Klub stocenych kar
- tutys
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klub stocenych kar
Přídávám se do klubu:
Z Ford zony - 22.4.2009 127126km
Takže stočenka o cca 70 tis. km v době prodeje a to bylo 1/2010 kdy to mělo dle tacho 98 tis. km, jinak koupeno Autocom Brno, ul. Kolískova, takže pro případné další zájemce u tohoto bazaru velký pozor......fordíků tam mají víc než dost.
Nyní na tacho 140 tis. km - reálný odhad + - 210 tis. km (zatím vše ok)
Z Ford zony - 22.4.2009 127126km
Takže stočenka o cca 70 tis. km v době prodeje a to bylo 1/2010 kdy to mělo dle tacho 98 tis. km, jinak koupeno Autocom Brno, ul. Kolískova, takže pro případné další zájemce u tohoto bazaru velký pozor......fordíků tam mají víc než dost.
Nyní na tacho 140 tis. km - reálný odhad + - 210 tis. km (zatím vše ok)
Ford Mondeo kombi, TITANIUM, black-panther, 2,0TDCi - 103kW, 3/2012
- Mufin01
- Test driver
Z toho AutoComu mám Fočuse taky a čím dál tím víc indicií mi říká, že ten nájezd při koupi taky nebyl reálný 

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
autocom je tim vyhlaseny
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- Nicco
- Zkušený
jj
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
ex: Ford Focus II Trend 1.6i/74kw, 2007, 100tkm, spotreba: 2010=6.65, 2011=6.44, 2012=6.23, 2013=5.94, 2014=~5.84~
-
- Nováček
Ahoj všichni.
Popíši tu teď moji zkušenost se společností CEBIA a každý si udělejte vlastní názor jestli pro Vás tato služba má, nebo nemá smysl.
Asi před měsícem jsem koupil ojetý vůz ford focus kombi II 1,6 tdci 80kw r.v. přelom 2004-2005. Prodejce je autobazar zde v Liberci. Auto vypadalo nádherně, i se tak chovalo. Trochu mě zarazilo, že nemá originál servisní knížku, jen nějakou napodobeninu kde byl stav kilometrů potvrzené jedním neautorizovaným servisem zde v Liberci. Každopádně prodejcem mi byl předložen CEBIA report, kde bylo prověřeno vše možné a u stavu tachometru bylo uvedeno:,, ke stavu tachometru neevidujeme v našem systému žádné informace,, a ,, stav tachometru odpovídá průměrnému ročnímu nájezdu XX000km,,. To mě trošku uklidnilo, řekl jsem si:,,když Cebia nenašla žádné info v žádné databázi, tak ty kilometry asi sedí,,. No nakonec jsem se tedy rozhodl, že auto koupím.
Po týdnu když jsem za Boha nemohl přijít na to jak nastavit v navi Denso hodiny, jsem byl přinucen jet do Forda. Po deseti minutách na to jejich mekánici přišli a já mysle že mám vyhráno. Jenže za chvilku vyběhnul servisní technik s papírem a referoval mi, že auto má přetočený tachometr a to o více jak dvojnásobek. Málem to se mnou fláklo o zem. Když jsem se trochu uklidnil, tak jsem jel hned do bazaru a řeším to do dnes.
No takže moje rada je: Pokud někdo kupujete auto, nevěřte nějakému bezcennému papíru nazývanému Cebia report vydaného firmou, které nezáleží na tom jestli je Vše auto v pořádku, ale jen na tom aby vydělala a radši si před koupí vozu zajděte sami přímo do autorizovaného servisu, ať Vám auto prověří. Já jsem toto neudělal a šeredně jsem na to doplatil. Do dnes si říkám, jak jsem mohl být takový hlupák. Asi mě zaslepilo nablýskané auto.
Společnost Cebia jsem kontaktoval a sdělil jim mou nespokojenost s jejich službou, ale bez odezvy. Je jim to asi jedno, že si dělají negativní reklamu. Trochu mi přijde jako by v tom byla nějaká levárna, ale nechci spekulovat.
Tak toť vše o mé zkušenosti s bazary a se společností CEBIA.
Popíši tu teď moji zkušenost se společností CEBIA a každý si udělejte vlastní názor jestli pro Vás tato služba má, nebo nemá smysl.
Asi před měsícem jsem koupil ojetý vůz ford focus kombi II 1,6 tdci 80kw r.v. přelom 2004-2005. Prodejce je autobazar zde v Liberci. Auto vypadalo nádherně, i se tak chovalo. Trochu mě zarazilo, že nemá originál servisní knížku, jen nějakou napodobeninu kde byl stav kilometrů potvrzené jedním neautorizovaným servisem zde v Liberci. Každopádně prodejcem mi byl předložen CEBIA report, kde bylo prověřeno vše možné a u stavu tachometru bylo uvedeno:,, ke stavu tachometru neevidujeme v našem systému žádné informace,, a ,, stav tachometru odpovídá průměrnému ročnímu nájezdu XX000km,,. To mě trošku uklidnilo, řekl jsem si:,,když Cebia nenašla žádné info v žádné databázi, tak ty kilometry asi sedí,,. No nakonec jsem se tedy rozhodl, že auto koupím.
Po týdnu když jsem za Boha nemohl přijít na to jak nastavit v navi Denso hodiny, jsem byl přinucen jet do Forda. Po deseti minutách na to jejich mekánici přišli a já mysle že mám vyhráno. Jenže za chvilku vyběhnul servisní technik s papírem a referoval mi, že auto má přetočený tachometr a to o více jak dvojnásobek. Málem to se mnou fláklo o zem. Když jsem se trochu uklidnil, tak jsem jel hned do bazaru a řeším to do dnes.
No takže moje rada je: Pokud někdo kupujete auto, nevěřte nějakému bezcennému papíru nazývanému Cebia report vydaného firmou, které nezáleží na tom jestli je Vše auto v pořádku, ale jen na tom aby vydělala a radši si před koupí vozu zajděte sami přímo do autorizovaného servisu, ať Vám auto prověří. Já jsem toto neudělal a šeredně jsem na to doplatil. Do dnes si říkám, jak jsem mohl být takový hlupák. Asi mě zaslepilo nablýskané auto.
Společnost Cebia jsem kontaktoval a sdělil jim mou nespokojenost s jejich službou, ale bez odezvy. Je jim to asi jedno, že si dělají negativní reklamu. Trochu mi přijde jako by v tom byla nějaká levárna, ale nechci spekulovat.
Tak toť vše o mé zkušenosti s bazary a se společností CEBIA.
Ford focus II combi 1,6 TDCI 80kw r.v. 2004, najeto asi milion.
- Nicco
- Zkušený
Ak je auto dovezene zo zahranicia, tak Cebia nezisti nic, pretoze nema pristup do miliona databaz Dekra a Ford po celom svete. Toto je mozno uloha pre Europsku komisiu, ale riesit ojetiny nie je v zaujme automobilovej lobby - vyrobcov novych aut.
