Baterie / autobaterie / nabijecka
- Jardak
- Test driver
Re: Baterie
Jedno to není,protože když prvně odpojuješ + a brnkneš klíčem o kostru,tak to pěkně zajiskří.
Totéž když připojuješ + jako druhý.
Totéž když připojuješ + jako druhý.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Člen klubu
Standa: FFII ma inak umiestnenu baterku.
Jardak: Ano, v pripade takejto chyby suhlasim.
Ja som to myslel z ... elektrickeho hladiska. Jasne, ze ked ma kable nepustia, tak to nemozem odstrobovat naopak.
Jardak: Ano, v pripade takejto chyby suhlasim.
Ja som to myslel z ... elektrickeho hladiska. Jasne, ze ked ma kable nepustia, tak to nemozem odstrobovat naopak.
- Mudr.Hematolog
- Nováček
Ak nestiha alternator dobijat, tak o to viac nicis bateriu. Treba tam dat alternator ktory to utiahne, inak len nicis bateriu, ktora sa nestiha dobijat.stano. píše:Technicky je jedno, ci odpajas najprv plus alebo minus. Alebo je na to specialny dovod?
Pridavnych spotrebicov v Ghia vybave je dost. Hlavne v zime po zapnuti ohrevov oboch okien nestiha alternator, napatie v sieti ide dole.
Plus mam pripravu na PC do auta. A z casu na cas je v prevadzke menic na 220V.
- Bany121
- Junior
ahoj.
tak ja pri vypnutom motore nameriam na baterii 11.8V !!! neni to nejako malo ???
pri startovani toci asi 2-3 sekundy, ale hned chyti.dnes bola teplota -1°C start tak ako som opisal a siel som smelo rozmrazovat predne aj zadne okno vyhrievanim.vsetko v poho, len som sledoval na svetlach a osvetlenia budikov ako klesla intenzita, ako keby (asi urcite) klesno napatie - ale konrolka dobijania sa nezapla.
je tento jav normalny, alebo je niekde "pes zakopany"
dakujem za nazory.
P.S. S dobijanim nemam problemy
tak ja pri vypnutom motore nameriam na baterii 11.8V !!! neni to nejako malo ???
pri startovani toci asi 2-3 sekundy, ale hned chyti.dnes bola teplota -1°C start tak ako som opisal a siel som smelo rozmrazovat predne aj zadne okno vyhrievanim.vsetko v poho, len som sledoval na svetlach a osvetlenia budikov ako klesla intenzita, ako keby (asi urcite) klesno napatie - ale konrolka dobijania sa nezapla.
je tento jav normalny, alebo je niekde "pes zakopany"
dakujem za nazory.
P.S. S dobijanim nemam problemy
Ford KUGA 2018, 1,5 EcoBoost 110kW, frozen white
- tym
- Test driver
Podle mě je to málo... mně naměřili jakousi testovací mašinkou těsně nad 12, když jsem byl na zimní prohlídce a doporučili vyměnit, prý je jeden z článků asi načatý...
Nějaké info zde.
Nějaké info zde.
- Bany121
- Junior
moze sa stav mojej baterie prejavit na startovani ???
a na chode motora ???
a na chode motora ???
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Na startovani se pochopitelne projevi - rychlost toceni starterem, doba startovani. Abys to poznal na chodu motoru, tak uz by ta baterka musela bejt uplne hotova, takze to spis ne.
A ohrevy oken maji opravdu velkej odber, takze snizeni intenzity svetel navic doprovazene zhoupnutim volnobehu pri jejich zapnuti o baterii taky nic nereknou, je to normalni.
A ohrevy oken maji opravdu velkej odber, takze snizeni intenzity svetel navic doprovazene zhoupnutim volnobehu pri jejich zapnuti o baterii taky nic nereknou, je to normalni.
- Bany121
- Junior
[quote="jarous350"]Na startovani se pochopitelne projevi - rychlost toceni starterem, doba startovani.../quote]
ma to nejaky vplyv na zapalovanie ??? cievka, sviecky, VN a tak...
ma to nejaky vplyv na zapalovanie ??? cievka, sviecky, VN a tak...
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jako, ze by to neco dalsiho poskodilo, jo? Neres blbosti a dokud to startuje, tak jezdi. Az to startovat prestane a dobiti vydrzi jen par dnu, tak baterku vymen. Hotovo.
Samozrejme za predpokladu, ze auto spravne dobiji, ale neni nic jednodussiho, nez si to multimetrem zmerit.
Samozrejme za predpokladu, ze auto spravne dobiji, ale neni nic jednodussiho, nez si to multimetrem zmerit.
- Pastovic
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Tyjo buď rád že ti to nezdechne jak mě, když pustím výhřev předního okna. Nestává se mi to pravidelně, ale stává a nechápu čím to je. Dělá to od začátku co auto mám a jen za studena. Ale stalo se to i když bylo třeba hodně vlhko a tak do 13°C. Baterka nová nabitá a stejně to kolikrát udělá. A světla pohasnou. U mě bude spíš problém s ŘJ, protože volnoběh sem taky měnil a dělá to pořád. Jak je tam ten propad otáček tak to nestihne přidat a zdechne. Ale když nastartuju znovu a pustím výhřev tak to už nedělá! Jak kdyby se motor napřed trochu musel protočit....Myslím že řešení než to bud nechat zdechnout nebo trochu přišlápnout plynový pedal není. Ale kéž by bylo řešení
?!

FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271

-
- Člen klubu
Hm. Mas ocitstene uplne vsetky silnoprudove kable? Na alternatore, na baterke, na kostre motora a kostre baterky?
- cerven
- Junior
Zdravím má FoFo II 1.6TDCi r.v.05 a nějak mě začíná zlobit baterka. Trošku se divim že je tam baterka 60Ah 590A. Neví někdo jestli to má být takhle nebo jaká má být origo baterka.Dík.
Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza

- zdenyvm
- Pokročilý
Tady si to najdeš lehce...
http://www.varta-automotive.com/index.p ... =cz&range=
http://www.varta-automotive.com/index.p ... =cz&range=
- cerven
- Junior
Dík za typ našel jsem 70Ah,72Ah nebo 74Ah, tak mi ale řekni proč tam tedy mám 60Ah baterku, vypadá že je původní, tak proto jsem se ptal jaká by tam měla být.
Ford Focus Kombi 1.6 TDCi Ghia (66kW) r.v. 06.2005 tm. šedá metalíza

-
- Nováček
zkus pohledat tady
https://www.fordoriginalnidily.cz/data/ ... %20NEW.pdf
https://www.fordoriginalnidily.cz/data/ ... %20NEW.pdf
Focus combi 1,8 16V 99"