TDCi - vstřikování
-
- Junior
Re: TDCi - vstřikování
nevíte jak se projevu když ze vstřiku nafta ukapává?nebo se to projeví až propáleným pístem?
Mondeo 2.0 TDCI 96kw\2006 kombi
- Jardak
- Test driver
Pokud vstřiky ukapávají,auto bude kouřit.Ty píšeš,že motor je hlučný,takže vsřiky jsou asi přidřený a mají pozdní reakce.
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Junior
ale bude kouřit furt nebo jen při přidání plynu?odslepil jsem egr a trošku to ztichlo,akorat to hodně hulí když tomu dám plnej.jinak ten rachot mám už 30 000km postupně se to zhoršuje,ale jen jak je to studený a v nízkých točkách,jinak se to zdá být v poho kolem těch 2000ot
-
- Nováček
Pánové, možná trochu OT, ale přece - vy co jste měla taky to "štěstí" a museli jste řešit vstřiky - kterej z těch dieselservisů by se dal asi nejvíc doporučit? Velendorf v Říčanech, Kladno, nebo má někdo i dobrou zkušenost s AutoZM Brno?
Díky moc
Díky moc
Mondeo 07/2006 TDCi 96kW GHIA, Modrá Ink, kůže - bohužel z Itálie, takže bez výhřevu sedaček (zatím) a předního skla
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
Někde v Brně to dělal Ford HK (oni stolici nemají) a po 10 tis jsem musel čistit a po vyčistění mi bylo řečeno že daj tak 30 - 40 tis a pak znova...
Něco podcenili buď v Brně nebo v HK...
Něco podcenili buď v Brně nebo v HK...
-
- Nováček
Právě tomu bych se rád vyhnul.... Jistější bude si udělat výlet z Prostějova do Říčan, alespoň soudím podle toho, co jsem se tady dočetl...
Sice to vypadá jen na repas čerpadla, ale přece jen jistota je jistota 

Mondeo 07/2006 TDCi 96kW GHIA, Modrá Ink, kůže - bohužel z Itálie, takže bez výhřevu sedaček (zatím) a předního skla
- Dr.Romca
- .
- Kontaktovat uživatele:
průser bude, pokud něco zanedbaj, můhlo by ti to klidně odkráglovat vstřiky...
Je potřeba vyčistit komplet soustavu od čerpadla až ke vstřikům, vstřiky raději taky, vyměnit palivák za originál a pak teprve měnit čerpadlo... U mě nevim jak to dělali, jistý je, že jsem pár měsíců po vstřikách vyndal z auta filtr Filtron... takže ve fordu ho buď nevyměnili, nebo dali neorigo...ať tak či tak, vstřiky mi to zase zničilo...
Je potřeba vyčistit komplet soustavu od čerpadla až ke vstřikům, vstřiky raději taky, vyměnit palivák za originál a pak teprve měnit čerpadlo... U mě nevim jak to dělali, jistý je, že jsem pár měsíců po vstřikách vyndal z auta filtr Filtron... takže ve fordu ho buď nevyměnili, nebo dali neorigo...ať tak či tak, vstřiky mi to zase zničilo...
-
- Nováček
No teď co tam mám nový vstřiky, tak je tam danej i filtr HDF924, ten dávám vždycky... Tenhle byl sice vyměněnej jen někdy před 5000km i s olejem, ale když jsme zkoušeli, jestli jsou tam někde pylinky, tak nafta ve filtru byla krásně čistá.... Snad to bude jen přidřená nějaká ta lopatička, co je vevnitř v čerpadle. Příště budu chytřejší a pojedu rovnou do dieselservisu, i když tohle už doufám řešit nebudu 

- Jardak
- Test driver
Mám na vstřikách od p.Velendorfa najeto přes 45 tkm a zatím šlapou jako první den.Pospa2 píše:Pánové, možná trochu OT, ale přece - vy co jste měla taky to "štěstí" a museli jste řešit vstřiky - kterej z těch dieselservisů by se dal asi nejvíc doporučit? Velendorf v Říčanech, Kladno, nebo má někdo i dobrou zkušenost s AutoZM Brno?
Díky moc

je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Velendorf byl podstatně levnější než na kladně.Mám najeto cca 30 000km a taky nemám problém,vše šlape ok.
-
- Nováček
Mám najeto 220 000 km a vstřiky zatím původní.
Po výměně palivového filtru dávám
TEC2000 do zbytku nafty v nechám vyjet na minimum.
Při startování ale začmudí a poškubává. Asi vyrazím brzo do Říčan.
Po výměně palivového filtru dávám

Při startování ale začmudí a poškubává. Asi vyrazím brzo do Říčan.
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 2004
-
- Junior
mě to rachotí jak kdyby mě tam někde cinkal kov o kov,prostě to zvoní a když pustím plyn tak to přestane to budou asi vstřiky že?ale jinak až na ten hluk to jede furt normálně spotřeba stejná.dávám vždy do nafty VIF nevíte někdo kolik by to takhle mohlo ještě najezdit?nebo pomohlo by je jen nechat vyčistit?
-
- Test driver
Ostře kovový zvuk budou najisto vstřiky.Kolik toho na nich najezdíš ti nikdo nepoví leda by to vyhádal někdo z logru.Stejně tak i s čištěním,buď budeš jezdit do doby než začne blikat žhavení,nebo do doby kdy tě přestane bavit poslouchat tu kovadlinu nebo zajedeš do servisu a tam ti po vyčištění a zkalibrování poví víc.Asi tak
-
- Junior
rádio to vždy spravý,ale mám strach aby se tam neposralo něco jinýho když stím budu jezdit jako třeba propálenej píst nebo třeba aby z těch vstřiků nešel nějakej bordel ted a neposralo to čerpadlo.
myslíš že by stačila jen kalibrace a bude klid?nebo budou už přidřený a bude to chtít repas?
myslíš že by stačila jen kalibrace a bude klid?nebo budou už přidřený a bude to chtít repas?
-
- Test driver
Na to ti dá odpověď fakt jedině dieselservis.Jinak k těm propáleným pístum,všude to tu koluje,ale kolik tu je takových případu???