Opel Astra J ST 2011, 1.4T/103kw,
- tutys
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jen pro osvětlení mé situace, která je o to smutnější, že maxika mi prodaval můj bývalý spolužák z automobilky, na kterého jsem spoléhal, že mě nepodrazí. Sice to bylo kupováno přes autocom, ale oni byli jen zprostředkovatelé prodeje, kdy prodejce vozidla byla společnost Targem Capital s.r.o., která se zabývá mimo jiné dovozem vozidel. Přímo u maxíka jsem v bazaru stál, a říkám mu, že hlavní podmínkou koupě je, aby to nebylo stočený....předemnou volal borcovi z Targem Capital, který se dušoval, že s km nic nedělal. Serviska origo ford, razítka pěkně +- při 20tis. servisováno, no prostě neměl jsem důvod pochybovat. Bohužel jsem naletěl.foki píše:autocom je tim vyhlaseny
Jo a další sranda: Včera jsem psal dle servisky do Fordu v Kolíně nad Rýnem - Autohaus Rudolf Geberzahn GmbH & Co. KG, aby mi poskytli nějaké info o servisech atd., kdy hle k mému překvapení mi odepsal, že vozidlo vůbec neregistrují v jejich databázi. Toť tak

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
a to jsi cekal ze ti to potvrdi ? jak muze byt nekdo tak naivni . a nejhorsi na tom je , ze tyto firmy a bazary jedou jak svine , prodavaji mesicne treba 30-50aut , a poctivci jsou radi kdyz prodaji jedno mesicne .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- tutys
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Jj...jsou to děsní šmejdi, no jo no...člověk dokud nezabrouzdá do tohoto fóra, tak nemá ani šajnu jak to chodí. Jako nezlobte se na mě, ale když je k autu origo serviska ford poctivě oražená v jednom autor. servisu FORD, tak 80% lidí tomu věří. To mi věř a neznám nikoho v mém okolí, kdo kupuje ojetinu, že by se v tom tak štoural jako já.
-
- Člen klubu
Takych servisiek ti urobim kolko len chces. Mozes si aj vybrat, ktory autorizovany servis Ford tam chces mat.
- tym
- Test driver
Stano - problém je v tom, že na tomhle foru se pohybuje pár desítek, či možná stovek lidí, kteří trochu do systému proniknou a poznají ze zkušeností ostatních, jak to chodí a jsou schopni svou investici ochránit a koupí tam, kde mají jistotu, že to není stočeno. Tím to ale hasne, normální člověk jde do bazaru a pokud narazí na protřelýho šmelináře, ten mu s úsměvem sdělí, že auto pochopitelně má servisku a že je dobře, že zákazník přišel k němu a ne třeba do "áček", protože ti stáčí atd., což se mu v tomhle bazaru stát nemůže, no a když k tomu vytasí servisku, která vypadá hodnověrně, zákazník má pocit, že udělal vše pro dobrý kup. K tomu ještě třeba přibude report Cebia a je vymalováno a auto odjíždí s novým kupcem. Já to těm lidem nemám za zlé a určitě bych se jim neposmíval, jak jsou hloupí
. Nikdo učený z nebe nespadl. Ruku na srdce, kolik lidí v republice, kupujících ojetého Forda, ví o Fordzoně? Dokud nebudou tyhle nástroje vyražený na každým sloupu v každým autobazaru a bude tam pouze logo Cebia, jak se to mají lidi dozvědět, že kolikrát Cebia, nebo autotracer nepomůže a přitom jsou jiné nástroje, kde se občas dá něco o km zjistit? V kolika bazarech je vyvěšeno logo nezávislé firmy na prověření aut, u které je zaručeno, že opravdu km zjistí a uchrání zákazníka? Sorry, ale poslední dobou mně přijde, že se to tu kastuje na "ty borce, co vše ví a všude byli" a kdokoliv, kdo sem náhodou zavítá a zjistí, že má stočenku, tak je automaticky naivní blbec a dobře mu tak.
Nemyslím tím nikoho konkrétního, je to jen takové menší zamyšlení.

Nemyslím tím nikoho konkrétního, je to jen takové menší zamyšlení.
- DAveDOG
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Jenže bohužel to tak je. Nevím jak ostatní, ale já na těch 200k co jsem dal za FoFo musím makat 3/4 roku a tak než něco bezhlavě koupím tak se ptám, sháním a ověřuji. Já se spíš divím že jsou lidi schopní koupit auto jen tak bez ničeho. Asi to mám v povaze, jsem opatrný a občas i šťoural, ale ono to ani jinak nejde. Dokud nebude stáčení klasifikováno jako trestný čin, ať už podvodu a nebo jakýkoliv jiný, tak musí být lidi opatrní. A nebo se potom nesmí ničemu divit.
Je: Mazda 3 BM 2.0 88kW Red Soul
Byl: Ford Focus 1.6 74kW 2008 Modrá Vision
Byl: Ford Focus 1.6 74kW 2008 Modrá Vision
-
- Člen klubu
Mas vo vacsine pravdu. Len pozor, ja sa im neposmievam. Ani ich nemam za uplnych debilov (mozno troskutym píše:...

Ja tiez nie som odbornik na automaticke pracky. Alebo chladnicky. No urcite si nejdem kupit chladnicku s tym, ze nejaka Gorenje je dobra znacka a toho "odbornika v predajni" (brigadnika, co tam robi asi tak tyzden) sa opytam, ktora je lepsia, a podla toho kupim. Nie som padnuty na hlavu.
A preco to tak ludia robia, to mi nejako nie je jasne. Trochu zdraveho rozumu chyba...
- tym
- Test driver
Ale jo, samozřejmě když člověk chce a může, zjišťuje co se dá, to je bez debat. Na druhou stranu kolikrát člověk třeba po padesátce ani neví, jak se s internetem dělá a ty informace prostě nemá šanci najít, i kdyby chtěl. A bohužel většina lidí je spíš z té kategorie, že neví, nebo jsou líní a neznají to a proto se nechají napálit. I tak ale myslím, že je trochu divné jím říkat - to je trubka, měl si to zjistit. Normální by mělo být - ten bazárník je dobytek, zavřete ho. Ono něco jiného je si fakt zjistit, kde jsou nejlevnější rohlíky - na to stačí dva letáky a můžeš koupit, rohlíky se nestáčí
. Něco jiného je to u aut, tam je ta problematika trochu složitější, kolikrát ani machr odborník někdy nedokáže zjistit, jestli je auto stočený, pokud je bazárníkem dobře vybraný a poladěný. A amatér je pak bez šance.

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
je to v podstate to same jako s alkoholem tak dlouho se to pancovalo az to nekdo prehnal a jak samy rekly naredily to trochu vic protoze pocitaly ze to vsichni redi a nez se to dostane k zakaznikovi tak by to melo byt tak naredene ze by to bylo v norme , ale nebylo bohuzel to stalo to nejcennejsi a to jsou zivoty . statu utikaji penize stejne jako u aut (treba DPH ) a nikoho to netrapi . a jen pro priklad ted resim jeden prodej auto ma najete 180t km a jeden zajemce mi rekl ze s kazdým s kým se bavil tak ho od toho odrazuje aby si hledal auto s nizsím najezdem , cili pokud bych to stocil na dejme tomu 100t km tak si muzu rict i o neco víc a bude pryc hned , protoze on ma na auto s nizsim najezdem pripraveno vic a bylo by to presne to co mu doporucily znamí .
a kdyz by bazar mel ceduli ze necha proverit auto u nezavisle firmy a chtel by aby vysledek byl OK (myslim pocitvy ne zase jako cebia ) , tak by bud nic neprodal protoze za tu cenu kterou by za auto pozadoval by se na nej ani nikdo nepodival , nebo by musel na kazdem aute prodelat , protoze by ho musel dat za cenu aby se objevil na prvnich 5ti strankach na Sautu nebo tipcarsu .
je opravdu tezke jak z toho ven jedine reseni je vyvodit z manipulace s tacho trestni odpovednost ale to se jim jaksi nechce .
a kdyz by bazar mel ceduli ze necha proverit auto u nezavisle firmy a chtel by aby vysledek byl OK (myslim pocitvy ne zase jako cebia ) , tak by bud nic neprodal protoze za tu cenu kterou by za auto pozadoval by se na nej ani nikdo nepodival , nebo by musel na kazdem aute prodelat , protoze by ho musel dat za cenu aby se objevil na prvnich 5ti strankach na Sautu nebo tipcarsu .
je opravdu tezke jak z toho ven jedine reseni je vyvodit z manipulace s tacho trestni odpovednost ale to se jim jaksi nechce .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé