Cvrkání při neutrálu
- Endura
- Nováček
Cvrkání při neutrálu
Prosím o pomoc: Při rychlostech nad cca 15km/h se zepředu ozývá zvuk jako cvrkání cvrčka. Zvuk je slyšet hlavně při stisknutém pedálu spojky, když přestanu zrychlovat (sundám nohu z akceleračního pedálu), nebo když za jízdy vyřadím a jedu na neutrál. Aby to nebylo tak jednoduché a jednoznačné, jeho intenzita se bohužel mění v závislosti od natočení předních kol: když jsou kola rovně, zvuk je střední intenzity; když jsou kola zatočeny doprava, zvuk postupně zmizí; a když zatočím doleva, zvuk se zesílí. Hladina kapaliny v nádobce posilovače servořízení je od roku 2007 nezměněna, t.j. asi ve 3/4 pod horní ryskou MAX. Když stojím na místě a zatočím kolama doprava, nic se neděje; zato když zatočím doleva, občas je slyšet zvláštní rány s ozvěnou jako když praská veliká struna. Toto praskání při zatáčení doleva je slyšet i v nízkých rychlostech. Když brzdím, tak v nízkých rychlostech cca pod 15km/h je slyšet zepředu zvuk jako když se guma o něco dře. S brzdama jsem byl v servisu, jsou v pořádku. Pravé přední ložisko je ještě původní.

Focus sedan 1,8TDdi (90k); red pepper, 2/99
- Jardak
- Test driver
Re: Cvrkání při neutrálu
Buď máš raflý axiální ložisko ve kterým se otáčí tlumičová vspěra,nebo máš prasklou pružinu a ta dře o kolo. Možná obojí.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- Endura
- Nováček
Ty ložiska byly na obou stranách měněny, beze změny. Jsou to ložiska pod 3 matkami, jak končí rozpěrná tyč. Foto je pouze ilustrační. Pružinu omrknu.

- miki21
- Test driver
homokinetický kloub
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Endura
- Nováček
Problém konečně vyřešen: po 3 zkušebných jízdách a více než jednom dni zvedání auta na sloupový zvedák s kontrolou téměř všeho možného výměna pravého předního ložiska + náboje (byly tam originály které nebyly měněny 13 let při momentálním nájezdu 160tkm) a pomocné ložisko pravé přední poloosy. Když mi garážník ukazoval ohlodané ložisko a nakřáplý náboj, uvědomil jsem si, že rok jsem jezdil s možností náhlého zablokování pravého předního ložiska počas jízdy. Teď je ticho ve voze až nezvyklé