Kontrolky na palubní desce
-
- Nováček
Re: Kontrolky na palubní desce
díky za rady - pustím se do toho až bude lepší počasí
Focus, 1,6 benzín, 74 kw, stříbrná MOONDUST
Mondeo, 1,8 16V, 92kw,combi, 2001, ghia
umřel dne 8.7.2015 ( motor)
Mondeo, 1,8 16V, 92kw,combi, 2001, ghia
umřel dne 8.7.2015 ( motor)
-
- Nováček
Tak mám podobný problém jako měl m.a.x.i.m.u.s. s kontrolou nezapnutých bezp. pásů.
Do minulého týdne vše fungovalo - při nezapnutém pásu upozornění. Teď po zapnutí zapalování do polohy II kontrolka bezp. pásu 3x zabliká a zhasne, na nezapnutý pás neupozorňuje. Někdy se stane, že funguje, ale to je spíš náhoda, většinou ne. Kontrolka airbagů funguje normálně - po zapnutí zapalování se rozsvítí a po nějaké době zhasne a víc se nerozsvítí ani neblikne. Zkoušel jsem uvedenými postupy aktivovat/deaktivovat kontrolu zapnutých pásů, ale nic nepomohlo. V bodě, kdy má kontrolka rozsvícením potvrdit nastavování této funkce, místo svícení kontrolka zase 3x zabliká.
Nevíte někdo co s tím? Řeším to hlavně pro "dobrý pocit", poutám se vždycky i bez kontrolky, ale chci mít jistotu, že vše funguje jak má, hlavně vše kolem airbagů...
Do minulého týdne vše fungovalo - při nezapnutém pásu upozornění. Teď po zapnutí zapalování do polohy II kontrolka bezp. pásu 3x zabliká a zhasne, na nezapnutý pás neupozorňuje. Někdy se stane, že funguje, ale to je spíš náhoda, většinou ne. Kontrolka airbagů funguje normálně - po zapnutí zapalování se rozsvítí a po nějaké době zhasne a víc se nerozsvítí ani neblikne. Zkoušel jsem uvedenými postupy aktivovat/deaktivovat kontrolu zapnutých pásů, ale nic nepomohlo. V bodě, kdy má kontrolka rozsvícením potvrdit nastavování této funkce, místo svícení kontrolka zase 3x zabliká.
Nevíte někdo co s tím? Řeším to hlavně pro "dobrý pocit", poutám se vždycky i bez kontrolky, ale chci mít jistotu, že vše funguje jak má, hlavně vše kolem airbagů...
Mondeo 2004 Ghia, Kombi, 1.8 SCi
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Podle mýho tro bude špatnej mikrospínač v úchytce pásu a nebo špatnej kontakt tam v konektoru - od řidičovýho klipsu jde kablík - ten to zařizuje...
Tak na to mrkni, třeba to najdeš sám
Tak na to mrkni, třeba to najdeš sám
-
- Nováček
Díky, o víkendu zkusím tedy najít ten kabel na konektoru a proměřit, jestli reaguje na zasunutí přezky...
Mondeo 2004 Ghia, Kombi, 1.8 SCi
- HonzaK72
- Zkušený
Chlapi, podle návodu jsem zkusil udělat test v Converse+ a při testu kontrolek se rozsvítila jedna, o které nevím co znamená. Manuál mlčí, forum taky....Nevíte někdo co to je? Jde o červenou kulatou kontrolku, bez symbolu.....viz foto (z mobilu, sorry za kvalitu)
Díky
Díky
- Rumcajs1
- Test driver
Hladový voko
Né, teď vážně ... to nevím
Né, teď vážně ... to nevím
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- mawerick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Nevím to jistě ale myslím si jestli to nebude "kontrolka" od alarmu. Nikde se o ní nepíše. Snad by to objasnil někdo kdo má tovární alarm.
Mondeo combi 1.8TDCi, TITANIUM, 2008.
Barva CHILL, Convers+, TravelPilot NX, origo tm. okna Ford, TZ, LEDky kam se podíváš, atd.
galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 97#p643297
Barva CHILL, Convers+, TravelPilot NX, origo tm. okna Ford, TZ, LEDky kam se podíváš, atd.
- winn
- .
sice to byl renault, ale takle signalizoval imobilizer
BMW F80 M3 Competition
- HonzaK72
- Zkušený
Jenže já viděl poprvé tuhle kontrolku až při testu, normalně se nerozsvěcí....
- mawerick
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Při testu se tě rozsvěcí všechny kontrolky bez ohledu na jejich činnost. Tedy i ty, které nejsou "zapojené".
Tu kontrolku tebou zmiňovanou by nám mohl "ověřit" někdo s origo alarmem nebo imobilizérem.
Tu kontrolku tebou zmiňovanou by nám mohl "ověřit" někdo s origo alarmem nebo imobilizérem.
Mondeo combi 1.8TDCi, TITANIUM, 2008.
- Smaily
- Junior
Origo imobilizér snáď máme všetci nie?
-
už mě to s...
Lidi mám mondeo 1,8i rv.98 a na přístrojovce,v levém dolním rohu mi problikává jakási červená kontrolka...Nevím,co to je,ale už mě to leze na mozek!Poraďte teda co stím díky
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Mufin01
- Test driver
-
- Test driver
Sloučeno
Tak nejsme malé děcka,je to tvuj první příspěvek tak budiž ,ale jinak se zamysli nad tím co jsi napsal???
Nadpis ?jsme snad věštci nebo co ???
Kontrolka ?je jich jen pár červených ,i tak co tak aspoň nějaký popis když už nedokážeš zjistit sám co to je???
A jak sere? to jako jezdíš i přes to ,že ti svítí nebo bliká červená kontrolka???
Tady http://www.fordclub.eu/graphics/manuals ... ompres.pdf je odkaz na manual MK2 podívej se tam a pak popiš oco se jedna.
Tak nejsme malé děcka,je to tvuj první příspěvek tak budiž ,ale jinak se zamysli nad tím co jsi napsal???
Nadpis ?jsme snad věštci nebo co ???
Kontrolka ?je jich jen pár červených ,i tak co tak aspoň nějaký popis když už nedokážeš zjistit sám co to je???
A jak sere? to jako jezdíš i přes to ,že ti svítí nebo bliká červená kontrolka???
Tady http://www.fordclub.eu/graphics/manuals ... ompres.pdf je odkaz na manual MK2 podívej se tam a pak popiš oco se jedna.