deakt.airbag spolujezdce
-
- Nováček
deakt.airbag spolujezdce
Zdravím,
vím, že se to někde řešilo, ale byla to vesměs vlákna x let stará - potřeboval bych sehnat někoho, kdo ve FoFo 1999 bude schopen a ochoten deaktivovat airbag u spolujezdce, abychom tam mohli občas vozit autosedačku. V zásadě mi je jedno zda trvale nebo na vypínač. Nejlépe Praha a od Prahy na jih...
Děkuji.
PS: Vím co dělám, řečí o bezpečnosti jsem se od autorizovaných servisů naposlouchal dost.
vím, že se to někde řešilo, ale byla to vesměs vlákna x let stará - potřeboval bych sehnat někoho, kdo ve FoFo 1999 bude schopen a ochoten deaktivovat airbag u spolujezdce, abychom tam mohli občas vozit autosedačku. V zásadě mi je jedno zda trvale nebo na vypínač. Nejlépe Praha a od Prahy na jih...
Děkuji.
PS: Vím co dělám, řečí o bezpečnosti jsem se od autorizovaných servisů naposlouchal dost.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: deakt.airbag spolujezdce
trvale si to muzes udelat sam ze odpojis jednotku , ale nepujde ti ani jeden . nebo si misto airbagu spolujezdce das odpurek , jednotka si bude myslet ze je vse OK a v pripade nehody a aktivace airbagu ti praskne jen odpor . ostatni se budou aktivovat
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- Lari
- Zkušený
Nebo si nech jednotku airbagu na jeden airbag.
Byl-Ford Focus 1,8 TDDi r.v. 2000,16" ALU, xenony,,4el.okna,,BC, webasto, EIBACH,ST170 LOOK, DIGI klima, motor 1,8TDCi 85kW,tempomat,ABS,ASR

- pbjun
- Test driver
No popravde sem premyslel jak to udelat aby byl bag vypinatelny - do budoucna, ale nic spolehliveho me nenapada, po FL se to dalo dodelat ne? Ale pred FL myslim ze ne
Taky sem premyslel ze bych to dodelal jakoby origo na klic nebo tlacitko do kastliku, ale nevim jak by se chovalo prepinani mezi bagem a odporem...

- miki21
- Test driver
BUM
s tím bych moc neexperimentoval 

Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- vitut
- Člen klubu
- Kontaktovat uživatele:
Kazdopadne v palubnim pocitaci je kontrolka vypnuteho airbagu spolujezdce, i kdyz tam na to priprava nikdy nebyla. Nejspis by to mohl poresit nejaky prepinac (treba z FoFo2) a propojeni na tu kontrolku ...
S-Max, 2.0 TDCi, 103 kW, 2009, modrá Blazer
FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

FoFo1 combi, 2.0 16V, 127 kW, 2003, modrá Imperial
C-Max mk1, 1.8 16V, 88 kW, 2004
byl: FoFo1 combi, 1.8 TDCi, 85 kW, 2002, šedá

- pzi
- Test driver
Neni v tom počítači ani dioda, takže to nebude ani svítit, jedině dodělat, podle mě by to mohlo jít jen sehnat přepínač který by bud vedl napětí do airbagu nebo do odporu, ale ten přepínač by nesměl měnit odpor.vitut píše:Kazdopadne v palubnim pocitaci je kontrolka vypnuteho airbagu spolujezdce, i kdyz tam na to priprava nikdy nebyla. Nejspis by to mohl poresit nejaky prepinac (treba z FoFo2) a propojeni na tu kontrolku ...
C max 1.8 flexifuel titanium
Fiesta 1.4 Ghia
Škoda Rapid spaceback 1.0tsi 81kw
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 combi tddi colorado
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
- pbjun
- Test driver
A jak je to reseno pri tom po fl?
- pzi
- Test driver
Právě, že nijak, tahle fukce byla dostupná až ff mk2.pbjun píše:A jak je to reseno pri tom po fl?
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
- pbjun
- Test driver
Mam pocit ze od ff1 po fl prave... 

