Kouř z nalévacího hrdla oleje
-
- Nováček
Kouř z nalévacího hrdla oleje
Zdravím Vás všechny, chci se zeptat, hledal jsem všude možně na netu, ale žádný kloudný odpovědi na můj případ asi není.. Nedávno jsem si všiml, že se mi auto blbě ohřává, tak jsem vyměnil velký termostat a ten starý byl OK, takže v tomhle asi chyba nebyla. No a s tímto jsem narazil na to, že když mám motor ohřátý a nebo když jedu pár km a potom otevřu víčko od oleje, tak se mi z toho kouří. Nevíte co to může pro mě znamenat? Viz odkazy http://www.youtube.com/watch?v=qlE6JKnfjmU , http://www.youtube.com/watch?v=aw4XvMrJ3bA , http://www.youtube.com/watch?v=LTntNpurYb0.
Když jsem auto kupoval, tak jsem byl po 2tis km v servisu se vstřikem na druhým válci. Mechanik od Forda mi nejdříve doporučil ho zkalibrovat a upozornil mě na to, že tam za týden můžu být zase. Auto na to zkalibrování najezdilo už přes 8tis km. Nedávno jsem tam byl zas jelikož mi odešla řemenice a tak mi jí měnili. Prej házela pěkně. Co jsem koukal, tek ta řemenice je ze dvou v sobě pohybující se části, které nejspíše fungují jako volnoběžka a mě ta jedna narážela o dorazy a dělalo to nehorázné klepání při volnoběhu. Tož doplnující info, pokud to nějak pomůže.

Mondeo 2.0 TDCI 96kw r.v. 2002
- miki21
- Test driver
Re: Kouř z nalévacího hrdla oleje
Nesmrdí ten "kouř" po výfukových plynech?
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Jardak
- Test driver
Řekl bych,že je to v normě.Bere olej? Startuje v mrazu v pohodě? Tátovi to samý dělá octa 2,na tachu 50 tkm.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Nováček
Musím vyndat ještě jednu svíčku a pak jdu na tlaky. Ten kouř nesmrdí po ničem, než po oleji. Mám nejspíš špatné vstřiky,páč z výfuku smrdí nespálená nafta. Teda aspoň je to můj dojem. No olej sem měnil 7tis zpátky a je tam teďka něco málo nad polovinou. Takže bych řekl v normě. Při delší cestě se mi zvedne hladina vody, cca půl centimetru nad MAX. já mám natočeno 167tis a olej origo 5W-30. A starty skoro v pohodě za celou zimu se mi nestalo, že bych nenastartoval na otočení klíčku. V - 20 sem točil dvakrát,ale chytnul. Při startu to sice doprovázely divný zvuky,ale jinak ok.
-
- Nováček
Nikdo jste se s tím u Mondea nesetkal? Neměl žádný trable?
- djdekl
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mě a Destroyovi to hulí taky... najeto 400 a 130tkm 

-
- Junior
mě to dělá taky,bud to bude zbytek vyfukovích plýnů nebo to bude pára,protože to má vevnitř ohodně víc stupňů jak je venku,bude to třeba jak když ohřeješ polívku taky se ti z ní doma kouří
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
-
- Nováček
Aspon že jste mě uklidnili.. Doufám že je to tedy normální jev aspon to beru z těch djdeklovo 400tis km najeto.. Já mám "doufám" 170tis. A není třeba ucpaný odvětrávání skříně? Výfukový plyny to nebudou páč to nesmrdí jako kouř.. Spíš taková pára s vůní oleje. 

- miki21
- Test driver
no bral bych to tak,že jak je olej zahřátý,tak se z něj něco odpařovat musí.Jelikož je systém uzavřený,tak se to zase sráží a zůstane v motoru.
Pokud auto funguje normálně,olej nikam nemizí, tak neřeš a užívej si jízdy.
Pokud auto funguje normálně,olej nikam nemizí, tak neřeš a užívej si jízdy.

Fofo II 1,8 16v modrá combi
-
- Nováček
No nemizí.. Mizí, ale není to nic drastickýho... Po 8tis jsem na půlce mezi ryskama. Takže papat bude.. Kouří akorát po nastartování a když je teplej tak už ne... A krom rachotění v motoru (vstřiky a nějaké hučení od strany kde je čerpadlo) tak je vše ok..
-
- Junior
jo a stím olejem si nedělej hlavu,něco málo fluše turbo ven a hlavně prej když tam dáš víc jak nad čtvrt tak to motor vyhází ven,já to tak teda mám,když tam dám úplně plno tak za 5000km tam mám čtvrt a najedu dalších 10 000km jdu měnit a mám furt čtvrt.
u benzínové octavky co jsem měl bylo dokonce napsaný v knížce že to může sežrat až 1l oleje na 1000km.
u benzínové octavky co jsem měl bylo dokonce napsaný v knížce že to může sežrat až 1l oleje na 1000km.
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
-
- Nováček
V "jak na to" si myslím že je u toho mondea napsaný to samý.. No já měnil olej, koupil jsem 6L a nalil tam všechno páč jsem čekal že si něco cucne ještě olej. filtr a měl jsem to něco málo nad max, takže těch 6L co je v manuálu je přehnaný..tedka vím že nalejt 5L a popřípadě něco dolejt.no a mám půl a taky se to nehejbá. Furt stejně a to už 2000Km.