Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)
- Yeshterr
- Test driver
Re: Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)))))))))))))))))))
Ta původní baterka byla jak stará?

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
-
- Nováček
To nevim, jak to zjistim?
Yeshterr píše:Ta původní baterka byla jak stará?
Ford Fokus kombi 2003 1.8TDCI 74kw
- Yeshterr
- Test driver
Občas to na ní bývá vyražené (vypálené) raznicemi, je to řada čísel, ve kterých je skryto datum výroby. Ale třeba u tý svojí jsem to nerozluštil 
Kolik Ah měla ta původní?

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
-
- Nováček
Tak možna rok 98 a listopad. Původní byla Varta Blue Dynamic 80ah
Yeshterr píše:Občas to na ní bývá vyražené (vypálené) raznicemi, je to řada čísel, ve kterých je skryto datum výroby. Ale třeba u tý svojí jsem to nerozluštil
Ford Fokus kombi 2003 1.8TDCI 74kw
- zdenyvm
- Pokročilý
Dávám dokupy jeden FF1 1,8 TDCi a stejný problém - špatné točení když je tak 6 a míň stupňů.
Dva žhaviče byly KO - vyměněno
Baterka Motorkraft 6 roků staré, ale dle zátěřového testu OK (startérem točí jak divá)
Startér vyndaný, vyčištěný, nic hrozného jsem v něm nenašel
Na pal. filtr najeto cca 15000km (origo ford).
A pořád stejný problém...
Ještě mě napadlo zkusit napojit baterku z mého FF2 na tu z FF1 přes startovací kabely - to by mohlo vyloučit špatnou baterku kdyby to dělalo dál, ne? Ve FF2 mám novou. Vyloučilo by to ale i špatný/horší startér?
Už fakt nevím co s tím, loni i v létě to startovalo na drc... Poraďte prosím, jenom doufám že to není čerpadlo nebo vstřiky...
Jsem jen hobby mechanik, ale na tom FF1 mi záleží aby byl OK.
Dva žhaviče byly KO - vyměněno
Baterka Motorkraft 6 roků staré, ale dle zátěřového testu OK (startérem točí jak divá)
Startér vyndaný, vyčištěný, nic hrozného jsem v něm nenašel
Na pal. filtr najeto cca 15000km (origo ford).
A pořád stejný problém...

Ještě mě napadlo zkusit napojit baterku z mého FF2 na tu z FF1 přes startovací kabely - to by mohlo vyloučit špatnou baterku kdyby to dělalo dál, ne? Ve FF2 mám novou. Vyloučilo by to ale i špatný/horší startér?
Už fakt nevím co s tím, loni i v létě to startovalo na drc... Poraďte prosím, jenom doufám že to není čerpadlo nebo vstřiky...
Jsem jen hobby mechanik, ale na tom FF1 mi záleží aby byl OK.
-
- Nováček
Ahoj, já mám také témě vše vyměněné, proměřené a dle slov mechanika (dělá jen Fordy a není to autorizovaný) se tím nemám trápit. Že tak startuje 9 z 10 TDCi. 
Teď jsem u něj byl na pravidelné údržbě a jak se vyměnily všechny filtry, tak se starty zlepšily, že už po nastartování hned nechcípne a nedýmí z výfuku. Bylo to pravděpodobně zaneseným palivovým filtrem (voda??). Nicméně když je chladněji tak holt startér točí déle.

Teď jsem u něj byl na pravidelné údržbě a jak se vyměnily všechny filtry, tak se starty zlepšily, že už po nastartování hned nechcípne a nedýmí z výfuku. Bylo to pravděpodobně zaneseným palivovým filtrem (voda??). Nicméně když je chladněji tak holt startér točí déle.
- zdenyvm
- Pokročilý
Mně to teda moc normální nepřijde, hlavně teda vůbec není jisté že to třeba někde nenastartuje vůbec... Já to řešit určitě chci, jenom teď už nevím jak dál... 

-
- Nováček
Re: Špatné starty VIDEO ! 100% VYŘEŠENO!!! :-)
Souhlas kolego. Bohužel je to zřejmě vlastnost forďáckých TDCi a já už na nějaké opravy a výměny rezignoval. Cpát tam nové vstřiky a dvouhmoťák abych zjistil, že to nepomohlo za několik desítek tisíc nechci. To auto takovou cenu nemá a po zimě půjde pravděpodobně z domu, i když nebýt problému se zimními starty, tak je to dokonalé auto!
Edit: Nicméně jak se tam v zimě nalije semtam aditivum do nafty, tak je to v pohodě.
Edit: Nicméně jak se tam v zimě nalije semtam aditivum do nafty, tak je to v pohodě.
Naposledy upravil(a) InstinkTT dne 06.06.2013 21:02, celkem upraveno 1 x.
- Jardak
- Test driver
Já s vámi tedy souhlasit nemůžu,že je to vlastnost. Moje TDCi startuje v zimě bez problémů.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
- M.P
- Nováček
Máš pravdu . Taky jsem si tím prošel , a udělal jak píšeš .InstinkTT píše: To auto takovou cenu nemá a po zimě půjde pravděpodobně z domu, i když nebýt problému se zimními starty, tak je to jen auto!
https://imageshack.us/a/img99/3748/90436961.jpg
EXkáry :
Ford Focus Combi 1.8 TDCi - 85 kW / 2003
Citroën Xsara 1.9 TD / 1998
Součastnost :
Citroën C5 Break 2.0 HDi / 2004
EXkáry :
Ford Focus Combi 1.8 TDCi - 85 kW / 2003

Citroën Xsara 1.9 TD / 1998

Součastnost :
Citroën C5 Break 2.0 HDi / 2004

- zdenyvm
- Pokročilý
Právě že až do letošní zimy to auto startovalo na drc ať už bylo +30 nebo -20...
Teď bylo těsně nad nulou, netuším co to udělá když bude -15 a auto bude potřeba.
Teď bylo těsně nad nulou, netuším co to udělá když bude -15 a auto bude potřeba.

-
- Nováček
Zdravím vás, už dlouhodobě mám podobný problém na mém Focusovi 1,8 TDCi a nedávno se k tomu přidala další závada nevim jestli to má spojitost, ale ráno třeba jako dnes tak jsem nastartoval až na potřetí, přitom si myslím, že starter točí správně a baterka je dobrá, ta další závada je to, že při prvním sešlápnutí spojky tak jde ztuha a zabírá úplně nahoře, tak ji prošlánu ještě dvakrát a je to ok. Mechanik mi tvrdí, že se musí kvůli tomu všemu vyměnit celá převodovka a já amatér tomu vůbec nerozumím tak dnes jedu do Fordu tak uvidíme...
Takže po návštěvě v autorizovaném servisu mi zjistili, že opravdu to má spojitost se spojkou a je nutné ji vymněnit, cenu náhradních dílu vyčíslili na 30 000,- (bez práce). Tak to opravím u neznačkového servisu a jsem na ceně 16 000,- (s prací).
Takže po návštěvě v autorizovaném servisu mi zjistili, že opravdu to má spojitost se spojkou a je nutné ji vymněnit, cenu náhradních dílu vyčíslili na 30 000,- (bez práce). Tak to opravím u neznačkového servisu a jsem na ceně 16 000,- (s prací).
- zdenyvm
- Pokročilý
Tak dneska při -3 nastartovalo mnohem rychleji, pomohlo 2x žhavit. Žeby zase žhaviče i když jsou zkontrolované a dva nové...?
-
- Nováček
Já už mám novou spojku a startuje to jako nový... Ono je možný, že to nené žhaviči, ale můžeš mít velkou vůli na hřídeli a snímač nemůže snímat jeji polohu a proto nastartuješ... Co diagnostika?
-
- Nováček
jakub.sampon píše:Chci se zeptat ,nesetkal se někdo s tímto problémem?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=uvu3UGHW ... re=related[/youtube]
problém začíná od 0:35 dokonce....
Neví někdo náhodou čím by to mohlo být? Tento problém mám jen když je teplota pod 7stupnů a také naštěstí to nemám až tak intenzivní jak majitel toho videa.
děkuji předem za rady!
Dostal jsem tip od jiného uživatele že by to možná mohla být špatný snímač na váze vzduchu.
EDIT:// Dnes tj 3.2.2012 jsem nenastartoval auto stálo dva dny,čili je to na 100000% baterie.[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nABK83gwDfU[/youtube]
Po koupi nové baterie problém pořád přetrvává.
Moje video s problémem.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=iqA_gqq0fNE[/youtube]
Po koupi nového (použitého) startéru ,problém zmizel
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=VPSDEbVDvPU[/youtube]
Video od uživatele Killermama2323
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=EE4ntuadPr4[/youtube]
Jeho závada byla v pouzdře startéru po vyměnění zadního pouzdra fofík chytá na první pokus!
Doufám že to někomu pomůže,při hledání závady!
Video od uživatele Strop330
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3ikfIx1HcxA[/youtube]
Jeho závada byla v tom že jeho stará autobaterie dávala 30% startovacího proudu,po koupi nové autobaterie varta silver dynamic 74ah se problém vyřešil.Doufám že to někomu pomůže,při hledání závady!
Video od uživatele Strop330
S již novou autobaterií varta silver dynamic 74ah,start již v pořádku.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5IzNZBKddhg[/youtube]