- pzi
- Test driver
Bohužel ani po fl, myšlenky výrobce byli, že by se to někdy mohlo montovat, ale nebylo to dořešeno, proto vypadá , že by to mohlo mít přípravu, navíc pokud to má dvojtupňové bagy o to složitější by to bylo udělat neorigo montáží.
Sám jsem si dodělával kontrolu připoutání a chybělo skoro všechna příprava.
Sám jsem si dodělával kontrolu připoutání a chybělo skoro všechna příprava.
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
Fiesta 1.4 Ghia
Bol Ff1 combi St 170
Bol Ff1 sedan
-
- Nováček
Pánové, děkuji zatím za odpovědi - i když musím říct, že z nich moc chytřejší nejsem 
V elektrice se vrtám nerad, natožpak v autě (to ještě tak v mém starém dobrém hranatém volvu ale ne zde)
takže řešení se jeví -
1. odpor místo vzduchového pytle
2. - co se myslí "jednotku airbagu na jeden airbag" - výměna jednotky? nebo přeprogramování?
(nebo ještě dát dopředu autosedačku s větším dítkem (nikoliv "vajíčko" - někdo mi říkal, že dle předpisů by to mělo jít....

V elektrice se vrtám nerad, natožpak v autě (to ještě tak v mém starém dobrém hranatém volvu ale ne zde)
takže řešení se jeví -
1. odpor místo vzduchového pytle
2. - co se myslí "jednotku airbagu na jeden airbag" - výměna jednotky? nebo přeprogramování?
(nebo ještě dát dopředu autosedačku s větším dítkem (nikoliv "vajíčko" - někdo mi říkal, že dle předpisů by to mělo jít....
- mouse
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
tato možnost je možná, ale sedačka musí bejt co nejdál od palubky
-
- Test driver
underbald: můžeš napsat důvody, které Tě vedou k tomu, že chceš dítě vozit vpředu?
Pokud jsou to kiler důvody, tak kup MKII, kde to jde. Pokud jsou to spíš nepochopení či myšlenky, tak Ti třeba vysvětlíme, že to není dobrý nápad.
MKI po FL sice má kontrolku deaktivace airbagu, ale nepodařilo se mi zjistit, že by to u někoho fungovalo. U MKII to jde i dodělat (pokud to nemáš z výroby). Postup zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
Pokud jsou to kiler důvody, tak kup MKII, kde to jde. Pokud jsou to spíš nepochopení či myšlenky, tak Ti třeba vysvětlíme, že to není dobrý nápad.
MKI po FL sice má kontrolku deaktivace airbagu, ale nepodařilo se mi zjistit, že by to u někoho fungovalo. U MKII to jde i dodělat (pokud to nemáš z výroby). Postup zde http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a
Seat Altea XL-prodáno
Ford Focus kombi, 1,8 TDCi, 85 kW, Ghia(+tempomat,+DRL), RV 05/2002-prodáno
Honda Jazz, 1,4 GD1 61 kW, automat(+DRL), RV 03/2003
Škoda Forman 135, LPG, 43 kW, GLX, RV 12/1992, model 1993-prodáno
- Hampy
- Junior
Ahoj lidé dobří,
nechci zakládat nové téma, tak napíšu dotaz sem.
Je nějaká možnost odpojit dočasně ve FI po FL oba přední airbagy? Ženuška mi otěhotněla, a vzhledem k tomu, že jezdí denně 30km do práce a 30km zpět tak začínám mít docela strach... pořídili jsme takovej ten těhotenskej podsedák (viz foto), kdy má vodorovnou část pásu pod břichem, ale pořád mě se*ou ty pytle - někdy ji vezu já, někdy řídí ona, takže bych nejraději na těch pár měsíců vypnul oba... Poraďte prosím Vás. Díky!

nechci zakládat nové téma, tak napíšu dotaz sem.
Je nějaká možnost odpojit dočasně ve FI po FL oba přední airbagy? Ženuška mi otěhotněla, a vzhledem k tomu, že jezdí denně 30km do práce a 30km zpět tak začínám mít docela strach... pořídili jsme takovej ten těhotenskej podsedák (viz foto), kdy má vodorovnou část pásu pod břichem, ale pořád mě se*ou ty pytle - někdy ji vezu já, někdy řídí ona, takže bych nejraději na těch pár měsíců vypnul oba... Poraďte prosím Vás. Díky!

Snad brzy bude: Ford S-max 
Je: Octavia kombi 1,6 TDI 4x4, rok 2011 + Octavia liftback 1,6 TDI, rok 2015
Byl: Ford Focus I kombi Finesse, 1.8 TDCi, 74kW, v provozu od 30.12.2002.

Je: Octavia kombi 1,6 TDI 4x4, rok 2011 + Octavia liftback 1,6 TDI, rok 2015
Byl: Ford Focus I kombi Finesse, 1.8 TDCi, 74kW, v provozu od 30.12.2002.