Auto taha na stranu
- danielo
- Nováček
Auto taha na stranu
Ahojte,
mam taky problem na FF II 1.6 TDCi (04.2006) ze ked prudsie pridavam tak auto bez toho aby som pohol volantom zacne tahat do prava a ked dam nohu z plynu dole tak zasa zacne tahat na opacnu stranu. Neviete mi povedat v com by mohol byt problem?
Vdaka
mam taky problem na FF II 1.6 TDCi (04.2006) ze ked prudsie pridavam tak auto bez toho aby som pohol volantom zacne tahat do prava a ked dam nohu z plynu dole tak zasa zacne tahat na opacnu stranu. Neviete mi povedat v com by mohol byt problem?
Vdaka
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Auto taha na stranu
vule v ramenou , bud cepy nebo silenbloky
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- BobTDCi
- Zkušený
Máš (s najväčšou pravdepodobnosťou) v "hajzlíku" veľký silentblok ramena - jeden viac ako druhý -lebo pri prenose sily poháňaného kolesa o vozovku sa ti na tej strane na čas prudšieho pridania plynu zmení geometria predku vôľou v danom uložení.
To že ti po ubratí plynu ťahá inam - teda do opačnej strany je už ale iná záležitosť.
To ti ale odpovie až protokol z geometrie - podľa možnosti novej alebo kalibrovanej "toť nedávno" - a ak bude všetko ok napriek tomu - zašiel by som ale to sa oplatí skôr ako ísť na geometriu - na STK na tie chodiace platne a poprosiť technika aby si posvietil na silentbloky zadnej nápravy - hlavne na predný silentblok pozdĺžneho ramena.
Ak je natrhnutá guma silentbloku - nastavia ti geometriu a bude ok, ale v záťaži sa ten silentblok chová inak ako má a hlavne inak ako ten na druhej strane. Keď si k tomu primyslíš, že zadná náprava ma zbiehavosť - tak je to jedno koleso trochu inak ako ho nastavili keď auto stálo na geometrii pretože naň pôsobia sily vznikajúce z toho, že nieje nasmerované presne rovno - hoci ak je auto v poriadku sú tieto sily pravá a ľavá strana vo vzájomnej rovnováhe - no ak je niektorý silentblok "off" - tak už nie...
To že ti po ubratí plynu ťahá inam - teda do opačnej strany je už ale iná záležitosť.
To ti ale odpovie až protokol z geometrie - podľa možnosti novej alebo kalibrovanej "toť nedávno" - a ak bude všetko ok napriek tomu - zašiel by som ale to sa oplatí skôr ako ísť na geometriu - na STK na tie chodiace platne a poprosiť technika aby si posvietil na silentbloky zadnej nápravy - hlavne na predný silentblok pozdĺžneho ramena.
Ak je natrhnutá guma silentbloku - nastavia ti geometriu a bude ok, ale v záťaži sa ten silentblok chová inak ako má a hlavne inak ako ten na druhej strane. Keď si k tomu primyslíš, že zadná náprava ma zbiehavosť - tak je to jedno koleso trochu inak ako ho nastavili keď auto stálo na geometrii pretože naň pôsobia sily vznikajúce z toho, že nieje nasmerované presne rovno - hoci ak je auto v poriadku sú tieto sily pravá a ľavá strana vo vzájomnej rovnováhe - no ak je niektorý silentblok "off" - tak už nie...
- Přílohy
Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001
-
- Nováček
Prosím o pomoc,
mě tahá FoFo kombi taky na stranu, ale stále doprava a to jak v záběru, tak i při brzdění. Abych jel rovně, musím tahat volant lehce doleva. Pokud pustím volant, ten se srovná příčkou do vodorovné polohy a auto zamíří doprava. Jakoby byly posunuty tyče řízení, nebo bylo něco se servem, ale nevím. Byl jsem 2x v servise na digi diagnostice, ale tam nic nezjistili, respektive tvrdí, že je vše jak má být a že to chce delší zkoumání. Žádné z kol mi ani nepřibržďuje, tak jsem s rozumem v koncích.
Co by to mohlo být, jak to ověřit a hlavně jak a nebo čím odstranit???
dík za pomoc
mě tahá FoFo kombi taky na stranu, ale stále doprava a to jak v záběru, tak i při brzdění. Abych jel rovně, musím tahat volant lehce doleva. Pokud pustím volant, ten se srovná příčkou do vodorovné polohy a auto zamíří doprava. Jakoby byly posunuty tyče řízení, nebo bylo něco se servem, ale nevím. Byl jsem 2x v servise na digi diagnostice, ale tam nic nezjistili, respektive tvrdí, že je vše jak má být a že to chce delší zkoumání. Žádné z kol mi ani nepřibržďuje, tak jsem s rozumem v koncích.
