focus nebo mondeo
-
- Nováček
focus nebo mondeo
Zdravim všechny chci si koupit Forda rozhoduju se mezi focusem a mondeem ročnik 2000 a vyš chtěl bych disla,četl jsem několik recenzi a dočetl jsem se že TDCI jsou poruchove lepši pry jsou TDDI,mondea jsou větši zas maji větši spotřebu tak nevim.Ma nekdo skušenost s korozi karoserie,prý rezavi dveře na focusu?diky za odpovědi
- tym
- Test driver
Re: focus nebo mondeo
Nejdřív bych si ujasnil, jestli potřebuju větší a pohodlnější kočár, nebo mi postačí nižší střední třída auta. Pak bych si spočítal, kolik ročně najedu a pak bych řešil, jestli benzín, nebo nafta. Vše je to o penězích. Podobné téma zde:
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
-
- Test driver
12 let stary diesel se Ti nejspis nevyplati, to zavani pruserem. Ty auta maji nalitano vetsinou kolem 300tkm, jen to neni na prvni pohled videt
ja bych volil jednoznacne benzin, ac majitel mondea, musim uznat, ze focus je spolehlivejsi. Mondeo je ale uz slusnej kocar na dlouhy trate.

ja bych volil jednoznacne benzin, ac majitel mondea, musim uznat, ze focus je spolehlivejsi. Mondeo je ale uz slusnej kocar na dlouhy trate.
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
Dříve: Ford Mondeo Turnier, 1.8 92kW, 2001
no start&stop, no TPMS, no shift advisor, no FAP, no turbo, no direct injection, no intelligent charging = no features getting you down
-
- Nováček
Najezdim tak 15ts km ročně.stači mi i menši auto,proč jsou lepši benziny? ja mam ted sterou sieeru 2.3d motoricky dobra akorat koroze kastle jezdim za 7l,chtěl jsem focusa kombi v dislu ale ted nevim jak se rozhodnout.Slyšel jsem že na dislech odchazi čerpadla a hlavně nevim jestli tddi nebo tdci.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Máš malej roční nájezd na naftáka a benzinovej focus ti bude žrát taky 7l.
Byl Focus II kombi 2011 1,6 16v

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019

Je VW Golf VII ME 1,0 TSI 2019
-
- Test driver
cim technicky zastaralejsi diesel, tim je spolehlivejsi, bohuzel... proto ti sierra drzi. Ale jak pise fofok, focus 1.6 za 7 umi taky, docela to i jede, je to tichy, topi to a je to fakt nenarocny auto na udrzbu. Ten bych ti taky doporucoval. Pripadne pokud Mondeo, tak radeji po faceliftu 2003, ale tam se benziny hledaji spatne. Navic to ma dvouhmotak, ktery by te pravdepodobne taky cekal, ale uz se da sehnat za zajimave penize
Ford Mondeo Turnier, 2.0 107kW, 2010 FL