LPG - montáže a zkušenosti sem...
- skier.n
- Pokročilý
Re: LPG - montáže a zkušenosti sem...
no kolem 1500 otáček mi to občas cukne :/
kolik se tak pohybuje cena origo svíček?
kolik se tak pohybuje cena origo svíček?
- tym
- Test driver
Můžou to být už svíčky, koukal jsi jaké to jsou a víš kdy byly měněny? Samozřejmě by to mohl být i nějaký kabel, ale nejdřív bych mrkl ty svíce. Cukne to asi nejvíc když jedeš v nízkých otáčkách a přidáš plyn, co? Origo ti snad někdo zjistí, jestli se nepletu tak já dával tuším 260/kus na můj motor. Ve Fordu.
- skier.n
- Pokročilý
jj přesně jak píšeš, jak třeba zajedu do zatáčky, mám tam trojku a cca 1200 otáček, chci se trochu rozjet a cukne to.
káble a cívka by tam měla být minulý rok nově. na svíčky jse nekoukal, nemám na ně doma klíč :/ ale klvys mi říkal, že mu je před rokem měnili v plynovém servise... cože je nějakých 12 000km
káble a cívka by tam měla být minulý rok nově. na svíčky jse nekoukal, nemám na ně doma klíč :/ ale klvys mi říkal, že mu je před rokem měnili v plynovém servise... cože je nějakých 12 000km
- tym
- Test driver
Jestli tam dali nějaké sračky, klidně mohli odejít po pár set km. Určitě v plyn.servisu nedávali origo. Cukalo mi to naprosto stejně, nejvíc na tu trojku. Nakonec jsem musel vyměnit celý zapalování, složilo se to geometrickou řadou, šlo to jedno po druhém. Ale to nemusí být tvůj případ. Jestli jsou kabely a cívka nové, šel bych po svíčkách.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
svicka 1,6VCT cca 160kc /kus
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Focus II - tvrdost sedel ventilu kvuli LPG
Dobrý den nevíte jak je to s tvrdostí sedel u Focus II r.v. 2005. Jde mi o to, zda je zde nutná ochrana ventilu při provozu na LPG jako bylo v případe Focus I generace?
- 321910336
- Zkušený
1200 ot.skier.n píše:jj přesně jak píšeš, jak třeba zajedu do zatáčky, mám tam trojku a cca 1200 otáček, chci se trochu rozjet a cukne to.

-
- Nováček
Moje zkušenosti s LPG. Základem je mít v pořádku svíčky. Mně se osvědčili platinové NGK se snížením zdvihu na 1,1 mm. Teď jsem investoval a do nového auta na LPG jsem dal Laser Line od NGK, které jsou speciálně pro tyto auta. A jsou super! Kvalita svíček má jednak vliv na plynulost chodu motoru tak i výrazně na spotřeba. Mne to dělalo u originál svíček Motorcraft až půl litr plynu na 100 km. Dále jsou důležité čisté vstřikovače a všechny filtry na plyn tak i vzduchový.
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Já mám osvědčené svíčky origo Motorcraft a se svojí momentální spotřebou pochybuji, že bych šel výměnou "speciálních" svíček se potřebou ještě níže a proto zůstanu u originálu když vše funguje jak má.
Ale dle názorů xx lidí a jejich zkušeností je to spíš než o konkrétní svíčce o konkrétním autu, jestli tu výměnu svíček zkousne nebo ne ....
skier.n: jak je psáno výše, nepodtáčej motor a jsi bez cuku
jo a s měřením vůle ventilů u našich Ti-VCT mi neřekl nikdo nic ani tady
PIRKL7904: ochranu bych asi dal a jak už se tu párkrát zmínilo, tak rozvod tzv. "pavoukový". jaký máš obsah motoru? z doslechu vím, že do 2.0 údajně není potřeba. jaký systém máš instalovaný? to souvisí s možností přístřiku benzínu od otáček, které si sám určíš .... atd.
Ale dle názorů xx lidí a jejich zkušeností je to spíš než o konkrétní svíčce o konkrétním autu, jestli tu výměnu svíček zkousne nebo ne ....
skier.n: jak je psáno výše, nepodtáčej motor a jsi bez cuku

PIRKL7904: ochranu bych asi dal a jak už se tu párkrát zmínilo, tak rozvod tzv. "pavoukový". jaký máš obsah motoru? z doslechu vím, že do 2.0 údajně není potřeba. jaký systém máš instalovaný? to souvisí s možností přístřiku benzínu od otáček, které si sám určíš .... atd.
- skier.n
- Pokročilý
ono to není že by se auto dusilo, že nemá otáčky. prostě to cukne 
a dneska jsem se byl poptat na to v servise u Dudíka v opavě a říkal mi ,že dokud to nedělá rachot tak se na to mám vykašlat. že to nemá cenu shazovat rozvody a nevím co všechno...

a dneska jsem se byl poptat na to v servise u Dudíka v opavě a říkal mi ,že dokud to nedělá rachot tak se na to mám vykašlat. že to nemá cenu shazovat rozvody a nevím co všechno...
-
- Člen klubu
Kolko mali kilometrov? Aky mali odtrh?PIRKL7904 píše:Mne to dělalo u originál svíček Motorcraft až půl litr plynu na 100 km.
Podla mna nebol zazracny pokles v spotrebe super bombastickymi novymi svieckami. Bud tie stare Motorcraft uz boli mimo limitov, alebo je to sposobene niecim inym - leto/zima, pneu, styl jazdy, servis motora/vstrekov, olej, atd.
-
- Nováček
Mám objem 1.6 74 kw a systém Landi Renzo. Ochranu ventilu klasickou jednohadičkou přes podtlak.
- MH30
- Nováček
lovato
Mám 50 tis.km na LOVATO Smart a jsem spokojen. Chodí to bez problémů. Doporučuji, cena dobrá, díly přiměřeně kvalitní. Vstřikovače zatím neměněny. Svíčky origo motorcraft bez úpravy odtrhu (tedy 1,3mm). Přímaz VapSaver podtlak, rozvod do jednotlivých válců by mě taky zajímal...zatím o tom moc nevím. Podobně a asi dokonaleji to řeší Prins u svého ValveCare.
Ventily jsem ještě nekontroloval. Zatím problémy nepozoruji, ale asi by to už chtělo skouknout...
Ventily jsem ještě nekontroloval. Zatím problémy nepozoruji, ale asi by to už chtělo skouknout...
- pcjoe
- Nováček
LPG a ecoboost
Ahoj všem,
máte někdo zkušenosti s provozem LPG na motorech ecoboost? Popřípadě tipy na vhodného výrobce přestavby?
Pepa
máte někdo zkušenosti s provozem LPG na motorech ecoboost? Popřípadě tipy na vhodného výrobce přestavby?
Pepa
Focus Combi MKIII Titanium, 1.0 ecoboost (125k)

- MH30
- Nováček
Nevím, zda je tady na foru už někdo s přestavěným Ecoboostem. Myslím, že ne. Jinak nabídka přestavování přímovstřikových motorů se postupně rozšiřuje, nejvíc ale u motorů VW. U fordů zatím velmi pomalu, např. Autogascentrum Strakonice uvádí možnost pouze pro focus a C-max, motor 1.6 111kW kod motoru JQDA, systém výrobce Landi Renzo.
http://www.lpg-autogascentrum.cz/upload ... 20_ITA.pdf
Podobně Elpigaz
http://www.elpigas.cz/admin/files/files ... a_4DPi.pdf
Chce to asi přímý dotaz na nějakou lepší dílnu.
http://www.lpg-autogascentrum.cz/upload ... 20_ITA.pdf
Podobně Elpigaz
http://www.elpigas.cz/admin/files/files ... a_4DPi.pdf
Chce to asi přímý dotaz na nějakou lepší dílnu.