Příspěvek
od jenikl » 27.06.2013 08:35
Po dlouhé době opět připíšu pár věcí.
Auto jsem už z nouze dal do Ford sevisu v Domažlicích. Auto napíchli a v nízkch otáčkách se chovalo dobře, tak se s nim majitel jel projet a nad 2500ot už netáhlo a diagnostika mu za jízdy ukazovala chudou směs - málo benzinu, měřením zjištěný nízký tlak na liště vstřikovačů. Sundali nádrž, odsáli benzín a vyndali pumpu, prý bylo sítko na vnějším obalu docela špinavý, ale sítko na samotný pumpě prý zalepený a nešlo to vyfoukat ani omýt, prý jako nějaký nalepený slabý průhledný film - měl jsem to v ruce a nebylo to skoro vidět, sítko bylo šedé a motůrek vypadal hůř, než motor ze staré pumpy po 170t km. Trubičky zkoušeli profouknout a ve vedení od nádrže přes filtr ke vstřikovačům problém nebyl. I v odsátém benzinu byl nějaký bordel, údajně vyčistili nádrž a jako řešení viděl buď vyměnit znova celou pumpu a dát origo Ford (cena nad 5000Kč), což jsem nechtěl kvůli ceně i tomu, že pumpa v autě měla najeto jen ca. 20t km.. Navrhli řešení, že mi do auta dají starší vnitřek-motorek pumpy z havarovaného Focuse 2,0i s najetými 60t km. Cena za diagnostiku + motorek + práci = necelé 3000Kč. Auto zase jezdilo bez jakýchkoliv problému až do minulého týdne, kdy cestou z Prahy se stejná závada objevila znovu, rozsvítila se kontrolka na palubce - byl jsem rád, že jsem dojel domů bez odtažení! Opět to netáhlo na 3000ot..
O víkendu si u známého sundám nádrž sám s vytáhnu pumpu ven, nějak nevěřím, že nádrž vytřeli do čista, ale uvidím.. Nechápu, proč je na obalu pumpy hrubé sítko na dně, mohly být spíš z boku u dolní hrany, takhle to saje bordel ze dna a co projde hrubým sítkem, ucpe to jemný na uvnitř..
Řešil jsem to samý u Nissan Micra K11 z roku 1998, měla najeto 131.000km a taky chcípala, netáhla a pumpa řvala jak šílená, jak sála a neměla co - vyndal jsem ji ven a lituju, že jsem neudělal fotku, protože sítko bylo kompletně zalepený, jakoby ho někdo opatlal šedým jílem. Bylo vidět v tom bordelu i malé kovové špony.. Vyčistli jsem to a zase to jezdí bez problémů.. U mondeo je to v prd**i, že to musí člověk zvednout a sundat nádrž..
Ford C-Max 2,0 TDCi 100kW Titanium BJ10/2008-EZ02/2009