Když jsem asi po 3 hodinách jízdy chtěl nastavit tempomat, tak mi zablikaly všechny blinkry a tempomat se nezapnul. "No asi nějaká chybka", řekl jsem si a jel dál. Ale když jsem asi po 1/2 hodině další jízdy zastavil, tak mi po vypnutí a vytažení klíčku zůstal blikat pravý blinkr a běžel vnitřní ventilátor. Když jsem klíček zapnul, 1x setřel přední stěrač a začaly blikat všechny blinkry. Po stisknutí tl. výstržné světlo vše přestalo. Tak jsem pokračoval dál a když jsem dojel do cíle (cca další 2 hodiny) zůstal zase po vypnutí klíčk ublikat levý blinkr (po zapnutí klíčku vše stejné, stěrač + blinkry). Tak jsem asi na 1/2 hodiny odpojil baterku a nechal auto vychladnout. Po opětovném zapojení baterie bylo vše Ok.
Cestou zpět jsem raději tempomat nepoužíval a žádná závada se neprojevila (ale jel jsem na noc tak bylo o dost chladněji).
Tak jsem trochu pátral po fóru a předpokládám, že problém byl v GEM modulu.
No a protože mám Fordíka jen chvilku a moc se v něm zatím nevyznám, rád bych se zeptal na několik věcí:
1) Jaký program a kabel doporučujete pro čtení a nastavení GEM modulu (minimálně bych si rád udělal zálohu nastavení GEMu než úplně umře).
2) A zda je vůbem možné svépomocí GEM vyměnit a nastavit, případně zda je někdo v okolí Hradce Králové ochoten a schopen pomoc mi při detekování závady, případně s opravou.
PS: Jsem tu nový a moc se tu zatím neorientuji, tak pokud jsem založil nové téma zbytečně a nebo do špatné sekce, prosím nekamenuj te mě

Budu rád za každou radu.
Děkuji Vašek