Tak tu nejspíš rozbouřím už klidné vody,ale mám v hlavě myšlenku a jako antielektrikář hledám někoho, kdo mi ji pomůže zrealizovat. Nejsem příznivcem automatického rozsvěcování světel - hodně střídám auta. A jak si člověk zvykne u "svého" na automatiku, zapomene rozsvítil všude.Chtěl bych zvukové nebo optické upozornění (nebo kombinaci) na nerozsvícená světla. Ale po přečtení celého vlákna, jsem našel spoustu nevýhod hlavně u ropáka - otravné pískání při žhavení atd. Myslím, že i u pípáku 2(?) je zpoždění krátké. A teď k mé myšlence:
Mám ghia výbavu a ta umožňuje(možná i ostatní výbavy - nevím) automatické uzamčení dveří po dosažení tuším rychlosti 7km/hod, které používám. Nedokázal by nějaký šikovný autoelektrikář tohle využít? Jednoduše a laicky řečeno: Sednu do auta, žhavím, startuju - nic se neděje (výhoda i při jakékoliv opravě nebo kontrole auta kde musí běžet motor), rozjedu se - nic se neděje, 7km/hod - pokud jsem zapomněl rozsvítit začne pípat bzučák, blikat kontrolka nebo oboje. "Samozamykání" funguje po rozjezdu tak po ujetí 5-10m, tak by to na upozornění,že nesvítíte stačilo. Je tu někdo tak šikovný,že by to dokázal vymyslet? Já, co se týče autoelektriky poznám tak prdlou pojistku.
Díky za každý nápad.