Příspěvek
od sth-1 » 06.12.2013 16:53
no klešťákem to moc přesný nebude je to ss proud tedy měření pomocí halovky a to z 0 + první skok bude celkem zákmit té sondy nejlépe měřit ručkovým ampérmetrem zapojeným místo pojistky pak si myslím že bude jasný že tam moc přes 50A nepůjde , rozdíly budou zase podle žhavičů jestli se nepletu tak Bosch pro forda Popis produktu
Napětí [V]: 11 V
Velikost závitu: M8 X 1,0 mm
Intenzita e. proudu [A]: 4 A
Odpor [ohm]: 1,0 Ohm
Celková délka [mm]: 119 mm
Armatura: 28 mm
Utahovací moment [Nm]: 12 Nm
Rozměr klíče: 8 mm
Druh konektoru: M4 / 0,8-1,5 Nm
z čehož by vycházelo při 12V a 12A na svíčku a to stejně při žhavení asi trochu poklesne napětí proto asi udávají 11V takže 4x 12A není ani těch 50A ono je třeba při měření počítat s chybou měřícího přístroje + chyba měřící metody klešták je pěkná věc ale na přesné měření SS proudu by to ale musela být pěkně drahá mašinka aby ukazovala přesně, ručkovej měřák se zrcátkem v sérii je o několik tříd lepší (i když svou chybu samozřejmě do měřeného obvodu vnese (vřazením měřícího odporu do měřeného obvodu) ale ten se dá snadno vypočítat (když jej znám ) a chybu kompenzovat při výpočtu a zapojí se do okruhu snadno vyndá se pojistka a místo pojistky se dá měřák. Neříkám že je špatně použít klešťák ono je vlastně jedno co ukáže klidně by nemusela být stupnice vůbec značená čísly stačí vědět kolik má ukazovat když jsou žhaviče Ok a o to jde jen mě občas překvapí jak lidi věří 100% tomu co vidí na měřáku a ani je nenapadne započítat případné chyby , ale to se samozřejmě stane každému vytrestal jsem se takto při měření regulátoru na starý motorce Yamaha XZ550 když jsem vzal do ruky digitál co se mě válel u ruky a měřit střídavinu před regulátorem ten mě pěkně ukazoval 8V a já div nevyndaval cívky než mě napadlo vzít osciloskop a najednou špičky 20V a průměr cca 13-14V
Focus combi 1.8 Tdci 74kW