Yeshterr píše:
...
Já zkoušel opozorovat, jestli mezi spotřebou benzínu a plynu není nějaká přímá úměra a možná mi tady dá někdo za pravdu, že není. Když jezdím s Duratecem na spotřebu a nebo ho naopak štvu jako zvíře, je rozdíl ve spotřebě obrovský, dokážu jet pod 7 litrů ale taky za 14. Oproti tomu když budu jezdit na lpg naprosto stejně, tak se nehnu z rozmezí 9,5 - 12l. Tudíž procentuelně je to při každé jízdě jiné a většina montážních firem uvádí pouze jakýsi průměr.
Takovy test jsem nedelal. Je otazka, jestli to neni tim, ze nemas LPG ve vyssim zatizeni dostatecne obohaceny nebo dokonce chudy. To te nechci strasit, zas tolik zkusenosti nemam, jsem takovy teoretik a praktik amater

. Kdyz jedu na plyn, tak radeji v nizsich zatizenich, moc to nehonim, aby RJ motoru neprepinala do open loap a aby se to stale zpetne regulovalo pres lambdu. Jak jsem se v tom vrtal, tak jsem vysledoval, ze to tenhle motor dela az opravdu blizko u vnejsi cary, takze me to nijak neomezuje, ale plny plyn az na podlahu pouzivam radeji jen nouzove.