Přední sklo

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Stork
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stork » 07.05.2007 09:20

Jak napsal Foqus - že jde o podvod (?!) Ale! Když teprve jdeš sjednávat připojištění čelního skla, tak přece pojišťovák chce to sklo vidět a tudíž ho nepojistí, kdyby bylo prasklý. V mém případě sklo pojistili (otázka druhá, jestli ho viděli), ale pro následné vyřízení pojistné události je vše v cajku - nikdo už ti nedokáže, že to sklo bylo prasklý před pojištěním. Tak kdo pak tedy udělal podvod - já nebo ten pojišťovák. Oba budeme tvrdit, že to sklo bylo v pořádku.
A kord když jde dnes udělat pojistnou událost přes servis, kterej to za tebe vyřídí všechno včetně platby a ty si jen přijedeš za pár hodin pro autíčko s novým sklem. Kolik si tam pak servis naúčtuje za práci nebo si trochu přirazí (samozřejmě, že to musí být v rámci sazebníku), je druhá věc, ale už tě to nemusí druhotně zajímat.
Jo, měl jsem nasráno, když jsem tam seděl a čekal, jestli se zvedne a půjde se kouknout - ale asi mi v té chvíli nic nezbývalo. Nechtěl jsem přijít o body a prachy za pokutu (až 5 bodů, až 10000,- pokuta), kdyby mě s tím chytli, taky by to možná mohlo být na techničák. takže jsem zariskoval. Z mého pohledu to byl takovýhle počin první, už bych do toho nešel znova, jen se tady ve foru svěřuji se zkušeností s pojištěním čelního skla. Nic víc. Howgh :)
Ford Focus combi 1,8 16V ZETEC E 85kW r.v. 1999

Stork
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stork » 07.05.2007 09:28

Dany píše:To Stork: Dík za SZ, systém to určitě nebude zlý a v dnešní dobe? Jde opravdu všechno. :wink:
No problem. Ono ohledně těch jakoby pojistných podvodů (jak se to tady furt probírá) - pojišťovna se vys... na nějaký sklo za 5tisíc, když jí tu někde unikají šílený statisíce za podvody, ve kterejch mají prsty poliši. A to jsou jen případy, na který se přijde, fůra dalších je určitě neodhalena. :(

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 07.05.2007 09:38

Stork píše:Jak napsal Foqus - že jde o podvod (?!) Ale! Když teprve jdeš sjednávat připojištění čelního skla, tak přece pojišťovák chce to sklo vidět a tudíž ho nepojistí, kdyby bylo prasklý. V mém případě sklo pojistili (otázka druhá, jestli ho viděli), ale pro následné vyřízení pojistné události je vše v cajku - nikdo už ti nedokáže, že to sklo bylo prasklý před pojištěním. Tak kdo pak tedy udělal podvod - já nebo ten pojišťovák. Oba budeme tvrdit, že to sklo bylo v pořádku.
A kord když jde dnes udělat pojistnou událost přes servis, kterej to za tebe vyřídí všechno včetně platby a ty si jen přijedeš za pár hodin pro autíčko s novým sklem. Kolik si tam pak servis naúčtuje za práci nebo si trochu přirazí (samozřejmě, že to musí být v rámci sazebníku), je druhá věc, ale už tě to nemusí druhotně zajímat.
Jo, měl jsem nasráno, když jsem tam seděl a čekal, jestli se zvedne a půjde se kouknout - ale asi mi v té chvíli nic nezbývalo. Nechtěl jsem přijít o body a prachy za pokutu (až 5 bodů, až 10000,- pokuta), kdyby mě s tím chytli, taky by to možná mohlo být na techničák. takže jsem zariskoval. Z mého pohledu to byl takovýhle počin první, už bych do toho nešel znova, jen se tady ve foru svěřuji se zkušeností s pojištěním čelního skla. Nic víc. Howgh :)
jj, ale já reagoval na něco jiného (viz citace), kdy se dva domluví, že se bude plnit z povinného ručení někoho, komu nejde o bonus a kdo s incidentem neměl nic společného, to je jasný podvod. Tvůj případ je něco trošku jiného, ale opravdu jenom trošku, protože co si budem namlouvat, jde taky o podvod, byť možná ne dle paragrafů.
Přijde mi spíš divný, že to tu má prostor a hlavně, že se tím chlubíte. :roll:
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004

Stork
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stork » 07.05.2007 10:26

jj, ale já reagoval na něco jiného (viz citace), kdy se dva domluví, že se bude plnit z povinného ručení někoho, komu nejde o bonus a kdo s incidentem neměl nic společného, to je jasný podvod. Tvůj případ je něco trošku jiného, ale opravdu jenom trošku, protože co si budem namlouvat, jde taky o podvod, byť možná ne dle paragrafů.
Přijde mi spíš divný, že to tu má prostor a hlavně, že se tím chlubíte. :roll:[/quote]

Máš pravdu - konec chlubení. Poradit ale můžu. A když obrátíš na druhou stranu mince, pojišťovny zase lidi oberou jinde a o mnohem víc. Kdo si to přečte a zkusí to, je už jeho věc. Já jsem teď čistej jak lilie. A promiň, jestli tě to téma urazilo, probírají se tady na forech jiný věci, kolikrát ani s autama nesouvisí. :roll:

StratoS
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StratoS » 07.05.2007 10:31

no popravde..zatim sem se niceho takovyho neucastnil... Ale na rovinu - nemyslim, ze zrovna pojistovny patrej k nejakejm chudakum, tahaj z nas prachy za pojisteni vseho moznyho i nemoznyho a kolikrat kdyz dojde na lamani chleba se jeste cukaj a zrovna to predni sklo je takova prekerka, nekdo to na vas muze nahrat, ze ste mu rozbili predni sklo a co vy s tim udelate - h.... stejnak to z ty vasi pojistky pujde.

Kazdej se snazi zaplatit statu co nejmin na danich a aby co nejvic veci za nej zaplatila pojistovna a kdo se nesnazi, tak je blbej.
Nicmene sam nemam pojisteny predni sklo a chci to udelat abych se podobnym neprijemnostem mohl vyhnout..
FoFo 1.8 TDDI 90PS combi 2001 Diamond White Obrázek

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 07.05.2007 10:46

to Stork and StratoS from Albert Einstein:

"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist "

.....těžko k vašim argumetům dodat více :roll:

Stork
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stork » 07.05.2007 10:46

StratoS píše:no popravde..zatim sem se niceho takovyho neucastnil... Ale na rovinu - nemyslim, ze zrovna pojistovny patrej k nejakejm chudakum, tahaj z nas prachy za pojisteni vseho moznyho i nemoznyho a kolikrat kdyz dojde na lamani chleba se jeste cukaj a zrovna to predni sklo je takova prekerka, nekdo to na vas muze nahrat, ze ste mu rozbili predni sklo a co vy s tim udelate - h.... stejnak to z ty vasi pojistky pujde.

Kazdej se snazi zaplatit statu co nejmin na danich a aby co nejvic veci za nej zaplatila pojistovna a kdo se nesnazi, tak je blbej.
Nicmene sam nemam pojisteny predni sklo a chci to udelat abych se podobnym neprijemnostem mohl vyhnout..
To určitě udělej, za ty starosti to fakt nestojí, vím, o čem mluvím, užil jsem si dost se sháněním levného, nového, použitého, jakéhokoliv, dost času stojí pak i hledání dobré pojišťovny (a to je relativní, jedna je dobrá na něco a horší na jiné, u jiné je to zase naopak - nakonec si stejně nevybereš a vracíš se na začátek).
Add k tomu, že se to stejně zaplatí z tvojí pojistky, když někomu rozbiješ sklo. Až tak pravda to není. Ty v pojišťovně musíš souhlasit s plněním z tvé pojistky, když nebudeš, on má smůlu. Na silnici slíbíš, on si vezme číslo tvý pojistky, všechno si vyřídí, zaplatí a bude chtít uplatňovat; a tobě přijde, zda s tím plněním souhlasíš. Tam to naopak můžeš popřít. Kdyby to zase bylo tak jednoduché, tak mají všichni ty nejlepší skla. A do pěti dnů, no fakt, nekecam :mrgreen: :D

Stork
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stork » 07.05.2007 10:58

Foqus píše:to Stork and StratoS from Albert Einstein:

"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist "

... tak když si nejseš jist a těžko něco dodáš, tak se tak tajemně nevyjadřuj. Ty máš určitě všechno v pořádku, sklo v pohodě připojištěný, viď? :)

Foqus
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foqus » 07.05.2007 11:03

Stork píše:
Foqus píše:to Stork and StratoS from Albert Einstein:

... tak když si nejseš jist a těžko něco dodáš, tak se tak tajemně nevyjadřuj. Ty máš určitě všechno v pořádku, sklo v pohodě připojištěný, viď? :)
přesně tak, na 10.000,- Kč

Skubi
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skubi » 07.05.2007 11:08

Foqus píše: přesně tak, na 10.000,- Kč
taktéž :wink:
FF kombi 1,6 74 kW sériová GHIASOC, 00/01, modrá metlaSkubi´s family car
Obrázek
Obrázek
Smyk nelze dostat jako chřipku, ten si prostě zaviníme sami !!!

Stork
Nováček
Nováček

Příspěvek od Stork » 07.05.2007 11:16

mně to dali na 20.000,- za 500,- ročně :wink:

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“