Nedávno som si kúpil ford focus 2007, 1,8 TDCi, všetko frčalo v pohode.
Keď som odchádzal z parkoviska odbrzdil ho tak mi svietila stále kontrolka ručnej brzdy. Myslel som že ostala vysiet ale neostala, nebolo to nijako cítiť. Šiel som ďalej a pri vyhodení smerovky mi smerovky neblikali, nechápal som. Po páru metroch som zastavil, vypol motor a potom znovu naštartoval. Furt to iste, skúsil som to asi 3krát a potom začala svieti kontrolka check engine. To uz som vôbec nechápal.
Takže zašiel som za predajcom, mam tam záruku 1 rok od kúpenia, dali sme ho na počítač. Našlo 2 chyby prvá bola hlásenie riadiacej jednotky o tej elektrickej chybe (check engine), a druhá bola neviem presne ale asi niečo CMI. Nejako nasimuloval čo sa stalo. Tak sme sa vrhli na poistkové skrinky v vpredu bolo OK, vnútorne poistky keď sa dotkol panelu poistiek zospodu ,tak signalizácia ručnej brzdy prestala svietiť. Skontroloval všetky poistky, celu skrinku a bolo to OK. Po prehliadke som si myslel že je to OK.
Na dalsi deň ráno sa stalo zase to iste ale počas jazdi. Išiel som a začala svietiť kontrolka ručnej brzdy a prestali fungovať smerovky, zastavil som, poklepal po poistkovej skrinke a prestalo to svietiť a smerovky zas fungovali.
Neviete mi poradiť či to je nejaká velka závada, ci to niekde len niečo nieje dobre spojené, či tam niečo prebíja.Nedáva mi žiadnu spoločnú súvislosť kontrolka ručnej brzdy a smeroviek. Nieje v tých elektrických obvodoch nejaká väčšia chyba, možno keď bolo vytopené (čo by nemalo byt, tiež je na to záruka - asi by tam boli vacsie problemy z elektrikou).
Blbnuca elektrika 1,8TDCi, 2007
- ZaQik
- Admin
Re: Blbnuca elektrika 1,8TDCi, 2007
... nejdriv bych sel po blinkrech ... kdyz Ti nefungujou, jde prepnout svetlo na dlakove? pokud ne, je problem mozna v konektoru C103 na GEMu (pojistkovce)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blbnuca elektrika 1,8TDCi, 2007
ted jsem delal neco podobneho , ale blinkry blikaly i kdyz nebyly zapnute a svitly budiky a byla to vlhkost v pojistkovce , vyfoukano vystrikano sprejem na kontakty a je to v pohode
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé