Ahoj všichni, tak si mě můžete zapsat na seznam frajerů, co vyměnili onu hadici bez demontáže sání

. Díky tomuto fóru a hlavně Yeshterrovi

jsem dokázal přesně detekovat závadu, která měla stejné symptomy, jak jste tu popisovali. Poslech fonendoskopem píchnutým na hadici jasně signalizoval unikání vzduchu a syčení. Objednal jsem u Fordu novou hadici, došla včera. Následně teoreticky dokonale připraven na obtížnou misi a vybaven tyčkami na rajčata a peanem jsem se do toho dnes pustil.
Venku ta špatná byla hned, asi za 10 minut. Ten pean je fakt super věc na rozevření spon. Horší to bylo s nasoukáním té nové, ale pomocí WD40, kterým jsem konce lubrikoval, se to během další hodiny podařilo. Suma sumárum i s odstrojením a následným nastrojením motoru nějakých 80 minut. Do garáže jsem šel o půl sedmé a na Top Gear byl zase zpět

. Bez Vás bych byl v ..... a vylepil minimálně 4 tisíce ve značkovém servisu, složitě převážel auto a čekal na něj celej den. Takhle mám jen trochu vykloubenej palec a popálenou ruku od bloku. Nic co by 14° Kvasar nedokázal vyléčit.
Jak jsem měl auto na nájezdech, tak jsem si ještě fonendoskopem poslechl běžící motor na několika místech a zjistil, že mi jemně rachtá ložisko na napínací kladce řemenu. Takže příští týden opět do garáže. Ale co, alespoň bude Mondijé nachystané na prázdniny.