Problém se startováním 1.6 asi špatný beznín
- kony
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Problém se startováním 1.6 asi špatný beznín
Tak lidičky chtěl byhc se podělit s nemilou zkušeností, vždy beru beznín od čerpací stanic Shell ale před dvěma týdny měla moje oblíbená benzinka zavřeno tak jsem zajel ke konkurenci Benzina na Mělníku. Po cca 4 dnech se objevil následující problém.. Nevím jestli to byl špatný benzín nebo je to shoda nahod..
Po delší době když auto stojí 4hodiny a více při nastartování muj fočus bez problemu nastartuje a hned zase chcípne.. podruhe už nastartuje, otáčky zběsile klesají na cca 300 a nahoru musím přišlapávat plyn a po cca 10s je vše už v normálu.. a zase frčí a při zastavení třeba na hodinku a pul nic neudělá. To šlape v pořádku.
Myslíte že stačí něco někde pročistit nebo musím do Forda nebo k někomu na diagnostiku ??..
Po delší době když auto stojí 4hodiny a více při nastartování muj fočus bez problemu nastartuje a hned zase chcípne.. podruhe už nastartuje, otáčky zběsile klesají na cca 300 a nahoru musím přišlapávat plyn a po cca 10s je vše už v normálu.. a zase frčí a při zastavení třeba na hodinku a pul nic neudělá. To šlape v pořádku.
Myslíte že stačí něco někde pročistit nebo musím do Forda nebo k někomu na diagnostiku ??..
Focus II 1.6 TDCi 80kW Titanium Kombi - Color:Avalon, 2008/4
Focus 1.6, 74 kW, 2003
Focus 1.6, 74 kW, 2003
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Frost
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Čistě teoreticky by to mohl být palivový filtr, ale fakt jen teoreticky. Já sám jsem ho při koupi Focuse preventivně vyměnil a ten nový šel profouknout s mnohem menší námahou než ten starý. Cena asi 170Kč...umístění vedle nádrže směrem k přídi auta. Ale věčí šance dávám té vodě v benzínu. Čerpadlo je logicky umístěno na dně nádrže a pokud se voda usadí tak jí samozřejmě nasaje. Po zvíření benzínu v nádrži se voda promísí a típ pádem auto běží.
Ford Focus 5dv 1.6 Ghia 00 Eibach+OZ Racing+Rieger+Brembo+K&N+MOMO
Frost Focus
Frost Focus
-
- Test driver
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Kony, jestli se na ten ventil podíváš a vyčistíš ho, tak dej vědět, jak jsi dopadl. Nějak se mi nezdá, že by funkce znečištěného ventilu byla závislá na době odstavení auta.zirafak píše:Kony.....ja som mal rovnaky problem a pomohlo vycistenie volnobezneho ventilu.Ak je zaneseny,nedokaze sam udrzat volnobeh a zhasne.Pridavat mu plyn na udrzanie otacok sa mi zda trochu drasticke.....No hold,nase auta,ci uz naftaky,alebo benzinaky su haklive na nekvalitne pohonne hmoty.
-
- Junior
Re: Problém se startováním 1.6 asi špatný beznín
Sel bych na tu diagnostiku. Mel jsem podobne problemy (nastartovani vzdy na poprve, ale obcas zacly litat otacky a motor mel tendenci chcipat, po zahrati ok), filtrem to nebylo a beru prakticky jen Shell.kony píše:Myslíte že stačí něco někde pročistit nebo musím do Forda nebo k někomu na diagnostiku ??..
Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A co to nakonec bylo?swm píše: Sel bych na tu diagnostiku. Mel jsem podobne problemy (nastartovani vzdy na poprve, ale obcas zacly litat otacky a motor mel tendenci chcipat, po zahrati ok), filtrem to nebylo a beru prakticky jen Shell.
-
- Junior
No, diagnostika ukazala problem na 1. valci, kompresni tlaky to potvrdily, zatim se to opravuje (repas hlavy), tak vysledek budu vedet tak pristi tyden. Ale bud v klidu, takove problemy s autama mam jenom japelen píše:A co to nakonec bylo?

Ford Focus 1.8, combi, panther black, '03
- kony
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
- kony
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak o minulem vikendu jsem zjistil ze uz asi dva tydny jezdim s vodou nad svickama... netusil jsem ze mala sprska motoru muze tohle zpusobit a myslel jsem ze bude po problemu.. vodu jsem odsal a kdyz bylo sucho ..svicky jsem vyndal, vycistil, kabely take, ale problem pretrvava jen se asi o 60procent zlepsil... tak v pondeli jdu do Charouze 

Naposledy upravil(a) kony dne 14.06.2006 11:26, celkem upraveno 1 x.
Focus 1.6, 74 kW, 2003
Focus 1.6, 74 kW, 2003
- kony
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak problém je nakonec snad už vyřešen.. Dal jsem auto do Ford Charouz a udělali diagnostiku asi tři testy, demontovali domeček škrtící klapky a čištění komory škrt klapky, IAC ventilu. Vyměnění ventilu regulace volnoběžných otáček.
A zatím (je to dva dny) šlape jako hodinky tak to snad vydrží.
Jinak cena ušla cca 1800,-
A zatím (je to dva dny) šlape jako hodinky tak to snad vydrží.
Jinak cena ušla cca 1800,-
Focus 1.6, 74 kW, 2003
Focus 1.6, 74 kW, 2003