Tak som sa tiež pustil do tlmenia kufru FFIIFL, ktorý nie je tlmený vôbec a je to dosť počuť.
Použil som STP Silver(8 ks) a Sinus Live DSM(6 ks). Nakupoval som to v autodax.sk. Bol som osobne v predajni a čudoval som sa, že niekoľko km od Popradu v maličkej dedinke predávajú tlmiace materiály ako tesco teplé rožky. Všetko som nakúpil a šiel som na vec. Je to na deň roboty, ak už máte skúsenosti z rozoberaním plastov, tak určite to zvládnete skôr. S oboma materiálmi sa pracuje výborne, pri DSM odporúčam postupne odlepovať papier a tak lepiť. No a samozrejme nestrihať po odlepení papiera, lebo sa lepia nožnice.

Celkovo ma kufor stál 200 €, no musím povedať, že výsledok stojí za to. Hluk z kufru je výrazne nižší, už začínam počuť v aute zvuky, ktoré som doteraz nepočul. Po prvotnom úspechu chcem vytlmiť kapotu, následne prepážku od motora, no tam to vidím s rozoberaním biedne.
//edit
Dojmy mojej manželky, ktorá sedela s dcérou vzadu po absolvovaní testovacej jazdy: vzadu nepočuť absolútne nič, je to super. Ale počujem motor z predu. Takže ešte toto sprav.
Čo som mal problém nebola ani tak realizácia ako výber materiálu. Možno by bolo vhodné prečistiť tento topic(niektoré linky sú nefunkčné) a do prvého postu uviesť nejaký sumár materiálov. Skúsenejší kolegovia s tým určite nebudú mať problém. Zorientovanie sa v ponuke, čo je na trhu, je pre nováčika naozaj alchýmia.
Takže by som dal na jedno miesto:
1. prehľad materiálov - čo je na čo určené, značky, jednotlivé matroše
2. linky s fotkami
3. linky s návodmi