ST170 - spojka,brzdy

Moderátor:foki
Odpovědět
Liz4rd
Nováček
Nováček

ST170 - spojka,brzdy

Příspěvek od Liz4rd » 28.11.2012 18:22

Zdravím - chtěl bych se zeptat,protože spojka u tohodle auta je věc sama o sobě (a nová není nic levnýho) tak jestli jde použít i něco "alternativního" .. Tím myslím jiná spojka než origo od Fordu,něco jiného (v servisu mi řekly,že nic jinýho není a tak cáluju 8,500kč jen za spojku .. + spojk.ložisko 4000kč + práce ... celkově mě to vyšlo na 15,500kč)
'Brzdy - chtěl jsem si k vánocům koupit brzdy Brembo Max.. každopádně jsem zjistil,že na ST170 nejsou .. seženu jen "obyčejný" Brembo.. přední kotouč má 300x24 a zadní 280x10 .. je nějaké auto,které má stejné rozměry kotoučů,popř. šlo by udělat to,že to koupím na jiné auto,s těmi rozměrami a pak to dám na ST?

Tonda-B
Junior
Junior

Re: ST170 - spojka,brzdy

Příspěvek od Tonda-B » 28.11.2012 20:53

Tak spojku máš hotovou - není dál co řešit, ne?
Vpředu mám normální kotouče ATE (neprožrané dírkami od železotoče, ani nefrézované), destičky Ferodo DS3000, ovšem na zadek s tímhle materiállem nebyly, tak jsem použil Fritech Racing (odpovídá součinitelem tření těm DS3000, jen dělá víc hluku) ze Škodovky.
Tvar, co mají vzadu Fabie I, Octavia I a asi i některý Superb.
Jsou trochu delší směrem k ložisku kola, což ničemu nevadí a malinko jsem musel vybrousit prostor pro destičku ve třmenech - jen malinko a jen pro vnitřní destičku.
Rozdělení brzdného účinku mezi přední a zadní nápravou je teď jak má být a oproti sérii to brzdí o podstatu víc.
Fiesta ST IV/15 3dv.
Dříve:
Focus ST 170 III/02 5dv.

Odpovědět

Zpět na „Technické informace + diagnostika“