Co by to mohlo být, jak to ověřit a hlavně jak a nebo čím odstranit???
dík za pomoc
Ford Focus II combi 1,6 Tdci 80kW (rok 2005)
pneu 195/65 R15, spotřeba léto: 4,7 L/100km, zima :5,3 L/100km (bufik)
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
zkusit prohodit gumy
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
-
- Nováček
Všechny gumy prohozeny levé za pravé a to jsem zíral jak to jede zase na opačnou stranu.
Protože mám přední gumy směrové, tak jsem je vrátil jak byly a zadní jsem přehodil (levou za pravou), ale nevím jestli se to smí. Potom byl stav mnohem lepší, ale ideál to ještě není.
Takže asi Gumy budou ten problém! Jen nevím čím se to přihodilo, když se měřením hloubky dezénu neliší, ani nejsou poskákané. A hlavně jak tomu předejít. Je nějaká rada jak to doladit, nebo jen nové pneu?
Protože mám přední gumy směrové, tak jsem je vrátil jak byly a zadní jsem přehodil (levou za pravou), ale nevím jestli se to smí. Potom byl stav mnohem lepší, ale ideál to ještě není.
Takže asi Gumy budou ten problém! Jen nevím čím se to přihodilo, když se měřením hloubky dezénu neliší, ani nejsou poskákané. A hlavně jak tomu předejít. Je nějaká rada jak to doladit, nebo jen nové pneu?
Ford Focus II combi 1,6 Tdci 80kW (rok 2005)
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
obrubnik , díra , proste nektera guma je poskozena (myslim uvnitr - kord nebo neco jineho ) a tim jak se tocí tak to tahne
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- kiblik
- Pokročilý
Zdravim, FF2 mi tahne pod plynem do prava.Geometrie zmerena a ok. Pneumatikama to neni, ty jsou sjete dobre a dela to na letnich i zimnich, takze gumy muzu vynechat. Zrejme to budou vytahany silentbloky na prednich ramenech a protoze to taha jen doprava a po ubrani jede rovne, videl bych to jen na pravou stranu.
Dotazy zni:
bude stacit vymenit ten zadni velky silentblok na prednim rameni?
je potreba to menit na jedne nebo obou stranach auta?
jak obtizna je to prace, lze to udelat doma v garazi na heveru?
jsou potreba nejake specialni nastroje?
nemate nekdo foto navod?
jaky je finish kod dilu?
kde se to da sehnat nejlevneji a za kolik?
Diky
Dotazy zni:
bude stacit vymenit ten zadni velky silentblok na prednim rameni?
je potreba to menit na jedne nebo obou stranach auta?
jak obtizna je to prace, lze to udelat doma v garazi na heveru?
jsou potreba nejake specialni nastroje?
nemate nekdo foto navod?
jaky je finish kod dilu?
kde se to da sehnat nejlevneji a za kolik?
Diky
KIBLIK007
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba
Je:STRIBRNAK ŠkodaOctavia 1.6MPi75kW,r.v.2009,najeto235tis km,7.0l/100km
Mozna Mondeo MK4
Je:HUBERT FordFocusCombi 1.6TDCi100kW(chip), noDPF,noEGR, r.v.2007,najeto 322tis km,5.5/100km...... jede i bez turba

- Jardak
- Test driver
Zadní silentblok je nejvíc namáhanej,takže odejde nejdřív a přední bejvají ještě v pohodě.
Vyměnit samozřejmě na obou stranách.
Dá se to vyměnit doma,taky máš pro inspiraci výměnu na FF 1 http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 23&t=30311
Finiš origo dílu nevím,obstojná náhrada je třeba tady http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx ... leTypeID=1
Vyměnit samozřejmě na obou stranách.
Dá se to vyměnit doma,taky máš pro inspiraci výměnu na FF 1 http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 23&t=30311
Finiš origo dílu nevím,obstojná náhrada je třeba tady http://ecat.elit.cz/ArticleDetails.aspx ... leTypeID=1
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- kiblik
- Pokročilý
Kurna to je drahy
. Neco levnejsiho by nebylo? Na filetu to stalo 350Kc/ks.

KIBLIK007
Mozna Mondeo MK4
Mozna Mondeo MK4

- Wolodyjowsski
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele: