Dost o koupi uvažuji, ale chtěl bych se zeptat, jak moc tyto Focusy rezavý? U nás na ulici stávají dva Fordi (cca. z r. 2000, jedno Mondeo a jedna Fiesta), a když jsem viděl, jaké mají prožrané prahy a lemy blatníků, tak jsem se zhrozil.

Jasně, vosk na dutiny. Stačí dva půlkilové spreje s úzkou hadičkouna celý auto, třeba Soudal (nestéká a vzlíná) za cca 300 ošetříte dutiny na celým autě.VH123 píše:To musí auto docela obstojně smrdět po žluklém oleji, ne? Já se držím osvědčeného vosku na dutiny, koupil jsem pistoli asi za 250 a vyexpirované kartuše po 10 Kč, takže cena za ošetření jednoho vozidla naprosto směšná.
Nic nesmrdí - to není jedlý olej, ale PRŮMYSLOVÝ, který se dříve používal na řezání závitů než ho nahradily, mimo jiné i kvůli lepivosti, syntetické směsi. Kdo je strojař-pamětník, tak ví jak vypadal závitořez při používání řepkového olejeVH123 píše:To musí auto docela obstojně smrdět po žluklém oleji, ne? Já se držím osvědčeného vosku na dutiny, koupil jsem pistoli asi za 250 a vyexpirované kartuše po 10 Kč, takže cena za ošetření jednoho vozidla naprosto směšná.
No pokud by ti šlo čistě o rez, tak asi jedině Octávku. Nevim jestli ji seženeš, za prachy jaký do toho chceš dát, ale co se týče ochrany proti rzi, tak Octávka byla ve svý době nejlepší široko daleko. Kámoš má první octávku a jsem mu říkal, tady ti to rezne a on že né, že to je jen odlupnuty lak od tepla, které jde od odvětlení SPZ, tak jsem se podíval blíž a fakt. Lak tam nebyl, ale rez taky neArny_CZ píše:A máte někdo zkušenosti s jinou značkou auta, které by bylo ve stejné třídě, jako Focus Combi a dejme tomu z roku 2000 a ve zhruba stejné cenové kategorii? Mají také své mouchy a rezavý nebo to mají ošetřeno lépe? Uvažuji, jestli toho Focuse kupovat nebo se poohlídnout po něčem jiném. Co vy na to? Zase jsem četl, že v této kategorii je Focus jedno z nejlepších aut, až na to rezavění.
O1, zatýkání kolem dveří, koroze kolem víčka nádrže než se začaly dávat podběhy, a pátych dveří o hodně horší jízdní vlastnosti, problémy s cívkou, kabely u 1.6ky a další kraviny kolem zapalování.Arny_CZ píše:To jo, Octavia je po téhle stránce dobrá, ale cena za pěknou Octavii je už trochu vyšší.
A měl jste možnost někdo porovnat jízdní vlastnosti Octavie vs. Focus? Četl jsem někde nějaké srovnání, ale zajímají mě zkušenosti přímo z praxe.
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů