Už dlouhé roky nakupuji gumy na rodinná auta přes internet a vždy si jen tak z legrace srovnávám mé ceny, kde si myslím, že skutečně nakupuji za nejlepší možné ceny v Česku, s těmi, které deklaruje tento obchod (jehož název bohužel odpovídá realitě asi tak, jako název jedné nejmenované německé lidové automobilky).
Tento, jak sám sebe prezentuje, největší prodejce pneu u nás, již na své titutulní webové stránce opakovaně tvrdí, že jeho ceny jsou nejlevnější, např.:
"Všechny nabízené pneumatiky jsou nakupované přímo od výrobců, díky tomu můžeme nabízet absolutně nejnižší ceny pneu v ČR a SR! Tvrzení je to odvážné, ale máte možnost přesvědčit se, že je to tak."
"Nabízíme Vám nejenom NEJLEVNĚJŠÍ PNEU všech výrobců, ale i ....."
Popř. přidává další perlu:
"Jako první a jedině u nás doprava skutečně zdarma ...."
Každý lehce gramotný uživatel internetu během pár kliků zjistí, že v jiných internetových obchodech koupí gumy až o 20% a že výše uvedená tvrzení jsou obyčejné lži, které tak lze dle zákona 634/1992 O ochraně spotřebitele považovat za klamavou obchodní praktiku, par. 5, odst. 1 bod a).
--------
Zde jen pro pobavení korespondence z podzimu loňského roku, kde jsem dotyčný obchod na jejich "nejlevnější ceny" upozornil:
Vážená paní, vážený pane,
vždy, když nakupuji pneumatiky na naše "rodinné" vozy, vždy srovnávám aktuální ceny na trhu včetně nejznámějších internetových obchodů, mezi které Vaše firma jednoznačně patří. Bohužel, už mnoho let po sobě se jméno Vaší domény zdaleka neslučuje s tím, co si uživatel pod ním představí, protože Vaše ceny nejsou ani náhodou tím nejlevnějším, za co lze pneumatiky v ĆR koupit (já kupuji pneu u Vaší konkurence asi 8 let, protože Vaše firma mi nikdy nevyšla jako nejlevnější, a to jsem postupně srovnával a kupoval pneu R13 - R18, zimní, letní).
V pondělí jsem osobně navštívil Vašeho internetového konkurenta, kde jsem den předem objednal a pak na místě zakoupil za veřejné, nikterak zvýhodněné ceny (za stejné peníze doručuje pneu sběrnou službou zdarma kamkoliv v ČR):
4x Dunlop SP Sport Maxx GT, 225/40/R18 za 3058 Kč, u Vás za 3565 Kč/ks
2x Michelin Alpin A4, 205/55/R16 za 2290 Kč, u Vás za 2619 Kč/ks
Cena u Vás: 19.498 Kč
Cena konkurence: 16.812 Kč
Rozdíl je 2686 Kč, tzn. 15,98%.
Berte prosím můj mail jako připomínku zákazníka, kterého jste nikdy nezískali a který Vám dobrými referencemi Vaše potencionální zákazníky jednoznačně bere, protože v mém širokém okolí už snad není žádný "blázen", který by kupoval pneu jinde než u firmy, která i když mnohem nenápadněji a méně agresivněji, nabízí pneumatiky skutečně nejlevněji.
S pozdravem
----------
Zde odpověď:
Dobrý den,
děkujeme za Váš email s tím, že v případě, že chcete nakupovat levněji stačí před odesláním objednávky na naší emailovou adresu zaslat odkaz, kde nabízejí dané pneumatiky levněji, což prověříme a následně Vám rádi tuto cenu snížíme pod cenu konkurence, abychom si tak zachovali status nejlevnějších pneumatik, o čemž svědčí i informace z naší úvodní stránky:"Najdete-li jinde nižší cenu, půjdeme pod ni".j
Děkujeme.
S pozdravem
NejlevnejsiPNEU.cz
zákaznický servis společnosti TOMKET s.r.o.
http://www.nejlevnejsipneu.cz
tel. 245 009 925
Zachovávejte prosím historii zprávy, urychlí to řešení problému.
-----------
Jen doplním:
1) Informace o tom, že půjdou pod konkureční cenu se na stránkách momentálně nevyskytuje (nebo se mi ji nepodařilo najít).
2) Firma, která prodává "nejlevněji" a ve chvíli, kdy zákazník zjistí, že běžná a naprosto veřejná konkurenční cena je až o 20% nižší (osobní zkušenost), je schopna pod tuto cenu jít, jasně mluví o férovosti této firmy (alias "nejlevnější budeme ve chvíli, kdy nás k tomu nedejbože přinutíte"). Však ona si toho snad většina těch "blbců" nevšimne.
Takže za mne palec dolů a navždy pryč.
PS: Pokud někdo má zájem o kontakt na dle mého názoru nejlevnější internetové ceny gum v plném sortimentu, kde nakupuju já a spousta mých známých vč. firmy, kde dělám, tak přes SZ, ať to není vykládáno jako konkurenční boj a reklama.
NejlevnějšíPneu.cz aneb jak dělat z lidí blbce
- Tesna
- .
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: NejlevnějšíPneu.cz aneb jak dělat z lidí blbce
ja jen dodam to co jsem tu mozna uz psal , kdysi jsem zajem o disky ktere nabizely , byly to 18" chtel jsem k nim pneu , bylo tam nalpsano ze pokud pozaduji typovy list (18" na ff1 nelze normalne zapsat ) tak ze se to ma napsat do zpravy pri objednani . takze jsem vytvoril objednavku disky + pneu + poznamka o typaku . za dva dni mi prisel mail ze zbozi se odesila . asi za 2 hodiny prisel mail ze pneu jsou momentalne vyprodane ale ze se naskladni . furhy den prisly disky , prohledl jsem vsechny krabice a typak nikde . tak jsem tam volal , pry ho posilaji postou , ubehl skoro mesic a nic , tak jsem nejdriv napsal pak volal , a ze pry abych poslal data auta . tak jsem je poslal a prislo mi ze pro muj typ typovy list neni . tak jsem tam zase volal a ze bych je chtel vymenit za 17 ktere by tam sly , tak ze se musi zeptat a at si zavolam druhy den a od te doby bud ten clovek nebyl v praci , nebo mel jednani , a kdyz jsem volal z jineho cisla a nepredstavil se nez to zvedl tak mi rekl ze ceka na vyjadreni a ze si mam zavoalt zitra tak jsem volal ..... a dal uz to je stejne . takze mi tady zustaly nove 18 ktere staly 17890kc , a asi zkonci v hliniku .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé