Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
frantik.17
.
.
Kontaktovat uživatele:

Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Příspěvek od frantik.17 » 04.01.2012 09:31

Kaizer píše:
Marťas píše:Zlata stredni cesta je Autoglym, teda pokud to neni alcantara :palec_nahoru:
Díky pánové za pomoc.Ještě mě ale trápí ohledně sedaček povrzávání.Dlouho jsem si myslel,že to je nějaká část polohovacího mechanismu nebo pojezdu.Omyl!Dělají to kůží potažené boky sedačky jak se třou o plastový kryt.Nejsem si jistý, jestli by si s tím Autoglym poradil.Možná kdyby ta kůže nebyla tak suchá tak by se o ten plast tak hlasitě neprojevovala.Uvažoval jsem o něčem takovém:
http://www.detailingshop.cz/interier/30 ... -15ml.html
..s tou značkou jsem se ještě nesetkal, takže nemůžu referovat, ale myslím že po ošetření ať Glumem, nebo Slonem, bude to vrzat míň :wink:
ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S

Spy.Dr
Junior
Junior

Příspěvek od Spy.Dr » 04.01.2012 13:24

Kaizer píše: Díky pánové za pomoc.Ještě mě ale trápí ohledně sedaček povrzávání.Dlouho jsem si myslel,že to je nějaká část polohovacího mechanismu nebo pojezdu.Omyl!Dělají to kůží potažené boky sedačky jak se třou o plastový kryt.Nejsem si jistý, jestli by si s tím Autoglym poradil.Možná kdyby ta kůže nebyla tak suchá tak by se o ten plast tak hlasitě neprojevovala.Uvažoval jsem o něčem takovém:
http://www.detailingshop.cz/interier/30 ... -15ml.html
Hele, a nebylo by lepší, na ten plastovej díl zevnitř nalepit černou kobercovku? nedělám si srandu, ve spoustě věcí je to tak řešený, není to idět, a je to podle mě řešení jednoduchý, rychlý 100% účinný a po nějakym čase zase jednoduše obnovitelný. kde by to náhodou bylo vidět tak to obstřihneš a je to. Zkus to než na to začneš něco patlat... dle mýho by to bylo nej ze všech ohledů, navíc ten plastovej díl jde sundat takže i co se týče polepení je to pohoda.
Jessica - 1.6 16V kombi 99 Silver
ObrázekObrázek
Všechno bude....akorát za 4 litry asi jezdit nikdy nebudu :-/

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 28.01.2012 20:41

Řešení pro ty, kteří nemají rádi zamlžená okna :palec_nahoru: Nový přípravek Fog Fight od CarPro :bravo22:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0lOX6XP0 ... r_embedded[/youtube]

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 28.01.2012 21:42

No tak to potřebuju jak sul!
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

IvanGS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od IvanGS » 30.01.2012 14:00

Neznáte tuhle značku: http://www.chemicalguys.cz ? Je to u nás v HK, samozřejmě bych využil vosky GiWax, ale zbytek by šel odtud, pokud by s tím byly dobré zkušenosti..

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 30.01.2012 15:09

Chemical Guys používám momentálně asi nejvíc. Jejich šampony Maxi Suds II a Glossworkz jsou perfektní, používám i Vertua Bond a nejvíc mě nadchl Wet Mirror Finish a na zimu mám Jetseal109. Super je detailer V7, ten můžu jenom doporučit, neměl by mít problém ani s přírodním GiWaxem. Na plasty a pneu používám New Look Trim Gel nebo Hyper Coat, na podběhy Bare Bones a u všeho spokojenost :palec_nahoru: Se vším se dobře pracuje a přípravky i pěkně voní...jediným zklamáním je pro mě Black Light, používal jsem ho jako LSP, ale bez živení V7 nemá dostatečnou výdrž :palec_dolu:

IvanGS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od IvanGS » 30.01.2012 18:23

Nevím co je LSP ani V7 (znám LSD a V8), ale zjednodušeně řečeno jsi spokojen:-). To je dobře, předběžně jsem domluven na osobní konzultaci u nich. GiWax taky bude a až se oteplí, pustím se do toho.

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 30.01.2012 18:36

Jéé, promiň :oops: LSP je Last Step Product, tedy protekce laku, vosk, nebo sealent...a V7 je http://www.chemicalguys.cz/products/hyb ... z-473-ml-/ .

Pán od nich je velice vstřícný a určitě ti pomůže s výběrem :wink: Určitě mu ale řekni, že hodláš používat GiWax a který, podle toho ti doporučí šampon a detailer :idea:

frantik.17
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frantik.17 » 30.01.2012 18:39

GiWax ještě mezi prodejci není tak znám :lol:

Miguel myslel přírodní nebo syntetiku. :palec_nahoru:

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 30.01.2012 18:43

Pravda, tak jsem to myslel, díky :lol: Nějak jsem ten GiWax na trhu už akceptoval :perfect:

IvanGS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od IvanGS » 30.01.2012 20:17

Já zatím pochopil že GiWax je přírodní a sealenty jsou syntetika...:-). Díky za dobrou připomínku. Ale jak jsem pochopil, vosky a sealenty lze kombinovat, i na jejich stránkách píšou že se dá aplikovat nejdřív sealent a navrch karnaubský vosk...

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 30.01.2012 20:51

K Giwaxu ti řeknou víc klucí od Mondea, ti ho snad i snídají :lol: Ono je to trošku složitější, vosk může být jak přírodní, tak syntetický(a pak ještě hybridní), podle toho se pak vybírá šampon nebo detailer...máš pravdu v tom, že na sealent můžeš dát přírodní vosk, např. Jetseal109 můžeš zakončit přírodním voskem :palec_nahoru:

frantik.17
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od frantik.17 » 30.01.2012 21:24

Ono ho trochu k GiWaxu...

Zatím jsou na světě a odzkoušené dvě verze.

Přírodní - složení je určitý podíl carnauby (vosku) s olejíčky a dalšími mňamňáky, vosk je čistě přírodní, prohlubuje opticky hloubku laku, je zdravotně nezávadný, a dal by se i konzumovat.

Syntetický - ten už není čistě přírodní, ale je to verze přírodního se špetkou chemie. Předem podotýkám, že je vše odzkoušeno, a i v tom největším množství laku syntetika neuškodí. Je ideální na zimu, lépe odolává soli a vydrží dýl.

Třetí verze je HYBRIDNÍ, ten už je také na světě, ale probíhají zatím testy a vylepšování první verze.

Co mohu o aplikaci GiWaxu doporučit..

Jelikož je vosk čistý, neošulený, bez různých abraziv (brusných složek) rozpouštědel a pod, je potřeba lak předtím dokonale vyčistit.
To zajistí dokonalé umytí, pak Clay, na hrubší a starší laky leštěnka, a pak detailer nebo sealant. Někteří výrobci to kombinují v jedno.
Je odzkoušeno, že pro dosažení výsledku je nutné udělat alespoň dvě vrstvy v mezi čase cca 1 h, kdy vosk tvrdne.
Ideál je dvě vrstvy přírody, a nakonec vrstvu syntetiky (ideál kombinace na zimu)

Kdyby někdo měl případné dotazy či zájem, pište uživateli s nickem Gines :idea:

Případná galerie členů, co už aplikovali, zkušenosti a rady...

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 92#p712592

IvanGS
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od IvanGS » 05.02.2012 14:50

Dopoledne jsem měl schůzku s pánem od Chemical Guys. Vyprávěl, popisoval a čas běžel, bylo to příjemné a domluvili jsme se na nabídce vhodné sady prostředků (s voskem počítám GiWax). Co mne ale zaujalo, že má v nabídce na konečnou vrstvu i prostředek na principu nanočástic s křemíkem xxx (?), který vytvoří na povrchu extrémě tvrdou a odolnou vrstvu, která prý vydrží až 2 roky. Jde o syntetiku, je to něco jiného než sealant a prodává se v 30 ml lahvičce, což stačí cca na 1 auto. Pochopil jsem, že všechny předchozí operace zůstávají stejné, jen nakonec se místo sealantu, resp. vosku, nanese tento prostředek. Vizuálně je prý extrémě lesklý ale s menší hloubkou lesku než vosk. Nemáte s tím někdo zkušenost?

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 05.02.2012 15:02

Pokud se o lak nechceš starat, je to ideální varianta, mělo by to odolat i kartáčům v myčce(fuj) :)

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“