydá(z toho usuzuji to ABS+ESP). Zajeď do toho servisu a uvidíš :nixw:
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

Numero
Nováček
Nováček

Příspěvek od Numero » 03.01.2014 14:30

OK!
Moc děkuji!
Až budu mít cestu kolem, stavím se tam a pak dám určitě vědět ;)

Odpovědět

Zpět na „Technické informace + diagnostika“