Automatické rozsvícení osvětlení kufru
- celestyn
- Nováček
Automatické rozsvícení osvětlení kufru
Kdyz otevru kufr (kombi), automaticky se rozsviti (pokud je to prepinacem spravne prepnute do stredove polohy) svetylko v kufru. Tohle mi prestalo fungovat, a svetylko se da ovladat jen tim prepinacem uplne vypnout, uplne zapnout. Predpokladam, ze tim jak otevru kufr, v zamku je nejaky kontakt, ktery to rozsviceni zpusobi. Coz ale dle meho nazoru take spravne funguje, protoze po otevreni kufru se rozsviti kontrolka otevrenych dveri (a zamykani a souvisejici chovani je take spravne). Mate nejaky napad, nebo je tam a to svetlo jeste nekde schovany jiny kontakt ? (asi to neni tak jednoduche, jako treba ve feliciich, kde byl primo videt mechanicky kontakt a kufr ho rozpojil.)
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automaticke rozsviceni osvetleni kufru
Myslel jsem, ze tady bylo nedavno obdobne tema, ale nasel jsem jen tohle stare. Nicmene mam stejny problem. Dneska jsem to rozdelal. Mikrospinac spina, napeti jde az k zarovce, ale jakmile tam tu zarovku dam, tak se nerozsiti. Takze napeti OK, ale proud v podstate zadnej - multimetr jsem musel dat na rozsah mikroamperu, abych vubec neco zaznamenal. Zrejme je nekde za mikrospinacem i vykonovy tranzistor a ten odesel, ale tezko rict. Je chyba lokalitne nekde u toho mikrospinace zamku nebo mam na trase dratu hledat jeste jinde?
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
jde to pres konektory nic jineho by tam byt nemelo .
- Přílohy
-
- zadni svetlo.pdf
- (1.19 MiB) Staženo 186 x
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- ZaQik
- Admin
pokud dojde napeti az do patice zarovky (tzn. ze v patici nameris 12V, tj. +12V a kostru) a ta se nerozsviti, tak je neco se zarovkou ...
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Člen klubu
Ak merias napatie v patici na + kabliku a multimeter potom ukostris niekde inde, tak moze byt problem s kostrou. Zmeraj napatie priamo na 2 kontaktoch patice. Ak mas LEDku, ti je dufam jasne, ze zalezi na polarite 
Pripadne je zlomeny kabel. Vytiahnes paticu, zmerias -> OK. Nacvaknes naspat, pohnes s tym, uz nejde.

Pripadne je zlomeny kabel. Vytiahnes paticu, zmerias -> OK. Nacvaknes naspat, pohnes s tym, uz nejde.
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Foki: mozna uz teda neni dost proudu na vstupu do spinace
ZaQik: zarovka je dobra, na polohu "sviti furt" funguje
stano: meril jsem to normalne u zarovky, takze spravna kostra; LEDku nemam; po zastrceni zarovky je rozdilovy napeti nula, takze proud prochazi, ale zrejme malej
ZaQik: zarovka je dobra, na polohu "sviti furt" funguje
stano: meril jsem to normalne u zarovky, takze spravna kostra; LEDku nemam; po zastrceni zarovky je rozdilovy napeti nula, takze proud prochazi, ale zrejme malej
-
- Člen klubu
Neviem ako to ma FoFo II. Z toho, co poslal Foki chapem, ze pri svetle je nejaky prepinac, ktorym sa zapina, ci ma byt svetlo vypnute, zapnute, alebo svieti podla otvorenych dveri. Nefunguje to v ani jednej polohe?
Tie svetla popisane ako "prava nastavitelna svitilna u stropu" a "leva nastavitelna svitilna u stropu" funguju?
Skusal si inu ziarovku? Este aj v tom moze byt chyba, ze je poskodena a ma vnutorny skrat alebo velmi nizky odpor.
Tie svetla popisane ako "prava nastavitelna svitilna u stropu" a "leva nastavitelna svitilna u stropu" funguju?
Skusal si inu ziarovku? Este aj v tom moze byt chyba, ze je poskodena a ma vnutorny skrat alebo velmi nizky odpor.
- ZaQik
- Admin
vis, ono napeti (+12V) je tam porad - spina se tam kostra, vezmi si ohmmetr a zmer (oproti karoserii), zda v patice kostra je: otevri kufr, vyndej zarovku, jeden merici konec do patice (kde neni +12V) a druhy merici konec na nelakovanou cast karoserie ... ohmmetr musi ukazat 0
-
- Člen klubu
pisal, ze meral prave kontakty presne na patici.
- ZaQik
- Admin
zajimavy je udaj z ohmmetru
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Meril jsem primo na patici zarovky oba kontakty, takze tim by to melo byt jednoznacny. Jak uz jsem o neco vyse psal, polohy ON/OFF na svetle normalne funguji, nefunguje akorat ta stredni automaticka poloha podle otevreneho kufru.
Dalsi zajimavost je, ze nez to prestalo fungovat uplne, tak se to rozsvecelo zpozdene, napriklad az po 20 vterinach, ale jak kdy - nepravidelne. Ted uz vubec nic.
Dalsi zajimavost je, ze nez to prestalo fungovat uplne, tak se to rozsvecelo zpozdene, napriklad az po 20 vterinach, ale jak kdy - nepravidelne. Ted uz vubec nic.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
tak to potom zamek .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- jarous350
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Kdyz jsem videl, jak ten mikrospinac je tam nainstalovanej, tak jeho vymenu nema cenu pokouset. Novej zamek bude palka, takze bud vrakoviste a nebo si radsi budu rozsvecet rucne.
- uku
- Junior
Zdravim,
tak se mi objevil stejny problem - svetlo v kufru se nerozsviti nebo az po dlouhe dobe... Bohuzel tam nemam moznost "rucniho" zapnuti osvetleni jako celestyn (u C-maxe je to asi jinak...).
Vymyslel uz nekdo v mezidobi reseni? Da se nejak podivat na ten mikrospinac (kde ho najdu?)
Diky
tak se mi objevil stejny problem - svetlo v kufru se nerozsviti nebo az po dlouhe dobe... Bohuzel tam nemam moznost "rucniho" zapnuti osvetleni jako celestyn (u C-maxe je to asi jinak...).
Vymyslel uz nekdo v mezidobi reseni? Da se nejak podivat na ten mikrospinac (kde ho najdu?)
Diky
byl: Ford Focus C-Max, 1,8 92kW, r.v. 2006, seda metaliza
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2018, stribrna tectonic
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2019, seda magnetic
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2018, stribrna tectonic
je: Ford C-Max, 1,0 92kW, r.v. 2019, seda magnetic
-
- Nováček
Presne tento problém som pred nejakou dobou riešil aj ja. Je to určite vyiskrený kontakt v zámku. Pokiaľ ti ten kontakt aspoň sem tam spína, tak skús ho použiť na spínanie nejakého relátka, ktoré bude spínať tú žiarovku. Ideálne je použiť relé, ktoré bude mať čo najväčší odpor cievky, napr. toto: https://www.svetsuciastok.sk/sk/rele-1/ ... 2v-2a.html. Mne toto pomohlo, aj keď zo začiatku mi žiarovka v kufri sem tam blikla, ale potom sa to vybehalo a teraz to funguje bez problémov. Jedná sa totiž o to, že tá žiarovka čo tam je má ak sa nemýlim 5W čo znamená, že má odber cca 400 - 450 mA a toto relé má odber iba asi 12 mA čo je pre ten kontakt nič.
Naposledy upravil(a) weldo dne 25.09.2016 12:31, celkem upraveno 3 x.