bezradnost-divny zvuk motora...vyfuku ??? VYRIESENE !!!

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
KUTY

bezradnost-divny zvuk motora...vyfuku ??? VYRIESENE !!!

Příspěvek od KUTY » 16.04.2007 16:08

Zdravim, jedine negativum na zraze bolo to, ze som uplne zabudol "predviest" zvuk mojho motora a rachotenie bud vyfuku alebo niecoho ineho.
Mal som to v plane ale akosi sa zabudlo :-)
Po kupe (135.800km) som menil pruzny diel vyfuku tzv. vlnovec a nedavno posledne 2 diely vyfuku. Myslel som, ze boli vysypane prepazky, ved na tie kilometre to uz bolo na ten vyfuk dost. Zvuk je o cosi lepsi, ale nie je taky, ako by som si predstavoval. Po prudkom zoslapnuti plynu zarachoti a sem-tam jemne streli, zabubla.
Teraz uz neviem co s tym. Chybu v podobe kontrolky to nehlasi.
Prezeral som forum ale najpodobnejsi pripad bol chod motora na 3 valce (to vylucujem, pretoze medzitym som stihol cca 2000km a ziadne dalsie zavady) alebo vymena cievky.
To mi pride tiez nepravdepodobne.

Takze asi budem musiet pockat na nejaky zraz a vypocut nazory ostatnych.

Zeby som kvoli tomu zvolal o par tyzdnov nieco v Prahe :-)

Auf wiedersehen !!!
Naposledy upravil(a) KUTY dne 22.04.2007 20:07, celkem upraveno 1 x.

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 16.04.2007 17:54

No to je škoda, příkladně já jsem se s tím potýkal a ten zvuk si dokonale pamatuju. Já bych ale přesto, žes to vyměnil řek, že ta chyba pořád zůstává v tom výfuku a né v motoru.
Ford Focus 1,6 16V Zetec 99 Silver
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 17.04.2007 08:14

Dik, myslim, ze ten zvuk ide akoby od priestoru medzi motorom a stredom karoserie...
Fakt ma to stve, ze som sa na to neopytal ostatnych na zraze.

carlos
Junior
Junior

Příspěvek od carlos » 17.04.2007 10:33

Zkusil jsi také, jestli nemáš trošku volné hliníkové krycí plechy
kolem výfuku? Ona stačí maličká vůle a ten plech se rozvibruje
jako když máš volné přepážky ve výfuku, mě to dělalo jen
při určitých otáčkách, jak se vibrace od motoru přenesly do kastle,
tak se to rozezvučelo. Drží to na samořezných vrutech.
FF 1,8 TDDi kombi 75k r.v.2000, state blue
Obrázek
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 17.04.2007 13:13

to carlos: skusim pozriet az budem mat moznost ist pod auto...inak mi ale pride, ze cely motor je nejaky hlucny...kolega ma 1.8TDCi a zda sa mi tichsi ako moj 1.6-kovy...

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 17.04.2007 18:40

Jeden si vleze pod auto, druhý dá nohu na plyn a v rukavicích silou tlačíš na místa, odkud se ti zdá, že to vychází. Při tlačení by to obyčejně mělo ustat. Schválně to zkus..
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 17.04.2007 19:17

to Dany: mas na mysli to, ze moze vibrovat nejaky plech...napr. v tuneli vyfuku ?
...inak dnes som viackrat skusal to, ze pridaval som postupne, zvuk sa krasne dvihal, ale ked som zrazu pustil prudko plynovy pedal, zase zachrastilo...dufam, ze to bude fakt nejaky uvolneny diel - plech...kolega nieco spominal katalyzaor resp. lambdu, ale dufam, ze to nie je pravda :-(

Dany
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dany » 18.04.2007 14:17

Jo, přesně to mám namysli. Už jsi někdy uvažoval proč to chrastí jen když pustíš plyn? Protože na plech není vyvíjen tlak, tak se tam bezvládně třepe. Pak mě ješte napadl ten malý kryt co je na potrubí. Když se povolí, je to pěkný parchant. Já ho třeba úplně sundal. V postupicích jsem měl sbaleny i tmavé hadry, kdyby sis vzpoměl, rád bych ti píchnul.
Obrázek

pelen
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pelen » 18.04.2007 19:49

Kdyz mas vymeno vsechno okolo vyfuku, tak si myslim, ze to vyfuk nebude. Bud v okoli kryci plechy nebo mozna chybna vule ventilu.
Ford Mondeo Combi 2.0 TDCi 12/2005, 85kW, Diamond White
Obrázek
Obrázek

KUTY

Příspěvek od KUTY » 22.04.2007 20:11

Tak po mensej kontrole som zistil, ze tie pazvuky vychadzaju priamo z posledneho dielu vyfuku. Na volnobeh motor resp. vyfuk ani nepocut.
Ked som poprosil kolegu, ktory ma ten isty motor a tiez menil vyfuk (takisto WALKER) nech mi predvedie zvuk, pocul som to iste a vravel, ze mam byt kludny. Je to trochu sportove takze obavy nie su na mieste :-)
Plechy v kanali vyfuku drzia v pohode. Kaslem na to, mozno sa zvuk upravi po case, ak na tom vyfuku najazdim par desiatok tisic kilometrov :-)

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“