můj první příspěvek na fóru = rada ohledně koupě, asi klasika že?

Focus se mi vždycky líbil, i když jsem z rodiny zvyklý na škoda/vw, teď přišel čas na nákup mého prvního auta a fofo zatím jednoznačně vítězí.
Mám ale několik průšvihů - autům moc nerozumím, bude to moje první, kupuju ho v Norsku, žádný známý automechanik okolo, takže se budu muset spolehnout na laickou kontrolu a dojem

Hned abych předešel odbočení od tématu - v norsku jsou veliký daně na dovoz auta, převod na norské značky zhruba takovéhoto kousku by mě vyšel na cca 150 tis, musím mít auto s norskejma SPZ, a koupit ojetinu doma a převést se tedy nevyplatí...
Protože tomu nijak zvlášť nerozumím, zaměřuju se na dražší kusy s menší (ale stále rozumnou kilometráží aby za sebou pokud možno auto nemělo krátký každodenní pojížďky), které by měly být ve slušné kvalitě, zaujal mě tento kousek, r.v. 2004, Ghia, kombík, najeto 113 000 km (nestáčí se tu, 15 000 ročně je průměrnej roční nájezd ze statistik), servisní knížka. Co se týče ceny ohlasy nečekám, stojí skoro 200 tisíc, ale ceny tu jsou opravdu zhruba dvojnásobné, u novějších aut je to ještě horší...
Tady je na něj odkaz:
http://www.finn.no/finn/car/used/object ... e=40011226
Na prohlídku jdu v sobotu (prodejce mi ho podrží, aspoň to slíbil), nějaké speciální rady na co se dívat u tohodle ročníku, klasické problémy? Tak nějak čekám, že snad nic moc jako poslední rok modelu by to mohlo být "vychytaný".
Výběr mám vcelku vyjasněný, chci benzín 1,6 a kombík, jsem zvyklej na benzíny, trošku vyšší spotřeba mi nevadí, myslím že je to spolehlivej motor (konstrukčně vcelku jednoduchej), takže žádný velký opravy v neuvěřitelně drahým servisu, a nemusím se bát problémů se zamrznutím v zimě, která tu je půl roku

Ta Ghia je spíš náhoda, ale aspoň bude mít rozumnou zůstatkovou cenu při dalším prodeji, a bude v ní fajn poježdění. Chtěl bych ji tak na 2 roky výhledově, pokud se do ní zamiluju, bude u mě samozřejmě dýl

Na případný servisový věci bych se zeptal po případném nákupu, po pročtení fóra je mi celkem jasný, že si autí udělá výlet z Norska k Fokimu

Děkuju moc za rady
Filip